Perşembe, Kasım 18, 2010

Çakmakspor Kadırga'dan 3 puanla döndü


KADIRGASPOR: 1 ÇAKMAKSPOR: 2
İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup’ta lider Kadırgaspor takipçilerinden Çakmakspor'u Namık Sevik Stadı'nda ağırladı. Büyük çekişmeye sahne olan maçı konuk ekip Çakmakspor 2-1 kazandı. İki ekip de maçı 10 kişi tamamladı

Karşılaşmaya Kadırga etkili başladı. 2.dakikada İbrahim'in pasında Erdi kaleci Barış ile karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşunda kaleci Barış yerinde müdahale ile gole izin vermedi.

Önce kırmızı kart, sonra gol
13.dakikada Erdi sol kanattan ortaladı, defansta Gökhan uzaklaştırdı. 26.dakikada Mustafa'nın ara pasında defanstan çıkan Gökhan Kadırga ceza sahası önünde Emra tarafından düşürüldü, maçın hakemi bu pozisyonda son adam olan Emra'yı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Kazanılan serbest atışı Ebubekir kullandı, top baraja çarparak ağlara gitti ve konuk ekip 0-1 öne geçti.

Golden sonra Çakmakspor rakibinin on kişi kalmasıyla topa daha fazla sahip olan taraftı. 35.dakikada Ebubekir sol kanattan aldığı topu ceza sahasına paralel gönderdi, topla buluşan Raşit ayağının üstü ile güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı 0-2. Bu golden sonra Kadırga tüm hatlarıyla Çakmak yarı sahasına akın etti.

Erkan ceza sahası dışından vurdu, top defanstan tekrar Erkan'ın önünde kaldı, Erkan önünde kalan topla rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi, vuruşu az farkla auta çıktı.

İkinci yarıda farkı azaltmak isteyen ev sahibi ekip oyunu tüm hatlarıyla Çakmakspor yarı sahasına yıktı. 52.dakikada ani atakta Mert kaleci Ergin ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu Ergin çıkarttı. Bu pozisyonun akabinde sağ kanattan yapılan ortaya Cüneyt kafa ile vurdu, günün başarılı ismi Gökhan topu çizgiden çıkarttı.

Çakmak da 10 kişi kaldı
63.dakikada Sacit ortaladı, altı pasta Mert uçarak vurdu, top direkten geri geldi. 74. dakikada konuk ekip Çakmakspor da 10 kişi kaldı. Sarı kartı bulunan Mustafa yaptığı faulden sonra maçın hakemi Onur Karabaş'tan ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışına gönderildi.

Kadırga aradığı golü 78. dakikada buldu. Sol kanattan yapılan ortaya Cüneyt iyi yükseldi ve skoru 1-2'ye taşıdı.

86.dakikada Burak vurdu, top kaleci Barış'ta kaldı. Kalan dakikalarda tüm hatlarıyla gol arayan Kadırgaspor Çakmakspor defansını geçemedi ve bu önemli mücadeleyi deplasman takımı Çakmakspor 1-2 kazanıp ‘zirve yarışında ben de varım’ dedi.

Maçtan Notlar
Maça ev sahibi ekip çok etkili başladı. Kanatlardan Erdi ve Erkan'la Çakmakspor defansını zorladılar. Maçın kırılma anı Emra'nın kırmızı kartıydı. Maçın hakemi pozisyona çok yakındı ve direkt kırmızı kartını çıkarttı. Kadırgaspor 10 kişi oynamasına rağmen ikinci yarıda topla daha fazla oynayan taraftı. Konuk ekip 2-0'dan sonra kontrataklarla gol aradı. Özellikle ev sahibi ekipte Cüneyt, Erdi ve İbrahim, konuk ekipte ise Gökhan ve oyuna sonradan giren genç oyuncu Mert göze batan isimlerdi. Maç sonunda Kadırgaspor teknik direktörü İrfan Köklü'nün rakip takım odasına kadar gidip galibiyetlerinden ötürü tebrik etmesi güzel bir davranıştı. Kalan maçlarında her iki ekibe de başarılar dileriz.

Saha: Namık Sevik
Hakemler: Onur Karabaş***Gökçen Seven***Barış Çiftçi***
Kadırgaspor: 1-Ergin* 2-Emra* 3-Volkan** 4-Cüneyt*** 5-Sebahattin** 6-Burak* 7-İbrahim** 8-Mehmet* 9-Murat* 10-Erkan* 11-Erdi***
Çakmakspor: 1-Barış*** 2-Nihat** 3-Volkan** 4-Ufuk** 5-Gökhan*** 6-Ebubekir***7-Mustafa**8-Sacit** 9-Kenan**(14-Mert***)10-Raşit** 11-Eren**
Goller: Cüneyt (78)/ Ebubekir (27), Raşit (35)
Kırmızı Kartlar: Emra (26) / Mustafa (74)

HABER VE FOTO: ERDEM MAE-MAE

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Sonuçları

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...