Cuma, Kasım 19, 2010

Tusubasa'nın maç tahminleri-İstanbul SAL 12. hafta



Arkadaşlar ben bu haftaki yorumlarıma geçmeden önce bu hafta içerisinde neden maç verilmediği konusuna değinmek istiyorum. Hafta içerisinde verilen tüm müsabakalara karşıyız ancak ligler başladığından beri Süper Amatör lig'de tüm gruplar iki şer maç hafta içerisinde oynadılar. Bunun amacı liglerin daha önce bitirerek saha planlamasına göre uydurabilmek ise neden bu hafta içerisinde dokuz gün tatil varken çarşamba ya da perşembe gününe maç konmadığını merak ediyorum.Bu hafta tatilken maç verilmez ama iki hafta sonra bir maç verilecek.Madem öle hazır tatilken neden maç vermiyorsunuz??sorusunu da sormadan geçemiyorum..Neyse maç yorumlarımıza geçelim biz bu hafta da birbirinden zorlu on maç ile tahminlerimle karşınızda olacağım.


FENERKÖY -İDEALTEPE: Grubun bence en kaliteli iki takımı karşılaşıyor.Bir tarafta lider Fenerköy kendi sahasında maçı kazanarak İdealtepe ile olan puan farkını iyice açmaya çalışmak isteyecekken bir taraftan da 3. sırada bulunan İdealtepe deplasmandan ilk maçın rövanşını almak isteyecek.Ligin ilk maçında ben bu iki ekibin maçını seyrettim.İlk yarı çok üstün bir Fenerköy vardı ancak maç ilerledikçe İdealtepe oyun üstünlüğünü almış hatta 10 kişi kalmasına karşın üst üste gol pozisyonlarına girmişti.Ben çok zorlu bir maç olacağı kanısındayım.Çok denk güçlerin maçında galibiyet alan çıkmaz diyorum.

ESENLER - ÖZ KARACAAHMET :Yine çok zorlu bir karşılaşma ilk maç 3-2 Esenler deplasmanda kazanmıştı ve ilk yarı 3-0 önde bitirmişti.2.yarı da ise Öz Karacaahmet spor çok baskılı oynamış ancak maçı çevirmeyi başaramamıştı.Her iki takım da ilk beş hafta istedikleri puanları alamamış takımlar olmasına karşın ilk yarının son haftalarında çıkış yakalayarak üst üste topladığı puanlarla düşme hattının hemen üstüne çıktılar.Her iki takımdan bu grupta süpriz sonuçlara imza atıyor.Kısır bir maç geçmesini beklediğim bu zorlu karşılaşma da zorda olsa Öz Karacaahmetspor kazanır diyorum. 

BÜYÜKÇEKMECE - YONCASPOR: Öncelikle bu maç neden sabah 10:30'da bunu anlamış değilim. Ligin ilk maçında Yoncaspor'u adeta yürüyerek yenmişti Büyükçekmecespor. Lig geneline baktığımız zamanda B.Çekmekce Bal ligine çıkmaya oynayan bir takım ve bu maçta saha avantajı ve saat avantajınıda kullanarak kazanmak isteyecektir. Ligin dibinde yer alan Yoncaspor aslında kötü bir takım değil ancak oynadığı grup gerçekten çok zorlu bir grup ve bu grupta işleri gerçekten zor gözüküyor. Geçen hafta antrenör değişikliğine giden Yoncaspor'da Deniz Kolgu dönemi başladı.Ancak biraz önce de sölediğim gibi bu grupta işleri gerçekten zor bu maçta işleri daha da zor ben B.Çekmece takımının maçı rahat kazanacağı görüşündeyim.

ARNAVUTKÖY - ORTAÇEŞMESPOR: Şu an da ligde düşme veya çıkma ihtimalinin az olarak görülen iki takımın maçı gibi gözüküyor ama aslında değil çünkü Arnavutköy takımı iyi mücadele eden ve daha üstlerde olmayı hak eden bir takım geçen hafta lider Leventspor'u yenerek büyük sükse yapan Arnavutköy takımının geçen hafta süpriz yapabileceğini ve Leventspor'u yenebileceğini yazmıştım. Bu hafta da Arnavutköy takımı moral yakalamışken ve daha önemlisi hedef değiştirebilecek bir konuma gelmişken burdan Ortaçeşme takımına takılmaz ve maçı banko kazanır diyorum.

ÇELİKTEPE - ALİBEY : Çeliktepe spor çok genç ve dinamik bir takım kurmuş. Saha da basmadık yer bırakmıyor çocuklar. Ancak takımda çok ciddi santrafor sıkıntısı var. Bu takımda iyi bir santrafor olsa lig'de çok daha üst sıralarda olabilirdi diye düşünüyorum Çeliktepe spor kulübünün.Alibey takımını ise yaş ortalamasının yüksek olduğu ve bu maçın temposunu kaldırmakta güçlük çekecekleri düşüncesindeyim.Bu maçı Çeliktepe kazanır ve rahatlar diyorum.

ÇATALCA - ÇEKMEKÖY :Lig'in ilk maçında Çekmeköy sahasında bu iki takım arasında oynana karşılaşma 1-1 sonuçlanmış ve o maçı izledikten sonra bu grupta çok büyük olasılıkla bu iki takım el ele çıkar düşüncesine varmıştım. O maçtan sonra Çekmeköyspor çok önemli trasferler gerçekleştirmiş ve grupta daha da öne çıkar diyordum anca bunu kabul etmeliyiz ki Çekmeköyspor halen potansiyeline ulaşmış değil çok süpriz puan kayıpları yaşadı. Çatalcaspor ise daha istikrarlı sonuçlar aldı. Ben şampiyonluğu yakından ilgilendircek bu maçta deplasman da olmasına rağmen Çekmeköy'ün kazanacağı düşüncesindeyim.

KOCASİNAN - TERAZİDERE :Benim bu grupta favori olarak gördüğüm Kocasinanspor kulübü geçtiğimiz hafta da kendi futboluna has bir futbol ile 1-0 Sultantepe takımını yenmişti. Zor gol atan ancak zor da gol yiyen iyi bir takım Kocasinan. Geçen hafta İstanbulspor'dan farklı mağlubiyet alan Terazidere  karşısında kazanacakları düşüncesindeyim.

BEŞYÜZEVLER - SULTANTEPE :İlk hafta bu maç'ın bir devresini izlemiştim ve iki takım arasında büyük fark görülüyordu.Deplasmanda olmasına karşın adete antrenman maçı edasında maçı 5-1 gibi farklı bir skorla kazanmıştı Beşyüzevler. Sultantepe genç bir takım kurmuş bu sene ancak çok tecrübesizler. Beşyüzevler karşısında ilk maçtan farklı bir skor olmayacağı kanısındayım banko Beşyüzevler.

ÇENGELKÖY - NURTEPE :Geçen hafta ki yorumda da söylemiştim Çengelköyspor Kulübü maçlarını Selimiye sahasına aldırmakla büyük bir iç saha avantajı sağladı diye nitekim geçen hafta bunu sonuca da yansıtmışlardı.İlk maçta deplasmanda zor da olsa 1-0 maçı kazanmayı başarmıştı Çengelköyspor. Her iki takım içinde son derece önemli bir maç kasap et derdinde koyun can derdinde ancak Çengelköy bu maçta rakibini avlar ve maçı kazanır diyorum.

KAĞITHANE - SİLİVRİ : Geçtiğimiz hafta sonu Yoncaspor galibiyeti ile bir anda düşme potasının üzerine çıkan Kağıthanespor'un bu hafta işi gerçekten çok zor.Çünkü karşısında çok iyi bir takım var.İç saha avatajını kullanarak puan almaya çalışacak olan Kağıthanespor karşısında Silivrispor'un kazanacı düşüncesindeyim.

YAZI: TUSUBASA

2 yorum:

Adsız dedi ki...

4/3 başlamış güzelll
Dodo'yu geçtin sen şimdiden :))))

Adsız dedi ki...

10 da 6 fena değil ne yorm yaparmışsın silivriyi ble yedin

İstiklalspor'dan TFF'ye program tepkisi

 Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İstiklalspor, İnkılapspor'la oynayacağı karşılaşmanın Beykoz İlçe Stadı'nda cumartesi günü saat 12...