İstanbul Süper Amatör Lig Kulüplerinden Alibeyköy Parseller’de ilginç bir görev değişimi yaşandı. 10 Ekim 2011 günü antrenmanı bitirdikten sonra evinde istirahat ederken kalp krizi geçiren ve vefat eden yılların deneyimli Teknik Diretörü Alibeyköy’ün namı diğer Yanki’si Ali Eren’in yerine, Parseller Kulüp Yönetimi, Hocanın oğlu Ahmet Selçuk Eren’i göreve getirdi. Burak Kurtuluş’un yazısı haberin devamında.
13 Kasım 2008 günü Alibeyköy Parseller Kulübünü sizlere tanıtırken, “küllerinden doğan Kulüp” ifadesini kullanmıştım. “1985 yılında büyük fedakarlıklarla kurulan ve zaman zaman çok büyük zorluklar yaşamasına rağmen, her zorluktan daha da güçlenerek çıkan ve şimdilerde ise semtin simgesi haline gelen Alibeyköy Parseller” diye de eklemiştim.
“2007 yılında, rahmetli Kulüp Başkanı Mehmet Sayın, 5 ay yattığı Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne, alınan her galibiyetten sonra Hastaneye gelip, kendisine tezahürat yapan futbolcularına, yatağını camın kenarına çektirerek, gözleri yaşlı el sallarken, güç bela yazdığı bir notu da iletiyordu… "Türkiye şampiyonalarına gidin, başarılı olun" dediğini de sanıyorum yazmıştım. İşte o merhum Başkan bir vasiyette bulunmuştu son günlerini yaşarken, “Yanki’yi asla bırakmayın, o bize çok büyük futbolcular yetiştirecek”. Ben bu sözlerin bizzat şahidiyim.
Başkanın oğlu da Antrenör, Hocanın oğlu da Antrenör
Fakat Başkan amansız hastalığa daha fazla dayanamadı ve vefat etti. Kulüp, Başkanının büyük oğlu Cem’i, A Takıma Antrenör yaptı. Cem halen görevinin başında. Ve 25 gün önce Emr-i Hak vâki oldu, Yanki Hoca da vefat etti. Merhum Başkan, “Yanki’yi asla bırakmayın” demişti ancak ölüme karşı gelinemez elbet. Kulüp Başkanı Özcan Yerdak son derece yerinde bir karar daha aldı ve Yanki Hocanın Fenerbahçe’li Selçuk Yula’yı çok sevmesinden dolayı adını Selçuk verdiği oğlunu, Parseller Spor Kulübüne Antrenör yaptı. Selçuk Eren’in henüz Antrenör diploması yok ancak eminim ki o da Babası gibi iyi bir Antrenör olacak.
Yanki’nin oğlu olmak!
Yanki Hocanın oğlu olmak kolay değil. Yanki Hocanın Alibeyköyspor için yaptıklarını saymaya kalksam vakit yetmez. Ben size şunu söyleyebilirim; 2 Ağustos 1950 yılında Kosova’nın Vuçitrin kasabasında doğan ve 1956 yılında Alibeyköy’e göç eden Yanki Hocanın büstü Alibeyköy meydanına dikilse azdır. Yine aynı şekilde Yanki Hocanın yetiştirdiği futbolcuları saymaya kalksam sayfalar yetmez. Birkaç örnek verecek olursak, Atalay Alsan, Beyzad Kaya, Sinan Demircioğlu, Sedat Şengel, Çetin Vurmaz, Alp Küçükvardar, Okan Koç, Eser Yayla, Rahmi Kalkan, Hulusi Kalkan, Ercan Yerdak, Şenol Şen, Ramazan Kurtulan, Ergin Aktaş, Tuncay Luş, Emrah Küçükvardar ve sayamadığım onlarca isim.
"Selçuk’a bak, top çarparsa senin lisansını yırtarım!"
21 Ekim 1984 doğumlu Ahmet Selçuk Eren, Yanki Hocanın iki kızından (Duygu ve Sezen) sonra dünyaya geldi. Sanıyorum 3 yaşında iken Selçuk’un Alibeyköyspor macerası başladı. Her maçta, her seronomide, hatta Yedek Kulübesinde bile Yanki Hocanın yanında Selçuk vardı. Hoca futbol hayatında çok kere sahadan atılmıştır, o zaman bile Selçuk'u yanına alır, sahayı öyle terk ederdi. Bir defasında hiç unutmuyorum, 1993 yılında Tepecik'de benim de Kulübüde olduğum bir müsabakada, Hakem, Yanki hocayı itirazları sebebiyle dışarı gönderdi, Hoca giderken aynen şunları söyledi, "Selçuk hadi oğlum gidiyoruz, bu adamın yönettiği maç içeriden izlenmez" Hatta bir futbolcu bu konu ile ilgili olarak şöyle söylüyor, “Güngören'de bir maçta son anlarda oyuna gireceğim fakat Yanki ağabey Selçuk’u bana emanet etti. O zaman Selçuk 6-7 yaşlarında. Yanki ağbi 8-0 önde olduğumuz zaman bile bağırmadan duramaz. “Hocam, beni unuttun, oyuna alacaktın” dedim, Hoca da bana, “ulan mafya sen Selçuk’a bak, top çarparsa senin lisansını yırtarım” demişti...
Babam beni izliyor
Selçuk Eren’e babasından sonra aynı göreve gelmenin nasıl bir duygu olduğunu sorduğumuzda, “tarifi mümkün değil, sporcular babamın sporcuları. Bana bakıyorlar ama beni mi görüyorlar yoksa babamı mı belli değil. Henüz Antrenörlüğe alışamadım, sporcular bana çok duygusal yaklaşıyorlar. Zaten benim göreve gelmemde sporcuların talebi de önemli bir etken, Başkan'dan rica etmişler, kendi çaplarında lobi yapmışlar” diyor. Genç Antrenör ayrıca, "bu görevde başarılı olmak zorundayım, Babama layık olmak zorundayım, çünkü ben başarılı olursam hem annem ve ablalarım çok sevinecek hem de beni izlediğini bildiğim Babam ebedi istirahatgahında rahat uyuyacak" şeklinde konuşuyor.
İyi bir futbolcuydu
Ahmet Selçuk Eren, futbola 1994 yılında Alibeyköyspor’da başladı. 2005 yılında Babasının Antrenör olduğu ve o yıl şampiyon olan Şişli Sanayispor'a transfer oldu. Daha sonra sırasıyla, Hürriyet Gücü, İgdaş, Kemerburgaz ve Galata’da oynadıktan sonra, 2009 yılında Ortaköyspor’da oynarken sakatlığı nedeniyle futbola son verdi. Selçuk Eren, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu.
Yerel Futbol Sitesi olarak Ahmet Selçuk Eren’in babasının yolunda ilerleyeceğini umuyor ve kendisine başarılar diliyorum. Rahmetli Hocamıza da Allah’tan rahmet diliyorum.
FOTOĞRAFLAR: ENGİN AKIN
YAZI: BURAK KURTULUŞ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder