Salı, Aralık 09, 2014

SULTANGAZİ CEPHANELİK'İ YAKTI!

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup mücadelesinde Sultangazispor, İzmit Cephanelik Stadı’nda Serdivanspor’u konuk etti. İlk yarısı 2-0 biten karşılaşmada gülen taraf ev sahibi ekip Sultangazispor oldu.

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup 12. Hafta mücadelesinde Sultangazispor, cezası nedeni ile tarafsız saha olan İzmit Cephanelik Stadı’nda, Serdivanspor’u konuk etti. Karşılaşmaya mutlak üç puan için çıkan Sultangazispor, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başararak hanesine üç puanı yazıdan taraf oldu.



Karşılaşmaya ev sahibi ekip Sultangazispor’un vuruşu ile başlandı. Mücadeleye hızlı bir başlangıç yapan İstanbul temsilcisi karşılaşmanın henüz 2. Dakikasında Ömer ile 1-0 öne geçti. Sağ taraftan içeri kat eden Emre kaleci ile karşı karşıya kaldı. Emre’nin şutu kalecinin ayağına çarparak yükseklik kazandı. Yükselen topa Ömer Faruk yarım vole vurarak topu ağlarla buluşturdu.

Golden sonra beraberlik için ataklar düzenleyen konuk ekip Serdivan’a Sultangazispor savunması izin vermezken, Sultangazispor’da bulduğu gol fırsatlarından değerlendiremedi. Karşılaşmanın 30. Dakikasında duran top organizasyonunda arka direğe açılan ortaya arka direkte plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.




Karşılaşmanın 37. Dakikasında Sultangazispor’da Harun rakibine yaptığı sert bir müdahale sonrasında kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. İlk yarının geri kalan bölümünde her iki taraf bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremeyince soyunma odasına Sultangazispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya bir kişi eksik başlayan Sultangazispor, daha dikkatli bir oyun ile hiçbir hata yapmadı. Karşılaşmanın 53. Dakikasında Utku rakibi ile bir pozisyonda sert bir şekilde çarpıştı. Yerden kalkmakta güçlük çeken Utku ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı ve yerini Cihan’a bıraktı.




Mücadelenin 63. Dakikasında organize bir atakla gol arayan konuk ekip Serdivanspor’a, Sultangazispor’un başarılı file bekçisi Cemal yaptığı muhteşem kurtarışlar ile izin vermedi. Karşılaşmanın 72. Dakikasında Sultangazispor’da Ömer’de sakatlanarak yerini İbrahim Traure’ye bıraktı.

Karşılaşmanın 81. Dakikasında Serdivanspor, kaleyi direk karşıdan gören bir açıdan serbest vuruş fırsatı yakaladı. Serdivanspor bu fırsatı değerlendirerek farkı bire indirdi. Mücadelenin geri kalan bölümünde her iki ekipte bulduğu atakları değerlendiremedi ve karşılaşma Sultangazispor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.




Sultangazispor, İzmit Cephanelik Stadı’nda oynadığı bütün karşılaşmalardan galibiyet ile ayrıldı. Serdivan galibiyetinin ardından Sultangazispor puanını 23’e çıkardı ve 4. Sırada yer aldı.

HABER-FOTOĞRAF: ZEKERİYA YILMAZ








Hiç yorum yok:

Girne Gençlik'ten mucizevi galibiyet

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta ilk 3 maçını berabere tamamlayan Girne Gençlik, deplasmanda Kartalspor'u 3-2 yenerek ilk galibi...