İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri Büyük Ailemize hayırlı olsun. Yerel Basından, sohbet ortamlarından, telefon trafiğinden ve yapmış olduğumuz toplantılardan şunu anlıyoruz ki; Demokrasi Kültürü spor camiamızda bedeller ödeyerek oturacak gibi gözüküyor.
Korkularımız , endişelerimiz olduğu gibi heyecanlarımız ve sevinçlerimiz de var. Demokrasi iliklerimize kadar işlemeli ki doğru işleyiş olsun.
Birçok kulübümüz ve İlçe Amatör Birlikleri kongrelerini tamamlamak üzereler. Sıra da en önemli kongre var. 16.Haziran.
2014 tarihinde ilk toplantıda çoğunluğun sağlanmasıyla İASKF yönetimini oluşturmuş olacak. Hepimize şimdiden hayırlı olsun.
Bu kongreyi başka yerlere çekmeden uzlaşıyla, istişarelerle doğruya en yakını bulup nitelikli ve Amatör takımlarımıza en iyi hizmeti edecek Başkan ve listesi seçimi kazanır umarım.
İASKF bana göre Türkiyenin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. Bu anlamda bu büyük kuruluşu bölmeden , eksiltmeden , parçalamadan arttırararak amatörler adına kazançlı bir seçim sonucu yaşarız umarım.
Gerginliğin fazlaca yaşandığı ülkemizde biz amatörlerde de gerilim artmakta. Üç ay öncesi dost olan, can ciğer kuzu sarma olan insanlar bir koltuk uğruna adeta birbirlerine küs oldular. Bunları gördükçe üzüntülerimiz artmakta.
Bu seçimlerin sonucunda umarım Demokrasi Kültürünü oturtmuş oluruz. İlçelerdeki Amatör Birliklerde de bölünmeler parçalanmalar olmaz.
Yerel Basında gün geçmiyor ki İlçe Birlikleri , kulüp temsilcileri biz şu adayı destekliyoruz demeçleri vermekteler. Bu demeçler inanın ki hiç bir kulübü bağlamıyor. O demeç veren veya fotoğraf veren Başkanlar sadece kendilerine yeni oluşacak yönetimler de yer edinme peşindeler.
İlçe Birlik Yönetimlerinin yapacağı özetle şu olmalı : İlçelere mutlak suretle tüm adaylar davet edilmeli. İlçelerdeki kulüp yöneticileri de davet edilmeli ve herkes kafasındaki soruyu , projeyi sunup değerlendirmelerde bulunmalı. Sonrası en doğru kararı delege verecek olup seçim sonucu kaybedenin kazananı tebirk etmesiyle son bulmalı.
Benim yıllardan beri dilim döndüğünce, yazabildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştığım Amatörlük tarihin derinliklerinde can çekişiyor tekrar canlandırmayla ilgili ALTI yıl sonra alt yapıdan 5-6 futbolcu oynatma zorunluluğu getirlimesi anayasamız olmalı.
Kulüplere kesinlikle kalıcı kaynaklar yaratılmalı. Kulüplerin lokallerine veya uygun olan yerlere Spor Toto dan reklem geliri amaçlı tabelalar asılmalı. Kulüplerin yakın caddelerinde bundan sonra açılacak ATM lerin kira geliri kulüplere verilmeli. Yerel yönetimlerin kulüplere vereceği nakdi yardımlar tüm ilçeler de olmalı. Lig Tv gelirinin mutlak suretle bir kısmı amatörlere destek olarak verilmeli. İspark gelirlerinden mutlaka kulüplere bir gelir sağlanmalı. Kulüplerin Elektrik, Doğalgaz, Su faturaları mutlaka indirimli olmalı. Kulüplerin (1) Takım Çalıştırıcısı yerel yönetimler de çalışan olarak gösterilmeli ve SSK'sı ödenmeli ve güvence altına alınmalı. Alt yapı maçları uzun süreli olmalı. A takım seviyesinde ligler yeniden oluşturulmalı. BAL , Sal ligi , 1 Amatör diye ve 1.Amatörde ligin sonunda olan takımlar bir yıl dinlendirilmeli. Tüm kulüplerin ekonomik sıkıntılarını aşabilmeleri adına bir yıl bulunduğu ligde lige katılmadan tekrar aynı ligde başlayabilme imkanı sağlanmalı.
Son söz seçime katılan Sn. Ali Düşmez , Sn. Seymen Gençtürk ve Sn.Ahmet Akpınar'a sonsuz başarılar, kazanan Amatör Spor Kulüpleri olsun. Kazanan Demokrasi olsun.
Ali Şen
Pazariçi Köprülü Spor Kulüp Başkanı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.