Pazartesi, Kasım 22, 2010

Ümraniye'nin 'Sultan'lığı sona erdi



ÜMRANİYESPOR: 0 SULTANBEYLİ BELEDİYESPOR: 1
Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta lider Ümraniyespor, sahasında konuk ettiği Sultanbeyli Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak bu sezon yenilgiyle tanıştı. Yeşil-Beyazlılar’a üç puanı getiren gol 40. dakikada Mehmet’in kafasıyla geldi.

Karşılaşma öncesi
Maç öncesi görüşlerini aldığımız Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Şenol Demir, “Sultanbeyli Belediyespor kardeş kulübümüz. Fair play çerçevesinde centilmence kazasız belasız bir maç geçirmek istiyoruz. İnşallah güzel bir maç izleriz” dedi.
Sultanbeyli Belediyespor Tenkil Sorumlusu Eyüp Koç ise “Zor maç olacak fakat biz takım olarak iyi hazırlandık. Üst üste kaybettiğimiz şanssız puanların ardından bir yerde çıkış yakalamamız gerekiyor. İnanıyorum ki bu maçta beklediğimiz sonucu alacağız. Beraberlik için gelmedik, kazanmak istiyoruz. İnşallah kazanacağız. Futbolcularımız ve teknik heyet olarak 3 puana şartlandık” diye konuştu.

Maçtan öncesi detaylar
Ev sahibi Ümraniyespor’un taraftarı ve yönetimi ile oldukça misafirperver davranarak alkışı hak etti. Maç öncesi Şenol Demir, meslektaşı Eyüp Koç’un yanına gelerek başarılar diledi ve ikili beraber resim çekilerek dostluklarını pekiştirdi. Ümraniyespor’da tecrübeli forvet Bülent’in yokluğu hissedildi. Forvet hattı 89 ve 90 doğumlu genç futbolcular Bahadır ve Yasin’e emanet edildi.

Üzücü bir olay
Dostluk içinde geçen maçta başlama vuruşundan kısa bir süre sonra yardımcı hakemin sol tarafına düşen büyük bir satır izleyenlerde soğuk duş etkisi yarattı. Maçın hemen başında olan bu olay sahalarda radikal kararların alınıp atan seyirciye en iyi ceza verilmesi ile önlenebilirse Türk futbolu adına önemli bir gelişme olarak kayda geçer. Bu olay mükemmel bir ev sahipliği gösteren Ümraniyespor’un yönetimi ve birçok taraftarınca da üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Maçtan önemli anlar
İlk 15 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçerken ev sahibi takım bu dakikadan sonra ağırlığını hissettirmeye başladı. 22.dakikada kaleci Şükrü ile karşı karşıya kalan Ümraniyesporlu Burak topu kaleciye nişanlayarak maçın ilk önemli pozisyonunu kaçırmış oldu.
24. dakikada sağ taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Kemal’in ortasına iyi yükselen Selçuk’un kafa ile vuruşu kalenin az üstünden auta gitti. Bu, Sultanbeyli Belediyespor adına kaçan ilk pozisyon olarak hafızalarda yer aldı. Bu dakikadan itibaren oyunda tekrar eşitlik vardı. Dakikalar 38’i gösterdiğinde atılan ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Bahadır son vuruşu yapmadan araya giren Sultanbeyli Belediyespor’un defans oyuncusu Emrah rakibinin ayaklarından zorlanmadan topu kornere attı.
40. dakikada sol taraftan Hakan’ın yaptığı ortaya çok iyi yükselen Mehmet İnal’ın kafa vuruşu deplasman takımı Sultanbeyli Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya 1-0 mağlup başlayan Ümraniyespor defansını öne çıkararak daha çok risk aldı. Deplasman takımı Sultanbeyli Belediyespor özellikle 70. dakikadan sonra bulduğu boş alanları değerlendirebilseydi maç daha farklı skorlarla bitebilirdi. İki takımd a gol pozisyonlarını cömertçe harcadı ve maçta başka gol olmayınca Sultanbeyli Belediyespor mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Ümraniye Belediye Stadı
Hakemler: Serdar Karagöz, Uğur Doğan, Remzi Ümit Davuloğlu
Ümraniyespor: Cihan, Emrah, Oğuz, Levent, Cihan, Behlül, Bulut (65.dk Ali), Burak, Turgay (77.dk Samet), Bahadır, Yasin
Teknik Sorumlu: Şenol Demir
Sultanbeyli Belediyespor: Şükrü, Emrah, Koray, Hakan, Serkan, Tahir, Evren, Kemal, Hakan (69.dk Ju Eraiti Maimaitimin), Mehmet İnal (87.dk Remzi), Selçuk (74.dk Azem)
Teknik Sorumlu: Eyüp Koç
Gol: Mehmet İnal (40)
Sarı Kart: Burak / Koray, Kemal, Hakan, Selçuk
Kırmızı Kart: 90+1.dk Burak (Ümraniye)

HABER-FOTOĞRAF: MUSTAFA OSMANOĞLU

Hiç yorum yok:

'Ali Düşmez görevinin başında, biz de onun arkasındayız'

İstanbul’daki amatör spor kulüpleri birlik başkanları, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) yönetim ve disiplin kurulu üyeleri...