Cuma, Kasım 19, 2010

Sessiz sinemanın galibi yok!


ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: 1 KÜTAHYASPOR: 1
Ödemiş Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig 9. grupta 6 haftada cezası nedeniyle boş tribünler önünde oynadığı maçta Kütahyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Ligin 4. haftasındaki Gaybiefendi maçında sahaya atılan ve hakeme isabet eden bir pet şişe nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan Ödemiş rakibine oranla yine tutuk bir futbol sergilerken, konuk Kütahya birbirinden net fırsatları kaçırdı. Evindeki maçı beraberlikle bitirerek fırsat kaçıran Ödemiş, bayram tatiline düşünceli girdi.

Sadece iki kulüp yöneticilerinin ve basın mensuplarının Saracoğlu tribünlerinde yer bulabildiği karşılaşmaya Kütahyaspor daha iyi başladı. Ödemiş’in oyun kurmasına izin vermeyen mavi-lacivertliler ilk tehlikeyi 17. dakikada İsmet ile yarattı. İsmet’in kullandığı serbest atışta Akın kalesinde yine başarılıydı.
20. dakikada Yasin’in kullandığı serbest atışı Akın mükemmel bir refleks ile kornere tokatladı. Ödemiş’in ilk devrenin sonlarına doğru etkili olduğu gözlenirken, İlker ve Serkan’ın bireysel çabaları hücumdaki etkinliği artırdı. 43. dakikada Ödemiş adına İlker’in vuruşu kalecide kalınca ilk yarı başladığı gibi golsüz sona erdi:0-0

İkinci yarıya çevredeki inşa halindeki binalarda maçı izleyen taraftarlarının desteğiyle daha iyi başlayan Ödemiş, Kütahya üzerinde baskı kurmaya çalışırken kontrataklarda kalesinde önemli tehlikeler atlattı. 51. dakika Adem bire bir pozisyonda kaleci Akın’ı geçemedi. 53’de Yasin atağı sürükledi ve topu müsait durumdaki İsmet’e aktardı. İsmet direk dibine sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

Ödemiş 10 kişi kaldı
Golden sonra gelen oyuncu değişiklikleri ile topa daha çok sahip olmaya başlayan Ödemiş bu konudaki üstünlüğünü pozisyonlara yansıtamazken, Kütahya bulduğu geniş alanlarda etkili olmayı sürdürdü. 66. dakikada futbol sahalarında ender rastlanan bir pozisyon yaşandı. Oğuzhan sol çaprazdan sert vurdu top çataldan oyun alanına döndü. Dönen topta boş pozisyondaki Adem yine sert vurdu, top yine direk döndü ve Ödemiş kalesinde inanılmaz bir tehlike atlattı. 70. dakikada ise skoru lehine çevirmeye çalışan Ödemiş, Gökhan Eşmen’in yardımcı hakem Süleyman Öztürk ile girdiği polemik sonrasında 10 kişi kaldı. Hakeme itiraz eden Eşmen direk kırmızı kartla soyunma odasına gitti.

72’de soldan kullanılan köşe atışında Ender kaleci Sedat ile birlikte topa yükselerek ağları gördü, fakat maçın hakemi Zafer Altıntaş kaleciye faul yapıldığını iddia ederek golü iptal etti. Bu çok tartışmalı kararın ardından kırmızı-lacivertliler hakeme uzun süre itiraz etti.
76’da ise sol çaprazdan kaleye yaklaşık 25 metreden kazanılan frikikte topun gerisine gelen Gökhan Öztürk mükemmel bir vuruşla kaleci Sedat’ı avladı ve skora denge getirdi: 1-1

Kütahya karşısında on kişi kalmasına rağmen yüklenmeye çalışan Ödemiş son dakikalarda yine pozisyonlar verdi. 85’te İsmet’in ara pasında Yasin kaleci Akın’ı geçemedi. 87’de ise Yasin’in sol çaprazdan vuruşu yine Akın çıkardı ve maç 1-1 eşitlikle son buldu.

Kısa… Kısa…
* Ceza yüzünden tribünler boş kalırken Ödemişli taraftarlar karşılaşmayı çevredeki binalardan takip etti. Stadın kuzeyindeki bir inşaatta takımlarını destekleyen taraftarlar hakem üçlüsüne yoğun tepki gösterdi. Ödemiş Belediyespor yönetimi stadın yanındaki çay bahçesine ekranlar kurdurarak maçın stat dışından canlı şekilde takip edilmesini sağladı. Gaybiefendi maçında atılan şişe nedeniyle Ödemişlilerin bayram tatilindeki futbol keyfi yarıda kaldı.
* Milli Kütüphane kadar sessiz bir ortamda oynanan karşılaşmayı Belediye Başkanı Bekir Keskin yöneticilerle birlikte izledi. Keskin’in maç sonunda beraberlikten dolayı üzgün olduğu gözlendi.

* Maçın Uşak bölgesinden hakemi Zafer Altıntaş maç öncesi İstiklal Marşı’nın okunmasına izin vermedi. Milli Marşımızın okunmadığı maçlarda taraftarlar okurken, bu maçta seyirci olmadığı için İstiklal Marşı okunamadı.
* Kütahyaspor takımında Hakan Dönmez ve Erol Yılmaz daha öncesini formasını giydiği Ödemiş’e karşı ilk kez mücadele etti. Eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Hakan Dönmez’e taraftar da sevgi gösterilerinde bulundu.
* Ödemiş’in 11 kişi tamamlayamadığı karşılaşma sayısı Kütahyaspor maçıyla birlikte üç oldu. Şimdiye dek ligde 6 karşılaşma oynayan kırmızı-lacivertli ekip yarısında soyunma odasına tam kadro gidemedi. Kütahya karşısında kadrosunda büyük değişikliğe giden teknik patron Mahmut Arslan hücumda İlker’e şans tanırken, Faruk sol bek, Barış da stoper olarak görev yaptı. Lig başından beri ilk 11’de yer alan stoper Kemal kadroda yer almazken, Samet ve Tuncay da sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.
* Kütahyaspor beraberliğiyle birlikte ligdeki 9. puanını kaybeden Ödemiş, 5. sıraya indi. Yeni Sandıklı Belediye liderliği korurken, Donatımspor tırmanışa geçti ve üçüncü sıraya yerleşti.

STAT: Saracoğlu
HAKEMLER: Zafer Altıntaş*, Serdar Mersinli**, Süleyman Öztürk*
ÖDEMŞ BELEDİYESPOR: Akın***, Melih**, Faruk**(58 Uğur*), Barış**, Gökhan Meriç**, Ahmet**, Gökhan Eşmen*, Burak*(62 Ender**), İlker**, Serkan**(75 Nedim*), Gökhan Öztürk***
KÜTAHYASPOR: Sedat**, Hasan**, Erol***, Selim**, Yasin***, Kadir*(45 Mehmet*), Osman**, Murat Elmas**, Oğuzhan**(77 Murat Korkmaz*), Adem Zengin**(79 Hakan**), İsmet***
GOLLER: Dk. 53 İsmet / Dk. 76 Gökhan Öztürk
SARI KARTLAR: Akın, Melih, Gökhan Meriç, Gökhan Öztürk / Erol, İsmet
KIRMIZI KART: Dk. 70 Gökhan Eşmen

HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yönetim araba kaldırmazsa takım top oynamazsa birileri sahaya şişe atmaya devam ederr bu sessiz sinema. iki kelime, film yerli, oyuncular tanidik. filmi anlatan en ii cümle ebesi cok olan kari doguramaz

İstanbul 1. Amatör Lig 26 Ekim 2024 Cumartesi Programı

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...