Çarşamba, Aralık 10, 2014

SAL'DA AÇIKÖĞRETİMLİ 14. HAFTANIN ARDINDAN

İstanbul Süper Amatör Ligin 14. hafta maçları Açık öğretim sınavlarından dolayı Cuma,Pazar, Pazartesi ve Çarşamba günü oynana müsabakalarla tamamlandı.



Bu haftanın ilk olayı  açık öğretim sınavına girecek olanlardan dolayı maçları programlanma şekli oldu. Haklı haksız herkes bir şekilde değerlendirmede bulundu. Bu hafta diğer haftaya göre 21  gol daha fazla atıldı. Atılan gol sayısı 151 e yükseldi. 4 maçtan gol sesi çıkmadı. En çok golün atıldığı grup ise 6. Grup, 15 gol ile en az golün atıldığı gruplar  ise 3 ve 5. Grup oldu. İstanbulspor- İTÜ ve Irmakspor- Bostancı maçlarında 10'ar golle en çok gol atılan maçlar oldu.14 haftada gruplara kısaca göz atacak olursak;


1. Grup: Haftaya girerken aynı puanla ve averajla 4. Sıradaki Bağlarbaşı 2. Sıradaki Kocasinanı misafir etti. Kocasinan 2-0 öne geçtiği maçta uzatma dakikalarında yediği penaltı golü ile 2-2 berabere bitirdi. Vefa ise yükselişine devam etti. Kendi sahasında ağırladığı Subaşını 4 golle geçerek averajla ikinci sıraya yerleşti. Kağıthane, Albayrak karşısında yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadığı maçı penaltıdan yediği gol  ile 1-0 kaybetti.  Son sırada bulunan Kartal Çavuşoğlu alt sıralarda bulunan Tophane Tayfunu  tek golle yenerek rakibini tehlike bölgesinin  içine çekti. Önemli transferler yaparak lige büyük ümitlerle giren Esenyurt umduğunu bulamadı. Ligin 4. haftasında yerleştiği 7. Sıradaki yerini 14. haftaya gelindiğinde hala koruyordu. Hocası Recai Şahinerin istifası ve alt yapı ağırlıklı bir kadro ile çıktığı Bayrampaşa Tuna  maçını ilk yarıda yediği gollerle 2-0 kaybetti. Irmakspor ise evinde ağırladığı Bostancıyı bol gollü maç sonunda7-3 yendi.

2.Grup: Lider Alibeyköy Çekmeköy kalecisi Rıdvanı geçemediği maçta 0-0 beraber kaldı. Selvisporda deplasmanda Ortaçeşme ile 0-0 berabere kaldı. En son 8.haftada Alibeyköye yenilen Bağcılar, 14.haftada kadırgayı  ikinci yarıda bulduğu goller ile 2-0 yendi. 8. Haftadan beri hiç puan kaybetmeyerek Play-off için önemli avantaj elde etti. Çayırbaşı  Kartaltepeyi deplasmanda 5-1 , Kartal Bulvar ise Kuştepeyi deplasmanda 4-1 yendi. Sütlüce 60 dakika on kişi oynayan Hadımköyü 2-1 le geçince grubun alt kısmı yangın yerine döndü. Son sıralardaki dört takımında 15 puanı oldu. Küme düşmeyi belki de averajlar belirleyecek.

3.Grup: Lider Küçükköy alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Öz Alibeyköy deplasmanından eli boş döndü. Her iki takımından on kişi kaldığı müsabakayı Öz Alibeyköy 2-1 kazandı. Alemdağ, Hasköy karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle öne geçtiği maçın ikinci yarısında yediği iki gol ile beraberliğe gelen maçın, uzatma dakikalarında bulduğu gol ile kazanmasını bildi. İstanbul Kastamonu üst sıralardan kopmamak için Reşitpaşa ise alt sıralardan kurtulmak için çıktıları maçta; Reşitpaşanın on kişi kaldığı kaleci Ahmet’in kendi kalesine gol attığı ve aynı zamanda 20. dakikada sakatlanarak oyundan çıktığı maçı İstanbul Kastamonu Zülküfün ikinci yarıda attığı gol ile 2-1 kazandı. Yahya Kemal Kendi sahasında Gümüşsuyu ile  oynadığı maçı 4-1 alarak biraz rahat nefes aldı. Öz Trabzonlular ise Feriköy ile golsüz berabere kaldı. Çamlıca Ataşehir Çamoluk maçı ise bugün oynandı ve deplasman ekibi 4-2 kazandı.


4. Grup: Lider Paşabahçe son sıradaki Zeytinburnu Yıldızı 4-0 gibi farklı skorla yenerken zorlanmadı. Haftaya lider olarak giren Dudullu kendi sahasında Vardar’dan hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyet ile liderliği ve çok önemli bir avantajını da kaybetti. Gazi Mahallesi kendi sahasında Bakırköy’ü 2-0 la geçerek aradaki 5 puanlık farkı 2 ye indirdi. Alt sıraları  ilgilendiren maçta Sanayi Mahallesi 1-0 geriye düştüğü Rami maçını 2-1 kazanmasını bildi. Son haftaların çıkışta olan takımı İstanbul Sinop Çankırı Marufspor deplasmanında ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında bulduğu goller ile 5-0 yendi. İstanbulun iki ucunda bulunan Kurtköy ile Selimpaşa maçının galibi ise Kurtköy oldu(1-0).

5.Grup: Birinci ve ikinci sırada bulunan Zara Ekinli ile Güneşli arasında oynanan maçta, Zara’dan Ferhat ve Remzinin Güneşliden ise Yunusun kırmızı kart gördüğü maçtan ev sahibi Zara Ekinli son dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 galip geldi. Taksim ise Şileyi kendi evinde 3-2 yenerek ikinciliğe yükseldi. Şile ise bu mağlubiyet ile son sıraya geriledi. Ayazağa seyircisiz oynadığı maçta Okspor ile 0-0 berabere kaldı. Pazartesi günü oynanan maçta Ömerli ilk yarının sonlarında Serkan’ın ayağından kazandığı  gol ile Gülsuyunu 1-0 yendi. Damlaspor yeni hocası Serkan Bağrıaçık ile çıktığı ilk maçında Koca Mustafa Paşa karşısında geriye düştüğü maçta son dakikalarda kazandığı penaltı golüyle beraberliği kurtardı. Yamanspor kendi sahasında Çağlayan Gençler Birliğini 4-1 le geçti.

6 Grup: Lider Güngören son üç haftada aldığı beraberliklerin acısını İçerenköy deplasmanında 6-3 lük bir galibiyetle çıkardı. ilk ikiyi hedefleyen Osmaniye İstiklal,  Oğuzhanın kırmıız kart görmesi ile 55 dakika on kişi oynayan Yeşilova Esnafı her iki yarıda bulduğu goller ile 2-0 yendi. Ortaköy deplasmanda  Şile Yıldızı 3-1 yenerek ilk iki için yoluna devam etti. Alt sıralardan kurtulmak isteyen İstanbul Malatya 9 kişi kaldığı maçtan Silivri Alibey ile 1-1 berabere kaldı. İstanbulspor, Ozan ve Nazımın beş gol attığı maçta ligin sondan ikinci takımı İTÜ yü 7-3 yendi. İstanbul Bayburt evinde misafir ettiği Sultanbeyli ile her iki yarıda karşılıklı penaltıdan atılan goller ile 1-1 berabere kaldılar.


7.Grup :
Beşyüzevler deplasmanda Okmeydanı Fetihsporu 7-0 yendi.Yeniköy, Pazartesi oynanan maçta Selimiyeye 3-1 yenildi. Yeniköyün iki penaltı kaçırdığı 1-0 öne geçtiği maçta Selimiyenin etkili futbolu karşısında 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Sultangazi Esentepe en son üç puanı sekizinci haftada Örnektepe deplasmanında 2-0 lık galibiyetle almıştı. Beş hafta sonra şeytanın bacağını kırdı. Yine deplasmanda Mimarsinanı 2-1 yenerek üç puanı aldı. Esenyurt İncirtepe kendi evinde Örnektepeyi misafir etti. Alt sıraları çok ilgilendiren bu maçın karlısı ev sahibi İncirtepe oldu. Bu haftaya gelinceye kadar İncirtepenin 4 galibiyeti bulunuyordu. Bu galibiyetlerin hepsini deplasmanda aldı. Kendi sahasında galibiyeti yoktu. Örnektepeyi yenerek kendi sahasında bu sezon ilk galibiyetini almış oldu.Beykoz ise  Kartal Belediyesi maçına büyük ümitlerle çıkmıştı. İlk yarıyı 2-0 mağlup tamamlayan ikinci yarının başında golü bulmasına rağmen sonunu getiremedi. Ama umduğunu bulamayarak 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Mecidiyeköy Batı Trakya karşısında ikinci yarıda Eray’ın ayağından kazandığı gol ile üç puanı aldı.


8.Grup : Lider Yeşilköy son sıradaki Adalar deplasmanından 5-1 lik galibiyet ile döndü. İlk ikiyi hedefleyen Nişantaşı ile alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Topkapı maçını Nişantaşı farklı (4-0) kazandı. Gürpınar,Alibeyköy Parseller karşısında Umutun kırmızı kart görmesiyle 52 dakika on kişi oynadığı maçın sonların doğru attığı gol ile 1-0 kazandı. Galata ile Çeliktepe takımları ilk iki şansını devam ettirmek için çıktıkları maçı, Galata ikinci yarıda bulduğu goller ile 2-1 kazandı. Orta sıralardaki Kaynarca ile Sarıyer Yeni Mahalle takımları karşılıklı atılan goller ile 1-1 berabere kaldılar. Yıldırım Bosna’nın rakibi  E.Bayburt  ligden çekildiği için  üç puanı maç yapmadan aldı.

YAZI : YUNUS EMRE

Hiç yorum yok:

Esatpaşaspor'da çifte imza

İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden Esatpaşaspor iki önemli ismi kadrosuna kattı.