Cuma, Aralık 12, 2014

GÜNEŞLİSPOR İDDİASINI SÜRDÜRDÜ

İstanbul Süper Amatör Lig 5.grup 14.hafta oynanması gereken fakat güvenlik nedeniyle ertelenen Güneşli Ayazağa karşılaşmasında gülen ekip ev sahibi Güneşli oldu.



İlk yarısını 1-0 Ayazağaspor’un üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında Güneşli 56.ve 75.dakikalarda 2 gol buldu ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 22’ye çıkaran ev sahibi ekip playof iddiasını sürdürdü. Karşılaşmanın 87.dakikasında rakibine ile girdiği tartışma sonucunda Ayazağaspor’dan Utku kırmızı kart gördü ve Ayazağaspor son dakikalarda 10 kişi ile mücadele etti. 


Karşılaşmanın ilk yarısında 24.dakikasında Güneşli ceza sahasında Adem’in Mert’e müdahalesinde karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Onur Kurtulan Ayazağaspor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda her iki takımda net gol pozisyonlarını cömertçe harcarlarken, Ayazağaspor kalecisi Burak’ın performansı Mahmutbey stadında bulunan herkesten takdir aldı.




İkinci yarıda da her iki takım aynı dizilişlerle oyuna başladılar. Ayazağaspor ilk 15-20 dakikalık bölümde gol yememe adına 5’li defansa döndü. İlk yarıya göre ikinci yarının ilk dakikalarında cılız ataklarla beraberlik golünü arayan Güneşli bbu hedefine 54.dakikada ulaştı. Ayazağaspor defansından Mesut’un rakibi ile girdiği mücadelede yardımcı hakem autu gösterdi. Karşılaşmanın hakemi korneri işaret etti. Bu korner kararına uzun süre itiraz eden Ayazağaspor oyuncuları karar değişmeyince ve o kornerde rakip takım beraberlik golünü bulunca adeta yıkıldılar. Sağ taraftan kullanılan korner atışında  oluşan karambolde top son olarak Çağlar’ın önünde kaldı. Çağlar’ın akıl dolu vuruşu ile ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Bu golden sonra morallenen ev sahibi ekip galibiyet golünü aramaya başladı. Güneşli’nin istekli futboluna Ayazağa cevap veremeyince 74.dakikada Güneşli Soner ile ikinci golü buldu. Ayazağaspor son dakikalarda genç oyuncusu Mete’nin gayretleri sonucu pozisyonlar bulmaya başladı fakat Güneşli kalecisi Mert bu pozisyonlarda başarılı oldu. Karşılaşmanın 87.dakikasında Ayazağaspor’dan Utku ile Güneşli’den Amet’in birbirleriyle tartışması sonucu, Güneşli oyuncusu Tuğrulcan'ın Utku’ya tükürdüğü bunun sonucunda da Utku’nun 
Tuğrulcan'a arkadan müdahale ettiği görüldü. Karşılaşmanın hakemi yardımcı hakemden pozisyon için bilgi aldı ve Utku’ya kırmızı kartını çıkardı. Aynı pozisyonda rakibine tüküren Güneşli oyuncusuna kart çıkarılmaması Ayazağa cephesinden büyük tepki aldı. Kırmızı kart gören Utku gözyaşları içinde sahayı terk etti. Karşılaşmanın sonuna 6 dakika eklenirken, uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşma Güneşli’nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 



Karşılaşma sonrasında ev sahibi ekip galibiyet sevincini doyasıya yaşarken, Ayazağaspor cephesinde üzüntü hakimdi. Ayazağaspor’lu bir çok oyuncunun sahayı göz yaşları içerisinde terk ettiği görüldü. 


Karşılaşma sonrasında Ayazağaspor cephesinden hakemlere büyük tepki vardı. Aut olan bir pozisyonun korner verilmesi ve o pozisyonun gol olması, karşılaşma boyunca hakemlerin tüm takdir haklarını Güneşli’den yana kullanmasını, kırmızı kart pozisyonunda Ahmet’in kendi oyuncularına tükürmesine rağmen kart görmediğini yönünde görüş bildiren deplasman takımı temsilcileri, buna rağmen ligin son haftasına kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını ve bu zorlu günlerini atlatacaklarını bildirdiler.



Ev sahibi Güneşlispor hocası Şerafettin Mutlu ise maç sonrasında ki değerlendirmesinde, “ Genç dinamik bir rakibe karşı mücadele ettik. İlk yarıyı geride kapatmamıza rağmen ikinci yarıda ki istekli oyunumuzun karşılığını aldık. Çok zevkli bir mücadele izlettirdik diye düşünüyorum. 5.grupta her an her şeyin olacağını herkes gibi biz de biliyoruz. Bu galibiyetle önemli bir avantajı ele geçirdik. Ligin sonuna kadar ilk 2 iddiamızı sürdürmek istiyoruz.” diye konuştu.


YEREL FUTBOL SİTESİ














Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Sonuçları

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...