Perşembe, Aralık 11, 2014

SIRA SENDE KARASU

 

Bu hafta size futboldan az uzak ama çok ulvi bir yazı ile siz değerli takipilerimizle olmak istiyorum.


Karasu ve Karasuspor sevdalılarının başlattığı kampanyadan bahsedeceğim. Elbette 4-0’lık galibiyet mükemmel devamı mutlak olacak ancak , “uyuma taraftar , takımına sahip çık“ kampanyasına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Mükemmel bir düşünce. Bir avuç Karasu sevdalılarının başlattığı bir kampanyaya, hep destek sonuna kadar destek veriyorum  Hani malum son günlerde çıkan Galatasaray , Fenerbahçe  Beşiktaş ve Trabzonspor  akaryakıt istasyonlarının reklamına benzeteceksiniz bu kampanyayı.  Ama asla değil. Bir kaç yürekli adamın yola çıkışı bu yoldaşlık. Kolay değil sevdalısı olmak Karasu’nun. Bakmayın Kuzey bölgesinin en büyüğü olmak. Hatta büyüdükçe , küçülmenin sporda erdemliğine varmak mütavazi bir tavırla. Evet. “Karasu biz varız. Her türlü bu kampanyada”. Ya siz varmısınız ? Yokmusunuz ?  Bilelim yeter?


Defalarca yazdım. Nerde bu Devlet dercesine. İlçemizin mülki amirleri var. Kaymakam , Belediye Başkanı maalesef göremedim bir türlü kendilerini maçta. Ha anlatayım sırf seyirci olarak değil. Elbet nerdeler derken. sadece ekonomik boyutta demek istedim. Üzgünüm ama halen kılları kıpırdamıyor. Peki Karasu ve Karasuspor olarak bu zati muhteremler ne zaman gelecekler, Karasuspor’un yanına.


İşte sizde biliyorsunuz ama ben yinede söyleyeyim şampiyon olduğumuz zaman gelirler. Tıpkı “armut piş , ağzıma düş “misali. Olsun be siz umursamayın. Umursayanlar var. Bir avuçta olsa Karasu sevdalıları var, Karasuspor’un.
Gelelim maça. Aslında korkum var idi. Tıpkı hiç aklımdan çıkmayan Avcılar Belediyespor maçı gibi. Rakibi hafife almanın bedeli gibi. Ancak maçın hakemi Giresun bölgesi hakemlerinden Mustafa Şahin’in düdüğü ile başlayan maça korku ile bakarken , meğer korkularım yersiz imiş. Daha müsabakanın 9’ncu dakikasında maçın adamı “Ahmet Maran” çıktı sahneye.  İlk golünü attı , hem de güzel bir gol ile. Tarifini anlat derseniz. Anlatılmaz yaşanması gerekir o an.  Dakikalar 24 ve 48’i gösterirken Maran (Mari) sahneden inmeden skoru 3-0’a getirdi. Elbette olmazsa olmazımız koskoca Fenerbahçed’e bir zamanlar nöbetçi golcü Semih Şentürk varsa , bizde de Semih Bayrak çıktı sahneye. Adeta “ben nöbet için değil , her zaman Karasuspor’un neferiyim “dercesine.



Kısacası bu hafta oynanan maçlar , neticesinde puan cetvelinde 3ncüyüz. Haftaya Serdivanspor-Kütahyaspor maçı var. Öncelikle Karasu’lu olarak açık ifade etmem gerekirse , “beraberlik hoşuma gider. Ama Sakarya takımının galibiyeti de olağanüstü beni memnun eder. Etmez ise kendime nankörlük ederim. Unutmadan söyleyeyim , Bolu Kıbrıscık maçı bile bana zor. Hedef sadece 3 puan ve galibiyet alırsak , ilk devreyi 26 puanla bitririz. Sonrası zaten kendiliğinden gelir. Başlatılan kampanyamızda amacına yerli yerinde amacına ulaşmış olur.

Şimdi gelelim kayıp puanlarımıza. Hepimizin aklından çıkmayan Avcılar Belediyespor maçı. Git ötesine Eskişehir Demirspor maçına. Yok olmadı Serdivanspor maçına. Unutmadan söylememde fayda var. Çok iyi futbol oynarken Çıksalınspor ve Kütahyaspor maçları kaybettiklerimiz. Bu maçları topla matematiksel olarak tamı tamamına 13 puan. Varın ötesini, siz düşünün. Toplamda 36 puan yapar. Ama bir şey diyeyim mi , bugün Kütahyaspor 30 puanda ise , bu il olmanın ve o ilin mülki amirlerinin sahip çıkması ile olmuştur.
Siz bana diyeceksiniz ki nereden çıktı bu hesaplar. Geride kalan 12 maça baktığımızda gördüklerimiz ve yaşadıklarımız sahalarda. Beyler , bizde yaşamak istiyoruz aynı güzellikleri ve heyacanı. O zaman sıra sizde. “Karasu taraftarı uyuma, takımına sahip çık.” Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Sonuçları

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...