Pazar, Aralık 07, 2014

ZARA'DA 'GÜNEŞ' GEÇ DOĞDU

İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grupta lider konumda olan Zara Ekinlispor, evinde Güneşli’yi konuk etti. İlk yarısı 0-0 berabere biten karşılaşmanın sonunda 2-0’lık skorla ev sahibi Zara Ekinlispor, oldu. 



Sultangazi temsilcisi lider Zara Ekinlispor evinde Güneşli’yi konuk etti. Karşılaşmanın favorisi olarak gösterilen lider Zara Ekinlispor, bir sürpriz yapmayarak üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Karşılaşmaya konuk ekip Güneşlispor’un vuruşu ile başlandı. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren rakibini kendi sahasına hapseden Zara Ekinlispor, girdiği bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın 7. Dakikasında Yahya sol taraftan ceza sahası içerisine girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Yahya’nın, şutunda kaleci Melih topu son anda kornere çeldi.

Karşılaşmanın 17. Dakikasında Doğan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Doğan’ın şutunu kaleci Melih çeldi, dönen topu Vahap tamamlamaya çalıştı, kaleci Melih Vahap’ın şutunu da çeldi. Melih’ten dönen topu tamamlayarak isteyen Remzi’nin şutu az farkla auta gitti. İlk yarının son anlarında Ferhat rakibine yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. İlk yarıda gol sesi çıkmayınca soyunma odalarına 0-0’lık skorla gidildi.





İkinci yarıya daha istekli başlayan ev sahibi ekip, ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren galibiyet gölü için rakip kaleye art arda ataklar düzenledi. Karşılaşmanın 47. Dakikasında topu sağ taraftan içeri ortalayan Vahap’ın ortasına Uğur iyi yükseldi. Uğur’un kafa vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın 61. Dakikasında Güneşli’de Yunus ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun alanından ihraç edildi. Zara Ekinlispor on kişi kalan rakibi karşısında bol bol gol fırsatları buldu. Mücadelenin 66. Dakikasında sağ taraftan Vahap korner kullandı. Uğur, Vahap’ın ortasına iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı. Uğur’un kafa vuruşu ağlarla buluştu ancak karşılaşmanın hakemi faul gerekçesiyle golü geçerli kılmadı. Karşılaşmanın 77. Dakikasında yine bir duran top organizasyonunda Vahap içeriye kesti. Vahap’ın ortasına Uğur, kafa ile vurdu. Uğur’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Uğur takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.



Karşılaşmanın 81. Dakikasında Doğan sağ taraftan son çizgiye indi. Doğan müsait durumda olan Vahap’a pasını verdi. Doğan’ın pasında topla buluşan Vahap düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın 85. Dakikasında Remzi kırmızı kart gördü ve oyundan ihraç edildi. Karşılaşmayı ev sahip ekip dokuz kişi tamamlarken, konuk ekip Güneşli de mücadeleyi on kişi bitirdi. Mücadele ev sahibi ekip Zara Ekinlispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

HABER-FOTOĞRAF: ZEKERİYA YILMAZ







Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Sonuçları

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...