Perşembe, Aralık 11, 2014

ALİBEYKÖYSPORLU YUSUF KAYMAK SİTEMİZE KONUŞTU

Süper Amatör Lig 2. Grup ekiplerinden Alibeyköyspor’un yıldız futbolcusu Yusuf Kaymak, Pazar günü oynayacakları kritik Selvispor maçı öncesi YerelFutbol.Com’a özel açıklamalarda bulundu. Sorularımızı yanıtlayan Yusuf Kaymak "Bu sene şampiyon olacağız" dedi.


Golleri ve Asistleri İle Taraftarın Sevgilisi Oldu
Bu sezon başında Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Sultangazispor’dan transfer edilen Yusuf Kaymak sezon başından beri gösterdiği performansla deyim yerindeyse taraftarların sevgilisi oldu.


Son haftalarda performansında düşüş olsa da takımın skor yükünü çeken isimlerden olan başarılı futbolcu takımı adına 6 gol atıp 8 de asist yaptı.

Son haftalarda performansında düşüş olduğunu kabul eden başarılı hücum oyuncusu “sezona harika bir giriş yaptık. 8 maç üst üste kazandık ve ligin 4. haftasından beri yani 11 haftadır ligde lideriz. Bu kolay bir şey değil. Hedefimiz ligin sonuna kadar zirvede kalıp play off maçlarının ardından bu büyük camiayı Bölgesel Amatör Lig’e çıkartmak. Bildiğiniz gibi 2 hafta önce evlendim. Düğün öncesi hazırlıklardan dolayı biraz yorgunluk oldu ve istediğim performansı gösteremedim. Çok şükür düğünü yaptık. Artık daha rahatım ve tamamen Alibeyköyspor’a konsantre olmuş durumdayım” dedi.


“Bizi Çok Yoruyor Ama Hocamızı Seviyoruz”
Teknik Direktör Metin Kaygın ile ilgili de açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcu “Öncelikle şunu belirteyim Hocamızı çok seviyoruz. Kendisi bizi idmanlarda çok fazla yorsa da O’nu çok seviyor ve dediklerini yapmaya gayret ediyoruz. Metin Hocamız başarıyı hak eden bir insan. Kişilik olarak da teknik adam olarak da tartışılmayacak kadar iyi bir insan. Takım arkadaşlarımız ile birlikte hocamızı dikkatle dinleyip istediklerini sahada yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuna da genel anlamda başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.


“Takım Arkadaşlarım Gerçekten Harika İnsanlar”
Bu sene yeni bir takım olduklarının altını çizen tecrübeli futbolcu “takım neredeyse sıfırdan kuruldu. Geçen seneden kalan birkaç kişinin dışında herkes buraya yeni geldi. Uyum sürecini sezon başı İzmir’deki kampta ve kulübümüzün kendi tesislerinde başarılı bir şekilde geçirdik. Tüm futbolcu arkadaşlarım-kardeşlerim karakterli ve düzgün insanlar. Hepsi Alibeyköyspor’un başarısı için ellerinden geleni yapıyorlar. Kaptanlarımız Mehmet Aslan ve Bilal Kara ile birlikte ben de tecrübeli bir abileri olarak onlara gerekli desteği veriyorum. Takım olma yolunda en önemli unsurlardan birisi de arkadaşlık ortamıdır. Bu ortam Alibeyköyspor’da üst seviyede. Maçlardan önce yaptığımız kamplarda oldukça iyi vakit geçiriyoruz. Birçok gün kamp olmasa da kendimiz tesislerde buluşup sohbet ediyor, dışarıya çıkıp yemek yiyoruz. Buradaki futbolcu topluluğu şampiyonluğu hak ediyor ve Allah’ın izni ile hep birlikte bunu başaracağız” dedi.


“Birçok Kulüpte Olmayan Olanaklara Sahibiz”
Maçlardan önce kulübün tesislerinde kampa girdiklerini anlatan yıldız futbolcu tesislerle ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Alibeyköyspor’da oynayan futbolcular olarak birçok konuda şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Örneğin birçok profesyonel kulüpte olmayan tesis burada var. Otel konforunda bir tesisimiz var. Maçlardan önce kendi tesislerimizde kampa girip yemeklerimizi yiyebiliyoruz. Böylelikle hem yol yorgunluğundan kurtuluyor hem de kulübümüzü maddi olarak bir yükün altına sokmuyoruz. Bu tesisleri bizlere kazandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.


“Alibeyköyspor Amatör Liglere Alışık Değil”
Kulübün genel yapısı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz yıldız futbolcu “Alibeyköyspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anlatmaya gerek yok. Yıllarca 2. Lig’de mücadele etmiş, onlarca kupa kazanmış bu kulüp ikisi son maç olmak üzere üst üste 3 sezon küme düşerek Süper Amatör Lig’e düşmüş, buradaki ilk senesinde de play out maçını kaybederek tekrar Bölgesel amatör Lig’e çıkma şansını kaybetmiş bir takım. Anlayacağınız Alibeyköyspor amatör liglere yabancı bir kulüp. Biz futbolcuların amacı da profesyonel liglere yükselme yolunda fitili ateşlemek ve Alibeyköyspor’un üst liglere doğru yükselmesini sağlamak.


“Başkanımızın İyi Niyetle Çalışıyor”
Kulüp Başkanımız Ali Zengin ve Yönetim Kurulu iyi niyetle çalışıyor ve şampiyonluk için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Her kulüpte olduğu gibi bazı zamanlarda ufak tefek problemler olabiliyor ama biz bu problemleri kendi içimizde çözüyoruz. Başkanımıza Alibeyköylü işadamlarının destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Zira yük paylaştıkça hafifler. Başkanımızın omuzlarında büyük bir yük var ve bu yükü hafifletmek için Alibeyköylü işadamlarının bu yüke omuz vermesi gerekir. Sezon sonunda Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve taraftarlarımızın yüzünü güldürmek için elimizden geleni yaptık ve bundan sonra da yapacağız” dedi.


“Taraftarımız Bizi Artık Yalnız Bırakmamalı”
Taraftarlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kaymak “sezonun ilk maçında Çayırbaşıspor ile oynadığımız maçta 1-0 öndeyken çıkan olaylar ve aldığımız talihsiz ceza neticesinde Kadırgaspor, Selvispor ve Ortaçeşmespor maçlarında taraftarlarımızdan mahrum kaldık. Bu bizim için hiç iyi bir şey olmadı. Bu sezon taraftarımızla geç buluştuk ve artık onları kaybetmek istemiyoruz. Taraftarımızdan istediğimiz sadece bizi desteklemeleri. Tahriklere kapılmadan sadece bizi desteklesinler” dedi.



“Selvispor Maçının Öneminin Farkındayız”
Yıldız futbolcuya Pazar günü Merkezefendi Stadı’nda kendilerinin 1 puan gerisinde olan Selvispor ile karşılaşacakları hatırlattığımızda tecrübeli futbolcu “bireysel olarak bu gibi maçlara alışığım. Takımda Mehmet Aslan, Bilal Kara, Ahmet Faruk Özcan gibi tecrübeli futbolcular var. Bu arkadaşlarım da tansiyonu yüksek maçlara alışık. Öte yandan diğer genç arkadaşlarım da oldukça soğukkanlı ve maç tecrübesi çok olan futbolcular. Pazar günü oynanacak maçın öneminin elbette farkındayız. Maçı kazanmak için sahaya çıkacağız ama bunun bir ölüm kalım maçı olmadığının da bilinmesi gerekir. Önümüzde daha çok hafta var ve biz bu sene hedefimiz doğrultusunda yolumuza ilerliyoruz. Selvispor maçını da hedefe giden bir adım olarak görüyoruz” dedi.


ROPÖRTAJ: SELİM DEMİRER












Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Sonuçları

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...