Salı, Aralık 09, 2014

SELİMİYE'DE İNANCIN ZAFERİ!

İstanbul Süper Amatör Lig 7.Grup’ta 3 haftadır puan kayıpları yaşayan şampiyonluğun en büyük adaylarından Yeniköyspor, konuk olduğu Selimiye karşısındada kötü gidişe dur diyemeyip 3-1 yenilmekten kurtulamadı.



Cem Boratay Ala, Hasan Tekin ve Selim Konukçu hakem triosunun yönettiği mücadeleye hızlı başlayan takım Yeniköyspor oldu. Etkili ataklarla Selimiye kalesinde giderek pozisyon arayan Kırmızı Beyazlılar 14.dakikada Aydın'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Yediği golden sonra oyuna ağırlığını veren ev sahibi Selimiyespor oyunda dengeyi sağlayarak Yeniköy kalesine gitmeye başladı. 21.dakikada sağ kanattan yapılan ortaya  iyi yükselip topu kafa ile filelere yollayan Ahmet maça dengeyi getirdi 1-1. Bu dakikadan sonra iki takımında beraberliği bozma adına yaptıkları ataklardan sonuç çıkmayınca ilk yarı bereberlikle geçildi.




Selimiyespor ilk atağında golü buldu
İkinci yarının başlamasıyla Selimiyespor öne geçti. Fırat attığı golle Üsküdar temsilcisini 2-1 öne geçirdi. Golden sonra beraberlik golü arayan Yeniköyspor, 57.dakikada penaltı atışı kazandı. Behçet ceza sahası içersinde Nihat'ı düşürünce maçın hakemi teretdütsüz beyaz noktayı gösterdi. Yeniköyspor'da topun başına geçen Nihat geçti, vuruşunda direğe çarpan top dışarı çıktı.




Yeniköy 2 penaltı atışından yararlanamadı
Karşılıklı ataklarla devam eden maçın 80.dakikasında Yeniköy defans oyuncusu Serkan, ters kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına yollayınca Selimiyespor 3-1 öne geçti. 85.dakikada Yeniköyspor ceza sahası dışından serbest atış kazandı, Gökhan'ın kullandığı top Selimiyespor'dan Furkan'ın eline çarpmasına maçın hakemi bir kez daha penaltı kararı verdi. Yeniköyde topun başına bu kez Aydın geçti, vuruşu kaleci İbrahim kurtardı, dönen topu İshak tamamladı İbrahim bir kez daha başarılı bir şekilde kurtararak Yeniköyspor'a gol şansı vermedi. Dört dakikalık uzatma bölümünde skor değişmeyince zorlu mücadeleyi Selimiyespor 3-1 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle 21 puana yükselen Selimiyespor iki basamak birden yükselerek 5. sıraya oturdu. 27 puanda kalan Yeniköyspor ikinci sıradaki yerini korudu.

HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr








Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 23 Ekim 2024 Çarşamba Programı

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta 4. hafta maçları 23 Ekim Çarşamba günü oynanacak.