1914 yılından bu yana Türk futboluna hizmet veren, bir dönem 2. Lig’e kadar yükselen Nişantaşıspor, bu sezon İstanbul 1. Amatör Lig’de mücadele etmeye hazırlanıyor. Kırmızı-mavili Şişli temsilcisi bu sezon iddialı bir kadro kurarken amaç Nişantaşıspor’u adım adım, planlı bir şekilde eski parlak günlerine döndürmek.
Başkan Ali Canpek yönetimindeki, üç ay önce göreve gelen Nişantaşıspor’un yeni yönetimi takımı, geçen sezon olduğu gibi teknik direktör Mehmet Kaplan’a emanet etmiş durumda. Futbolculuk yıllarında birçok profesyonel takımda forma giyen, teknik direktör olarak da profesyonel takımlarda görev aldıktan sonra Nişantaşıspor’da ilk amatörlük deneyimini yaşayan Kaplan, şu anda kulüpteki tek antrenör. Zaten Nişanşaıspor’da da şimdilik yalnızca A takım ve U19 (2. Lig’de) takımı var.
Nişantaşıspor için sezon öncesi en güzel gelişmelerden biri Fulya Sahası için Beşiktaş’la anlaşmış olmaları. Takım bu sezon idmanlarını ve maçlarını burada yapma şansı bulacak. Kulüp binasının hemen yanında kiraya verilen bir halı saha var ve Kırmızı-Mavililer şimdiye dek hep burada idman yapmış, bu da performansı olumsuz yönde etkilemiş elbette. Takım, bir korner idmanı dahi yapmadan sezonu tamamlamış.
Geçen sezon Kuştepespor ve Taksimspor’un çıktığı grupta mücadele eden Nişantaşıspor’un teknik patronu Mehmet Kaplan, geride kalan sezonda büyük şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek, “Sakatlıklar bizi çok etkiledi. Son maçlarda ilk 11’i çıkarmakta büyük zorluk yaşadık. Tecrübeli oyuncularımızdan da fazla yararlanamadık. Yine de uzun süre iddiamızı sürdürmeyi başardık” dedi.
Şişli temsilcisi bu sezona ne kadar iddialı girdiğini transferleriyle de gösteriyor. Kırmızı-Mavililer Ankaragücü’nde profesyonel olarak forma giyen Sami Emre Kökten, yine birçok profesyonel takımda oynadıktan sonra geçen sezon askerlik görevini ifa ederken Jandarmagücü’nde forma giyen ve bu ekiple Ankara SAL şampiyonluğu yaşayan Savaş Koç, İstiklalspor’dan tecrübeli eski profesyonel kaleci kaleci Mustafa Uçar, Tekirdağspor’dan Kaan Kalender, Esenlerspor’dan Okan Zeyrek gibi önemli oyuncuları transfer etti.
Sadece A takım değil, alt yapıda da Nişantaşıspor’un hedefleri var. Kulüp geçtiğimiz yıllarda öncelikle tesisleşme konusunda önemli adımlar attı. Kulüp binasında futbolculara özel toplanma ve dinlenme yeri var. Böylece oyuncular idmandan önce gelip, beraber oturup kaynaşma şansı bulabiliyor. Ayrıca kulüpte futbolculara yemek veriliyor. Yani kulüp görüldüğünde bir kurumsallaşma hemen göze çarpıyor. Yönetim kurulu üyeleri bunda Mehmet Kaplan’ın büyük payı olduğunu belirterek, “Bizi profesyonel düşünmeye Mehmet Hoca itti” ifadelerini kullanıyor.
Futbol okulu geliyor
Teknik Direktör Mehmet Kaplan, bir futbol okulu açmayı planladıklarını, buradan gelecek yetenekli isimleri önce U19 takımına, daha sonra A takıma kazandırmayı planladıklarını ifade etti.
Kulüp yeri sıkıntısı
Her amatör kulüpte olduğu gibi Nişantaşıspor’un da sorunları var… Kulüp binasının yeri en büyük sıkıntıları. 1990’da, dönemin Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik kulüp binasının olduğu arsayı Nişantaşıspor’a vermiş ancak o dönem yönetim tapu almamış. Daha sonra da Gençlik Spor İl Müdürlüğü arsayı, kulübün hemen üstünde yer alan Şişli Etfal Hastanesi’nin envanterine geçirmiş. Arazi şu anda hastanenin ve hastane de kulübün çıkmasını istiyor ancak İstanbul Valiliği Nişantaşıspor’a ‘olur’ vermiş durumda. Ancak sonuçta arazi hazineye ait olduğundan kira ödenmesi gerekiyor ve 15 yıldır ödeme yapılmadığı için kulübe eclimisil borcu gelmiş durumda.
Nişantaşıspor ilk etapta bu sorunu çözme amacında, bunu yaparlarsa önleri açık zira kulübün saha işletmesinden gelen belirli bir geliri var. Birçok kulübün aksine yönetim kurulu üyelerinden maddi destek beklenmiyor. Genç bir yönetime sahip Nişantaşıspor’un yönetim kurulunda 1 öğretim görevlisi, 2 avukat, 3 bayan var.
HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder