Salı, Aralık 09, 2014

GALİP GELEBİLİRDİK..

Maçı izleyenleriniz görecektir. Tekirdağspor 90 dakika oynamadı savaştı. Hele ki yılların tecrübesi Kocaelispor takımına karşı zaman zaman üstün bir futbol sergiledi.



Oyunun ilk devresinde temsilcimiz biraz tutuk başlasa da zamanla açıldı. Kocaelispor da kısa paslarla gelmeye çalışsa da istediğini yapamadı. Tabi bunda zeminin de etkisi çok büyük elbet. Ortam çok güzel ama stadın zemini kötü durumda balçık diyebiliriz öyle deyim.. Böyle bir zemine Kocaelispor alışkın olsa da temsilcimiz fazla alışkın değil. Neden değil Namık Kemal stadı Süper Lig standartlarında bir zemine sahip her takım böyle bir zemin ister ama herkese'de nasip olmaz tabi'ki biraz da şans işi diyebiliriz. Öyle güzel bir zeminden sonra burada oynamak ve atmosfere kulak tıkamak her babayiğidin harcı değildi.Bunu Tekirdağspor takımı çok iyi başardı. Zaman zaman bulduğu atakları gole çevirse belkide 3 puanın sahibi Tekirdağspor olacaktı ama olmadı. Ev sahibi takımdan daha çok topla oynayan temsilcimizin  yüz yüzlük penaltısı verilmemesi maçın kaderini değiştirdi. İlk yarının 0-0 bitmesinin ardından ikinci yarıya iyi başlayan taraf Tekirdağspor takımı oldu.Rakibe oranla daha çok pas yapan temsilcimiz bir çok gol fırsatından yararlanamadı. Atamayana atarlar olayı çok doğru, Kocaelispor ceza sahası dışından uzatmalarda kullandığı bir serbest vuruşta oyuncusunun faullü bir şekilde rövaşata vurarak ceza sahasına top indirmesine hakem tepkisiz kalırken, devamında gelen golü vermesi olayın ilginç yönlerinden bir tanesiydi.



MİSAFİRPERVERLİK ÇOK GÜZELDİ
Hafta içi olmasına karşın Tekirdağspor taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Kimisi işini gücü bıraktı, kimisi günler öncesinden izin alırken, okuldan izin alıp gelen veya kaçan arkadaşlarda işin farklı yönlerinden bir tanesiydi. Sabahın erken saatlerinde valilik önünde toplanıp sahile marşlar eşliğinde yürüyen taraftarlar buradan bulunan 4 büyük otobüs 1 minibüsle yola koyuldular. Kocaeli stadına geldiklerinden ev sahibi takımın taraftarları hoş geldiniz diyerek tempo tuttu. Böyle görüntüleri görmek her yerde nasip olmaz. Ciddi anlamda Kocaelispor taraftarı bu işi profesyonelce yapıyor. Bir tane küfür çıkmadı ağızlarından neden çıksın ki ? Zaten en güzel atmosferi kendi takımlarını ateşleyerek yaratıyorlar, bir yandan da rakip takımı etkiliyorlar. Eğer ki o kadar kişi küfür etse sahalarının kaç maç kapanacağı belli değil. Tabi böyle güzel bir karşılamayı her takıma karşı yaptıkları söylenemez bunun bize özel olduğunu düşünüyorum.. Sonuç olarak Tekirdağspor mağlup'ta olsa güzel oyunuyla taraftarının büyük beğenisi topladı.Kocaelispor son dakika aldığı 3 puanla potaya biraz daha yaklaşsa da daha hiçbir şey bitmedi. İkinci yarı hepsi Tekirdağspor'un evine gelecek.

YAZI: MURAT ÖZCAN

Hiç yorum yok:

Girne Gençlik'ten mucizevi galibiyet

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta ilk 3 maçını berabere tamamlayan Girne Gençlik, deplasmanda Kartalspor'u 3-2 yenerek ilk galibi...