Çarşamba, Kasım 24, 2010

Müthiş maçta gülen Selvispor oldu



CERRAHPAŞASPOR: 1 SELVİSPOR: 2
İstanbul 1.Amatör Lig 7. Grup’ta Cerrahpaşspor ile zirve mücadelesi veren Selvispor Namık Sevik Stasdı'nda karşı karşıya geldi. Oldukça gergin geçen maçı uzatma dakikalarında bulduğu golle Selvispor 2-1 kazandı.


Maçtan önce iki takımda dostluk havası hakimdi. Birçok oyuncu daha önceki yıllarda aynı takımlarda aynı amaç için hizmet etmişlerdi. Maç başladığında sahada ''Babamı tanımam'' tabiri caizse yerinde bir ifadeydi. 
5.dakikada Selvispor ilk atağını gerçekleştirdi. Bilal'in indirdiği topa İlker vurdu, top kaleci Şahin'de kaldı.


İlk gol ev sahibinden
8.dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sağ kanattan Mustafa'nın yaptığı ortaya iyi yükselen İbrahim arka direkte kafayla topu uzak direğe vurdu ve skoru 1-0'a getirdi.


16.dakikada Fırat sağ kanatta iki rakibini bilek hareketleriyle ekartte edip ceza sahasına girdi, yaptığı ortada Emre kalesinden çıktı ve topa sahip oldu. Selvispor beraberlik golüne çok yaklaştı.
28.dakikada Bilal orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi, kaleci Şahin topa müdahale etti, dönen topa Göktürk vurdu, Şahin uzak direğe giden topu kornere çeldi.
İlk yarının son dakikalarında kaleci Emre'de adalesinden sakatlandı. Tedavisi yapıldıktan sonra oyuna devam edebildi. 


İki takım da 10 kişi
İkinci yarıda Selvispor oyunu tüm hatlarıyla rakip kaleye yığdı. 62.dakikada ortam gerginleşti. Orta sahada Fırat, Hikmet'e faul yaptı. Hikmet faulden sonra Fırat'ın üstüne yürüdü, bu pozisyonda Fırat yüzünü tutarak kendini yere attı. Maçın hakemi de bu pozisyonda Hikmet'e kırmızı kartını çıkardı. Aynı dakika içinde Alaattin ile tartışan Mustafa'da kırmızı kartla oyun dışında kalınca iki ekipte 10 kişi kaldı.


Beraberlik geldi
Selvispor aradığı golü 74.dakikada buldu. Alaattin'in yaptığı ortayı Murat kafayla Tolga'nın önüne indirdi, bu oyuncunun köşeye vurduğu top ağlarla buluştu 1-1.
Golden sonra Ali ile Alaattin girdiği sözlü tatışma sonrası sarı kart gördü. Maçın son dakikaları çok heyecanlı bir o kadar da gergin geçti. 85.dakikada Ali bire birde ceza sahasında Alaattin'i geçemedi. 89.dakikada İbrahim'in ortasında Selvispor defansı başarılıydı.


Selvi 9 kişi kaldı, uzatmada golü buldu
Uzatma dakikalarında Alaattin ikinci sarı kartını görünce Selvispor 9 kişi kaldı. Maçı izleyenler arasında maç böyle bitecek diye düşünen yoktur sanırım. Uzatmanın ikinci dakikasında Göktürk'ün ortasına Murat yükseldi, kafa vuruşu ağlarla buluştu.
Golden sonra Cerrahpaşaspor beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Selvispor çok zor geçen mücadeleden 3 puanı almasını bildi. 


Maç bitimi olay çıktı
Maç bitimi ile saha bir anda karıştı. Maç içinde sert oynadığı gerekçesi ile Cerrahpaşalı futbolcular Alaattin'in üzerine yürüdü. Olaylar büyümeden soyunma odasına girildi. Ancak burada da olaylar devam etti. Cerrahpaşalı birkaç futbolcu Selvispor soyunma odasına doğru hareketlenince devreye polis girdi. Daha sonra önceki yıllarda aynı takımda mücadele eden futbolcular araya girerek olayı tatlıya bağladı.


Maçtan Notlar: Tribünde maçı izleyenler büyük ihtimalle böyle bir maç olacağını düşünmemişlerdir. Selvispor zirveye oynuyor, Cerrahpaşa'nın ise düşme korkusu yok ve rahatlar. Ancak Cerrahpaşa takımı 'rakibim puan kaybetsin de ne olursa olsun tarzında değil, oynayarak bu maçı alacağız' diyorlardı. Uzatma dakikalarında bile maçı hiç soğutmadılar. Yatarak zaman geçirmediler. Galip gelmek içinde çok iyi top oynadılar. Ancak rakibin birçok etkili adamı olunca skoru değiştirdiler. Oyundan atılana kadar Hikmet, Alaattin ve Mustafa maçın etkili isimleriydi. 


Maçın kırılma anlarından biri Emre'nin sakat sakat oyuna devam etmesiydi. Emre devam edince Mehmet Hoca oyuna Tolga'yı aldı. Bu oyuncuda attığı golle takımına beraberliği getirdi. Cerrahpaşa'dan Fırat iyi oynadıkları karşılaşmadan galip gelemedikleri için üzgün olduğunu, alınacak galibiyeti doğum günü olan kız arkadaşına armağan etmek istediğini söyledi. Biz de Fırat adına galibiyet olmasa dahi oynadığı güzel futbolu kız arkadaşına hediye ettiğini söyleyebiliriz. Haftaya çok önemli bir maça çıkacak olan Selvispor'da takımın en etkili iki oyuncusu olmayacak. Ancak bugün oynanan karşılaşmada Selvispor'da Hikmet,Alaattin, Göktürk, Murat, Bilal, Cerrahpaşada ise kaleci Şahin,Mustafa,Fırat ve Ali günün başarılı isimleriydi. 



HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM MAE-MAE

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dua etsinler selvide murat gibi topçu var yoksa zor yenerdiniz bu maçı.. birde muratı hangi akla hizmet ile yedek bırakılmış anlamış değilim ??

Zirvedeki kritik maçın galibi Beyoğlu Çukurspor

İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup 4. hafta karşılaşmasında Göktürk FK sahasında Beyoğlu Çukurspor'u misafir etti. Konuk ekip son dakika ...