Cuma, Kasım 19, 2010

Anafen Koleji pek 'Yaman' çıktı


YAMANSPOR: 2 ANAFEN KOLEJİ: 4
İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup’ta Yamanspor, Ümraniye Hekimbaşı Tesisleri’nde lider Anafen Koleji’ni konuk etti. Anafen Koleji maçtan 4-2 galip ayrılarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Maça  iyi başlayan, orta sahada oyunu elinde tutmaya çalışan Yamanspor istekli ve tempolu oyunuyla Anafen Koleji’ne oyun kurdurmadı. Özellikle sağ kanattaki 7 numaralı oyuncu İbrahim’le etkili oldular. Maçın ilk 15 dakikası bu şekilde geçerken Anafen Koleji tutuk bir oyun sergiledi. Buna rağmen Savunmada Cihan ve Hüseyin’in yerinde müdahaleleri Yamanspor’a gol şansı tanımadı.
Anafen Koleji Yamanspor ataklarından sonra oyunun dengesini kurmaya başladı. Maçın 30. dakikasında Salih’in korner atışında Cihan çok iyi yükseldi ve Yamanspor ağlarını havalandırdı, takımını 1-0 öne geçirdi . Bu golden sonra karşılıklı ataklar oldu fakat gol sesi çıkmadı. İlk yarı 1-0 Anafen Koleji’nin üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda  Yamanspor erken gol bulup maçı dengeye getirmek istedi ve bu isteğini 52. dakikada  gerçekleştirdi. Sağ açıktan 7 numara İbrahim’in  getirdiği topta Samet’in golüyle Sarı-Siyahlılar beraberliği yakaladı.
Yamanspor golün verdiği moralle bütün hatlarıyla Anafen Koleji’nin üstüne gelirken Anafen Koleji de Salih ve Okan’la kontrataklarda gol şansı yakaladı, bu fırsatlardan yararlanamadı.

Goller üst üste geldi
Maç karşılıklı ataklarla sürerken Anafen’in 7 numaralı oyuncusu Celal sahneye çıktı. Celal, Salih’in ara pasında topu düzeltip sol ayağıyla sert bir vuruşla Anafen’i 2-1 öne geçirdi.
Bu golden 5 dakika sonra savunmada büyük hata yapan Yamansporlu oyuncuya pres yapan 6 numaralı Taner takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı: 1-3
Yamanspor bu gole Samet’le yanıt verdi, durumu 3-2’ye getirdi.
Golün santrasında M. Emin’in uzun pasında topla buluşan 61 numaralı Fatih takımını tekrar 2 farklı üstünlüğe taşıdı.
Maçın 90.dakikasında Yamanspor’un 9 numarası Ayhan’ın sert şutunda Kaleci Hasan yüzde yüz bir golü çıkardı ve Yamanspor’a 3.gol şansını vermedi. Maç da Anafen Koleji’nin  4-2 üstünlüğüyle bitti.

Centilmenlik dersi
Maçın sonlarına doğru tribünlerde ufak tefek gerginlikler oldu. Sağduyulu insanların yatıştırmasıyla bu gerginlikler ortadan kalktı. Yamansporlu oyuncular maç öncesinde misafirperver bir şekilde Anafen Koleji’ni ağırladı. Maç içinde iki takım da iyi  mücadele  etti. Stresi yüksek, üst düzey mücadelenin olduğu maçta saha içinde ufak tefek olaylar hariç maç genelindeki centilmence oyun  herkese ders niteliğindeydi. Maç sonunda herkes birbirini tebrik ederek sahadan ayrıldı.
Bu galibiyetten sonra Anafen Koleji ilk yarıyı lider bitirirken Yamanspor da  13 puanla ilk yarıyı 4. sırada noktaladı.

Yerel Futbol Sitesi

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 26 Ekim 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...