Salı, Aralık 09, 2014

SPOR AKADEMİSİ STADI'NDA SPOR REZALETİ

Adında spor kelimesi bulunan ve spor adamı yetiştiren bir üniversitenin yöneticileri Çamlıca-Ataşehir Çamoluk Süper Amatör Lig maçını oynattırmadı.

Burada şöyle bir durum var rektörlük hafta içi maç veya idmana kendi kullanıyor diye izin vermiyor. Tamam burada sorun yok zaten.
Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği hafta sonu yapılacak olan açık öğretim sınavları gereği çoğu Süper Amatör Lig maçını cuma günü oynatma gereği duymuştur mecburiyetten neden çünkü sistem öyle yeterli saha da yok cumartesi pazar oynanacak, maçlar cuma oynanacak. Çamlıca’nın sahası da Anadolu Hisarı Spor Akademisi Sahası, federasyon mecburen veriyor. Başka sahaya verse bu sefer Çamlıca ‘Ne oluyor, benim kendi saham var’ diyecek, ‘Ben orada oynayacağım’ diyecek. Kaldı ki başka sahada oynamayı Ataşehir Çamoluk takımı da istemedi. Neden? Çünkü 2 takımın da hedefleri var, Bölgesel Amatör Ligi hefef almışlar aralarında 2 puan var. 

İstanbul TFF İl Temsilciliği ve Spor Akademisi Dekanı arasında sıkıntı var. Yemen Ekşioğlu telefonla aradığı halde güvenliklere oynatmayacaksınız talimatını veren ve telefonunu kapatan bir profesör var… Sayın Profesör sözüm sana; biz amatör kulüpler bir çok sıkıntı çekerek zor şartlarda yağmur çamur kar kış demeden sırf muhitimizin gençlerini internet cafelerden uyuşturucu illetinden kurtarmak spor yaptırmak istiyoruz. Renk aşkından başka bir niyet yok. Sırf bizim için demiyorum tüm amatör kulüplerin sıkıntıları bunlar. Okulu olan, işi olup yevmiyesinden vazgeçen oyuncularım maça gelmişler. Şimdi erteleme olup gelecek Çarşamba için kara kara düşünmeye başladılar.

Kulüp bazında servis parasını bile zor verdiğimiz dönemde maçı ertelemesi bizi zora soktu. Sadece profesörün egolarını tatmin oldu. En çok da seyircinin buz gibi havada maça gelmesine üzüldük. Bizim seyircimiz mütevazi orta yaş üstü adamlar, oturup kalkmasını bilen adamlar. Kulüp başkanımız Kemal Akar maçın oynanması için kendini paraladı ama profesör nuh dedi peygamber demedi, bir de telefonunu kapattı küfür eder gibi. Ne diyebiliriz ki aklımıza şu geliyor: Hoca  ……………….a, cemaat ………….r !

YAZI: UFUK ÇOKER

Not: Ertelenen Çamlıca-Ataşehir Çamoluk, SAL 3.Grup müsabakası 10 Aralık 2014 Çarşamba günü, Selimiye Stadı’nda, Saat 14:00’te oynanacaktır.

Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 23 Ekim 2024 Çarşamba Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta 4. hafta maçları 23 Ekim Çarşamba günü oynandı.