Cumartesi, Kasım 20, 2010

Batı Trakya-Paşabahçe maçı tatil edildi



İstanbul Süper Amatör Küme 8.Grup'ta haftanın en güzel maçlarından biri, Batı Trakyaspor-Paşabahçe müsabakası, ilk yarının bitiminde çıkan saha içi olayları sebebiyle, Hakem Onur Karabaş tarafından tatil edildi.


Havanın güzel olması, maçın da son derece önemli olması ve aynı sahada birbirinden güzel 3 müsabakanın art arda olması sebebiyle, Bakırköy Belediye Stadı, Amatör futbol severlerin uğrak yeri olmuştu. 
Maç da çok güzel ve çekişmeli başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın 17.dakıkasında sol taraftan gelişen Paşabahçe atağında Mennan'in yaptığı ortaya Paşabahçe'nin forvet oyuncusu Osman; Hakan Şükür'ün Hollanda'ya Bursa'da attığı golün benzerini atarak, deplasman takımını 0-1 öne geçirdi. 


Yusuf ve Vahit gibi iki önemli oyuncusu cezalı olan Batı Trakya Türkleri, rakibine ilk yarı boyunca kendi sahasında alışılagelmiş baskılı oyunu kurmakta bir hayli zorlandı. 
Maçın Hakem triosu da (Onur Karabaş, Ertan Başdağ ve Serkan Türksoy) bana göre ilk yarı boyunca herhangi bir hata yapmadılar ancak 45. dakikada Onur Karabaş'ın, ilk yarının bittiğinin işareti olan düdüğünün ardından oyun alanının içi karıştı. 


Önce Paşabahçeli Ersan ile Batı Trakyaspor'dan bir defans oyuncunun santra yuvarlağı civarındaki ufak tefek tartışması bir anda büyüdü ve sahanın içi karıştı.
Bu dakikadan sonra olanları yazmaya elimiz varmıyor. Kim hatalı, kim suçlu? bunun kararını maçın Hakemin raporu, Gözlemci ve Temsilci raporu belirleyecek. Biz sizlere elimizdeki fotoğrafları gönderiyoruz, yorumu siz yapın. 


Sonuç olarak üzüldüğümüz bir konu var ki; bu maç kesinlikle böyle bitmemeliydi. 


Burak Kurtuluş’un bu maç hakkındaki  yorumu: Batı Trakya Türkleri ile Paşabahçe arasındaki ilk maçın nasıl geçtiği hakkındaki kesin bir fikrimiz olmamakla birlikte, ben, yaşanan bu münferit olayların bir takım birikimlerden meydana gelmiş olduğunu tahmin ediyorum. Öner kardeşimizin çektiği bir fotoğraf var ki, her şeyi özetler vaziyette. Batı Trakyalı Semih, Hocası Birol Yalçın’ı olay yerinden uzaklaştırma çabası içerisinde. Diğer tarafta da Paşabahçeli Osman, arkadaşı Ersan’ı oradan götürmek istiyor. Olay, haliyle bir futbolcu ve bir teknik direktör arasında cereyan etti. Burada Hakem Onur Karabaş, tüm olayları rahatlıkla görebilecek bir yerdeydi ve tüm futbolcular ve diğer ilgililer, Hakemin göz takibi altındaydı. Bana kalırsa Hakem soyunma odasına girmiştir ve Batı Trakya’dan Teknik Direktör Birol Yalçın’ı ikinci yarıda tribüne görderdiğini bildirmiştir. Paşabahçeli Ersan’a da (10 forma numaralı) ya ihtar (sarı kart) verdi ya da Ersan’ı oyundan ihraç etti. Burada bana göre olması gereken, Ersan’ın sarı kart görüp oyuna devam etmesi, Birol Hocanın da saha dışında gönderilmesidir. Ancak benim tahminim; Paşabahçe’nin Teknik Direktörü Aşkın Karadeniz’in güvenliğin yeterli olmaması ve iki oyuncusunun (kaleci Bilge Göktürk ve 4 forma numaralı oyuncu) o kargaşada yaralanması sebebi ile ikinci yarıya çıkmak istemediği yönündedir. Zaten Aşkın Hoca, ambulansın kapısında oyuncusu tedavi olurken, bunu etrafındakilere dile getiriyordu. Batı Trakyalılar ise, kalecileri Noble’nin biber gazı ile yaralandığını iddia edip, rakibi ile o anlık aynı görüşü paylaşmışlardır. Hakem Onur Karabaş da bu olayları göz önüne alarak, Stada gelen güvenliğin yeterli olmadığını hesaplayarak maçı tatil etmiştir. Şayet Hakem raporunda güvenlik kelimesini kullanmış ise (bana göre tek sebeb budur) bu maç kesinlikle kaldığı yerden tekrar edilir.


Stat: Bakırköy Bld.
Hakemler: Onur Karabaş-Ertan Başdağ-Serkan Türksoy
Batı Trakyaspor: 12-Noble 2-Özkan 3-Erhan 4-Melih 5-Erdem 6-Gökhan 7-Çağatay 8-Semih 9-Ahmet 10-Hakan 11-Cemil
Paşabahçespor: 1-Bilge 2-Erman 3-Mennan 4-Gökhan 5-Erhan 6-Serdar 7-Yavuz 8-Dinçer 9-Osman 10-Ersan 11-İshak


HABER VE FOTOĞRAF: ÖNER YIĞRIK

15 yorum:

Adsız dedi ki...

batı trakyanın hocasının 10 numaralı futbolcunun boğazına sarılmnasıyla olaylar alevlendi.bir teknik direktörün saha içinde bu denli bir davranısa gırmesı nakadar doğrudur bılınmez.bence macon skoru 3-0 pasabahce adına olacaktır.

batır tarkya sempatizanı yusuf dedi ki...

ev sahibi takımın hocası rakip futbolcuya saldırıyor ve olaylar patlak verip hakem maçı tatil ediyorsa deplasman takımı 3 puanı çantaya koydu demektir.ama burası türkiye, geçen hafta tekme tokat birbirine giren iki takımın futbolcularına da 1 maç ceza veren aynı kişiler bu maç içinde buna benzer saçma sapan bir karar verirlerse hiç şaşırmam

Adsız dedi ki...

biber gazını kendi taraftarları sıkmıştır bilginize. ayrıyetten gökhan a tribünden sahaya girmeye çalışan seyirci gözüne buz fırlatarak 5 dikiş atılmasına sebep olmuştur. hocaları ise ersan ve ozanın boğazına sarılıp herkezi proveke etmiştir. sayın yemen ekşioğlu ile birlikte seyrettiğimiz bu maç göz ardı edilmeyecektir.

Adsız dedi ki...

yazın yazın çekmecelilerin vefalılara döner bıçaklı saldırısını 2 satırla geçin o da vefalılar b-neden oldu diye yazın çifte standardınıza hayran olmamak elde değil.

Adsız dedi ki...

boyle bır hocanın nasıl olurda batı trakya gibi bi takımın hocası olur ınanmak mumkun deıl.galatasarayın suyunu içmiş ama ahlakını alamamıs.sen nasıl olurda lider bır takımın hocası olarak boyle bir davranısa girebilirsin.belkı senın yuzunden takımın kaderı deıstı.şimdi bırak lıderlıgı ıkıncılıge bıle zor uzanabılırız.senı bırdaha bu sahada ozellıklede trakyanın basında gormak ıstemıyoruz.10 numaralı futbolcu sana vursaydı kendı gelecegınıde bıtırmıstı.bukadar ınsanı galyana getırmeye hakkın yok.

Adsız dedi ki...

Biz mi körüz sizmi çok iyi biliosunuz herşeyi ? İlk maçta batı trakya takımına her an her sanıye kufurler edılmıs , yenılmıs olmasına ragmen sahadan cıkması cok zor oldu . bunu HERKES BILIYOR ! Bir oyuncunun takım hocasına yaptıgı terbıyesızlık yuzunden olaylar buraya kadar gelmıs bunuda herkes bılıyor. Hakem macı guvenlık gerekcesı ıle tatıl ettıgı ıcın muhtemelen tekrar edılecegı gorusundeyım. Pasabahce nın oyuncuları ılk macta yaptıklarını hatırlıyorlar. Burada bız sucsusuz dıyerek yalnızca kendılerını kandırırlar. Yukarıda Allah var ...

Güvenlik güçleri ortalıgı yatıstırmak ısterken sıktıkları biber gazı kaleci nobleye geldi sanırım ben oyle gordum. Hiç kimse kendi oyuncusunu bıle bıle sakatlamaz. Ki noble su an batı trakyada tek kalecı durumunda diğer kaleci mahir sakat. Yedeklerde 92 li cocuklar oturuyor Batı trakyada. 10 Numaralı hakanında 92 lı oldugu gıbı . Batı trakya tum bunlara ragmen basarıya ulasmaya calısıyor. Pasabahcelıler Allah tan korkun tarafsız gozle bakın olanlara dıyecegım tek sey bu . ;)

Adsız dedi ki...

güvenlik gücü vardı da biz mi görmedik taraftarın paşabahçeli oyuncuya sıktığı biber gazı kendi kalecine gelmiştir kimseyi kandırmayın masa başından.. yine kendi oyuncun önceki haftalar aldığı ceza yetmiyomuşçasına saha içine girerek taraftar gibi saha içine girip paşabahçeli oyuncuya su şişesi fırlatarak yüzünün açılmasına sebep olmuştur.yine kendi hocanız iki oyuncunun gırtlagına yapişmiştır.ortalığı sakinleştirmek yerine..

Adsız dedi ki...

batı trakya türkleri,,,, tamamen tarafsız bir bakış yapıcam, suyu bulandırmanın kendimizi kandırmanın hic anlamı yok,, ortada hicbişi yokken sayın hocamızın devre arasında soyunma odasına giden paşabahçeli oyuncuların gırtlagını sıkması tribünden sacma sapan kişilerin sahaya girmesi, sanırım paşabahceli bir oyuncunun gözü acılmış kanrevan icinde görünüyodu, bizim bu macı kaldıgı yerden devam ettirebilirmiyiz cabaları sonuc almayacaktır, ben sadece iyi futbol izlemek izleyen bir batı trakya türklerindenim, burda sayın hocamıza bu cocukların liderligini ellerinden aldıgı icin kınıyor ve anlamsız buluyorum,, ilk macta herne olduysa bunu yapmaya hakkı yoktur bir hocanın,, liderlik gitti sayın hocam sen gırtlak sıkıcam derdindeyken,,

Burak Kurtuluş dedi ki...

Bu maç ile ilgili yapılan bir yorumu silmek zorunda kaldık. Sanıyorum yorumu yapan kişi de biliyordur neden yorumunu sildiğimizi. Bu site amatör futbol için gönüllü hizmet eden ve karşılığında hiç bir maddi-manevi beklentisi olmayanlar kurduğu, devam ettirdiği ve çok büyük emekler harcadığı bir sitedir. Bazı insanlar var, bunların amacı tamamen insanları yanıltmak ve ortalığı karıştırmak. Bunlardan birisi de son zamanlarda "klasman hakemi" rumuzu ile yorum yapan madrabazdır. Hiç bir hakem bu şekilde yorum yapmaz. Bu kişi Hakem değildir, amacı sadece insanların kafasını karıştırmaktan ibarettir. Kendi takımı hakkında da yorum yapar bu kişi, kendi hocasına da bu siteden adsız olarak sallar, ancak o hocayı görünce de sırtını sıvalar, yalakalık yapar. Bu kişi, kendi menfaati uğruna herşeyi mübah gören bir aymazdır, mürtecidir. Biz onun kim olduğunu da biliyoruz gerçek amacının ne olduğunu da. Hatta bu kişi, bir yorum yapar, ardından başka kişilermiş gibi birkaç yorum daha yapar. Zamanı geldiğinde adını açıklarız ki millet bilsin kim olduğunu. Yalnız şunu da unutmasın, her yorumda bir iz daha bıraktığı için kendini kolayca ele vermeye devam ediyor. Burak Kurtuluş kimsenin adamı değildir, bu camiada her insan gibi, Burak Kurtuluş'un da sevdiği insanlar vardır, sevdiği yöneticiler vardır, Antrenörler vardır, futbolcular vardır. Ancak, sevmediği kişiler de elbette vardır. Ayrıca, Burak Kurtuluş her kulübe eşit mesafedir. Paşabahçe'yi tanımaz, Batı Trakya'yı hiç tanımaz. Yorumda adı zikredilen kişileri de tanır ancak bu kişilerin yanlış işleri olduğunda da hiç çekinmeden yüzlerine söyler. Hatta Burak Kurtuluş kendi kulübü olan Alibeyköy Parseller hakkında bile tek bir yorum yapmaz, bir tane bile taraflı haber yaptırmaz. Şimdi benim bu şahsa bir sözüm olacak, "artık yediremiyorsun, biz seni büyük bildik sevdik ama sen maalesef arkamızdan kuyumuzu kazmaya çalıştın. Sana yazıklar olsun.

Adsız dedi ki...

yemen başkan doğrunun yanındadır,birol hoca,da iyi gırtlak sıkar,paşabahce maçı hükmen alır,Hocanın yazdıkları çookkkkk önemli.

B.TRAKYALI YANİ AVRUPALI dedi ki...

YA BEYLER BAZI ŞEYLERİ YAZARKEN BİRAZDA İSTATİSTİĞE BAKALIM.BATI TRAKYA TAKIMI HERKESÇE BİLİNEN FAİR PLAY ÖDÜLÜ OLAN BİR KULÜPTÜR.PAŞBAHÇEDE UZUN YILLARIN KÖKLÜ BİR BEYKOZ TAKIMIDIR.GEÇMİŞLER BİRAZ KURCALANIRSA HERŞEY DAHA NETLEŞİR.
İSTERSENİZ TARAFSIZ KİŞİLERDEN ALALIM FİKİRLERİ NE DERSİNİZ

Adsız dedi ki...

asıl suç böyle bir hocayı bu takımda tutanda.. böyle bir terbiyesizlik görmedim..

GALATALI dedi ki...

yazdığım yorumu neden yayınlamadınız bilmiyorum.Ben bir galatalı futbol taraftarı olarak tarafsız ve gerçekleri yazmıştım. lütfen şimdi bu yazımı yayınlayın kararı başkalarına bırakın.Tabi amacı üzüm yemek isteyenlere,bağcı dövmek isteyenlere değil.

GERÇEK BATI TRAKYALILAR dedi ki...

Ayıptır ya hiçmi allah korkunuz yok.Bir hafta önce devre arasında dudullu maçının tribün kapısını açıp seyirciyi dudullu soyunma odasına saldırtıp,baskı ile maçı almaya çalıştınız.Ama olmadı aslan gibi çıkıp oynadılar DUDULLULAR ve bileğinin hakkıyla galip geldiler.sizin gibi provakasyonlarla galip gelmek için uğraşmadılar.Herşeye rağmen hain planlarınız tutmayacak ve B:TRAKYA şampiyon olacak 6 senedir bu takımın başında olan değerli hocamızda uzun süre başında olmaya devam edecektir.MAÇ TEKRAR EDİLİR SAHADA NETİCE NEYSE O OLUR:

Adsız dedi ki...

OYUNCU HOCAYI PROVAKE ETTİYSE BİLE HOCANIN SAKİN OLMASI GEREKİRDİ.PAŞABAHCELİLERİN NEKEDAR PROVAKATÖR OLDUKLARINI HERKES BİLİYOR. BU MAÇ KALDIĞI YERDEN DEVAM.

Samet Birdemir Bayrampaşaspor'da

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Bayrampaşaspor, son olarak Bayrampaşa Yenidoğanspor'da forma giyen Samet Birdemir'i renklerin...