Cuma, Kasım 19, 2010

Dodo'dan 10 maç - İstanbul SAL 12. hafta


sevgili yerel futbol severler inanılmaz bir tahmini düşüş yaşamaktayım.geçen haftadan beri bu tahminlerdeki düşüşlerin sebebini araştırdığımda korkunç bir sonuçla karşılaştım.size net bir örnek vererek satırlarıma başlamak istiyorum.malum yıllardır hatta asırlardır türk futboluna damgasını vuran 3 büyük kulübümüzde inanılmaz düşüşler yaşamakta ve anadolu takımları karşısında adeta hüsrana uğrayarak daha önceleri pek rastlamadığımız puan tablosundaki yerlerinde konuşlanmış durumdalar farkındasınız.

bunun sebebini sizlere aynen  şöyle açıklamak istiyorum.eskiden her sezon mutlaka belirli sayıda kaliteli yıldız adayı futbolcular çıkar ve bu futbolculara yüksek rakamlar ödeyen 3 büyük takımımız bu futbolcuları transfer eder ve yabancı futbolcularının takıma katkısına göre de şampiyonluk el değiştirirdi ama hep 3  büyüklerin olurdu.dönüp geçmiş sezonlara baktığınızda hangi büyük takımımızın şampiyon olup da yıldız oyuncusu ve kaliteli yabancısı yoktu diyebilirsiniz.asla diyemeyiz çünkü hep iyi yerli ve kaliteli form tutan yabancıları vardı çünkü.son birkaç sezondur,özellikle geçen sezondan itibaren kaliteli yerli futbolcu statüsüne soktuğumuz oyuncu sayısı nerdeyse yok denecek kadar az. iki senedir futbolcu yetiştiremiyoruz Türk futboluna.

haliyle süper ligde bu sıkıntılar yaşanırken bu liglerin alt yapısı ve ana merkezi olan amatör liglerde de sıkıntı yaşanması kadar doğal bir şey olamaz.ben tahminlerimdeki sıkıntının aslında iki senedir Türk futbolunda yaşanan sıkıntının bende ki yansıması diyebilirim sizlere.haftada en az 8 maç seyrediyorum.ayda 40 maç eder.örneğin bir hafta önce deplasmanda bayrampaşa tuna’yı yenen kadırga takımı bir hafta sonra daha az kapasitesi olduğuna inandığım çakmak takımına kendi sahasında kaybediyor. oynadığı ilk 8 maçın hepsini kazanan avcılar takımı iki hafta üst üste bir içerde bir dışarıda kazanır dediğimde beraberliği zor kurtarıyor. silivri takımı belki iç sahada 10 maç yapsa 9 maçı kazanacağı selimiye takımı karşısında berabere kalıyor.hadi diyorum bu silivri takımı ile berabere kalan selimiye takımı içerde kazanır diyorum o da tutuyor silivri’den birkaç  gömlek daha az güce sahip diyebileceğim yıldırım bosna takımını iç sahada yenemiyor.

örnekler daha da fazlalaştırılabilir.umuyorum ki benim tahminlerimdeki istikrarda,amatör kümelerde mücadele eden tüm takımlarımızın ve türk futbolunun mihenk taşı olan üç büyük takımımızın da istikrarı yakalaması temennilerimle yavaş yavaş bu zorlu haftanın tahminlerine geçmek istiyorum.....

1.fenerköy-idealtepe müsabakası gerçekten haftanın bu gurupta oynanacak en zorlu mücadelesi.zirvede yanlız kaldı gibi gözüken fenerköy takımı idealtepe’yi hafife alırsa ummadığı bir hüsran ile karşılaşabilir.ben yinede ev sahibi takım kazanır diyorum.

2 erokspor-yıldırım bosna arasında gerçekten 6 puanlık bir maç oynanacak ve bu zorlu maç gerçekten de izlenmeye değer bir maç olarak karşımıza çıkmaktadır.iç sahada devamlı söylediğim bir söz var ki,oda erok spor iç sahada adeta kanatlanıyor.ben iç sahadaki parmak ısırtan grafiğini göz önüne aşarak zor olur ama erok spor kazanır diyorum.

3 çatalca-çekmeköy müsabakası haftanın belki de tüm guruplardaki en zor maçı diyebilirim siz yerelfutbol severlere. genelde kapalı defansını sabit tutup çıkartmadan çabuk beklerinin kademeye girme düşüncesi ile çanakkkale geçilmezin bir başka versiyonunu uygulayan çatalca takımı orta sahada koşan ileride de rakip takımların hata yapmasını sabırla bekleyen bir takım olarak karşımıza bu güne kadar çıktı.çekmeköy takımına gelince kaliteli ve gerçekten kayda değer takımının bir türlü istikrarı yakalayamadığı evrelerden geçtikten sonra bu zor ve gerçekten mücadele gücüne dayalı olacağına inandığım maç karşımızda durmaktadır.ben çatalca takımının uzun ve sabit çıkmayan defansının bu maçta her maçtan daha fazla çakılı oynayacağını ve ilk amaçlarının kaybetmemek olacağı düşüncesindeyim. hocalarının da eski bir defans oyuncusu olduğunu stoper cahit hoca ki defanslarının da sağlam olması kadar doğal bir şey diye düşünüyorum.işin enteresan tarafı da rakipleri çekmeköy takımının hocasıda eski bir stoper.sevgili mustafa ertem de yıllarca profesyonel liglerin üst klasmanlarında stoper olarak yer almış bir spor adamıdır.çekmeköy takımı daha çok topla oynamak ve iyi işler çıkartmak isteyen bir takım kimliğindedir. stoper hocalar,zor maç ve ben de diyorum ki bu maç sabaha kadar oynansa berabere biter.banko beraberlik.

4 batı Trakya-paşabahçe maçı da bu gurubun zirve hesapları açısından en zor maçı diyebiliriz. paşabahçe takımında en hassas dönemde etkili forveti ersan demir sakatlanınca takım sekteye uğradı ister istemez ve sakatlığının daha birkaç hafta arkadaşlarından yalnız kalmaya mecbur bırakacak derecede olduğunu düşünürsek,iç sahada ki batı trakya baskılı oyununu da hesaba kattığımızda ev sahibi takım kazanır demek en mantıklı sonuç olsa gerek diyorum.

5 dudullu-sultangazi müsabakasıda gerçekten zor bir maç. dudullu takımı çok formda ve sezon başından beri en formda dönemlerini yaşıyor.beklenenin çok üstünde bir performans çiziyor ki bu hafta yendiklerinde rakiplerinle olan dört puanlık farkın bir puana inmesini sağlayacaklar. sultangazi takımı da istim üstünde ve maça üç puan parolası ile çıkacak. bu çok zor geçeceğine inandığım maçta ben kazanan olmaz ve maç berabere sonuçlanır diyorum.

6 galata ve yahya kemal arasındaki mücadelede gerçekten zor geçemeye aday bir maç ve ben bu zor maçtan daha çok üç puana ihtiyacı olduğuna inandığım galata takımının üç puana ulaşacak taraf olacağı düşüncesindeyim.

7 alibeyköy parseller ve istinye arasında gerçekten de kıyasıya bir ligde kalma açısından önem arz eden bir maç olacak görüşündeyim.bu gurup çok enteresan bir gurup 3 takım şampiyonluğa ve ilk ikiye 8 takımda düşmemeye oynuyor.tüm guruplar içerisinde lige havlu atmayan tek takım bile olmayan tek gurup diyebiliriz.o yüzden bu gurupta ki tüm maçlar çok enteresan sonuçlara gebe diyebilirim.ben bu zorlu müsabakada deplasman takımı istinye kazanır diyorum.

8 halide edip Adıvar-tuzla müsabakası da 6. grubun zor maçlarından bir tanesi.hani derler ya kasap et derdinde koyun can derdinde.işte öyle bir maç bu maç.halide edip zirve tuzla da alttan kurtulma adına çok önemli bir maç.tuzla takımı gitgide formunu yükseltmekte.geçen hafta penaltıdan yedikleri tek golle çatalca’ya ki lider takıma tek farkla boyun eğdiler.halide edip takımını da çatalca maçında gözlemledim ve kapalı defanslara karşı çok zorlanıyorlar.bu hafta resmen karşılarında çanakkale geçilmezi bulacağına inandığım halide edip takımının işi her zamankinden daha zor diyorum.ilk maçı tek farkla kazanan halide edip bu maçta ilk maçta attığı kadar gol bulamaz diyorum ama kazanır diyebilirim.halide edip banko diyorum.

9 kağıthane ve silivri takımları arasında da çok ama çok enteresan bir maç bizleri bekliyor.ben bu sayfada ki yazımda belki de en çok bu maça yer ayıracağım ki ayırmam da lazım diye düşünüyorum.silivri takımı iyi bir takım tabii caiz ise taş gibi bir takım.kağıthane takımı da silivri kadar olmasa da canla başla mücadele eden iyi niyetli oyunculardan kurulu bir takım.ama bazen bu tip takımları kaliteli takımlara karşı motive etmeye yönlendiren sebepler oluşur ki o zaman da bu takımlar adeta kanatlanır şahlanır ve rakibinin üstüne bir kabus gibi çökebilir.nedir bu sebepler.geçen sene hatırlayanlar bilir berabere sonuçlanan kağıthane sahasında oynan maçtan sonra inanılmaz olaylar yaşanmıştı.rakip takım otobüsü taşlanmış ve camlar yerle bir olmuştu.bu sezonun ilk maçında da tribünlerde asılan terbiye sınırlarını zorlayan bir takım pankartlar yüzünden de haklı olarak kağıthane tarafının da çok rahatsızlık duyduğunu hesaba kattığımızda bu sahnelere şahit olan tüm kağıthaneli futbolcuların çok daha farklı konsantre olacağını söylemek için sanırım kahin olmaya gerek yok diyebiliriz.bu yazımı okuyan federasyon görevlileri ve silivrili yöneticiler sağduyulu kağıthaneli büyükler emniyet ve kendi içlerinde alacakları spotmenliğe yakışır tedbirler ile sıkıntısız bir maç gelen seyircilere izlettirecekleri inancını fazlasıyla kalbimde taşımaktayım.dostluk kazansı spor kazansı amatör futbolumuz kazansın diyorum.maçın sonucuna gelince de kalite her yerde kalitedir diyorum ve deplasman takımı silivri çok zor bir maçı zorlanmasına rağmen kazanır diyorum.

10 kartal bulvarspor-leventspor müsabakası gerçekten zor bir maç olarak karşımızda yer almaktadır.kartal bulvar takımı bu maçı kazanamazsa artık iyiden iyiye diplere demir atacak gibi görünüyor.levent takımının da zirveden kopmama adına artık mağlubiyeti bırakın beraberliğe bile kredisi kalmadı diyebilirim.işte böyle zorlu bir mücadele ve ben deplasman takımı levent kazanır diyorum.zorlanır ama kazanan levent olur.

YAZI: DODO

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorumlarındaki maçların oranları 7 maç 1.10 veya 1.20 :))
nasılda tahminlerde bulunmuşsun süpersin valla

Adsız dedi ki...

sen amatör futbolu biliyosan ben de arap bacıyım hep banko maçları koymuşsun haftalardır bakolarda bile yatıyosun sen bu işi bırak dodo dede

Adsız dedi ki...

dodo bayrampaşa tuna-çıksalın maçı ne olur??

Adsız dedi ki...

dodo gevezelik yapıp kağıthane silivri maçını germe silivri onları çiçeklen karşıladı...boş hesaplara girme !

Adsız dedi ki...

dodi efendiii..senın gıbıler yuzunden sahalara karısıoo..ılk yarıdakı sılıvrı kagıthane macında neler oldugunu kagıthanelı yonetıcılere ve kadroya gırmeyıp protokolde oturan kagıthanelı futbolculara sordun mu...ortamı germenın faturasında eger olay olursa bunun bedelının sen mı odeyeceksınn...yaptıgınız işin sorumlulugunu bıllınnn...erok macından sonra erok a ne ceza verıldı..yetkın karabaş gecen sene sılıvrının sahasının 2 maç kapattın hadı gorelım senıııı...sınıra yaklaştıııı...sılıvrıyı sahıpsız sanmayınnnn...

Adsız dedi ki...

ımes kımle oynarsa oynasın hep rakıb kazanır dıyosun bence bı takımı ızlemeden yorum yapma komık oluyo once ımesı ızle sonra yorumda bulunkı yorumlarında ınandırıcı olsun

Adsız dedi ki...

dodo'yu tebrik ediyorum Galata maçını bilmiş :D

Adsız dedi ki...

ahahah dodo hadi iyisin galata maçını bilmişsin:-)

Adsız dedi ki...

dodo abimiz seni müsait bi zamanında daha saglıklı tahminleri yapman adına kadırgasporun maçına beklıoruz..bordo mavi saygılar

İstiklalspor'dan TFF'ye program tepkisi

 Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İstiklalspor, İnkılapspor'la oynayacağı karşılaşmanın Beykoz İlçe Stadı'nda cumartesi günü saat 12...