Perşembe, Şubat 12, 2015

BU ŞEHİRDEN EKMEK YİYORSANIZ TAKIMA SAHİP ÇIKMALISINIZ!


Artık bazı şeyleri insanlarla paylaşmanın vakti geldi de geçiyor bile. Tekirdağspor bilindiği gibi şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerden bir tanesi. Lakin bu takıma destek veren kurum, kuruluşlar veya şirketler yok denecek kadar az sayıda.

Aslında yıllardır Tekirdağspor'un genel sorunu olmuştur bu tarz destek görememe olayları.

Nereye kadar bu böyle gider?
Bu yıl da aynısı tekrarlanıyor, örnek olarak konuya giriş yapalım. Deplasman için taraftarın yoğun ilgisi ve takımlarına olan güvenine söylenecek bir şey yok. Görünen köy kılavuz istemez desek yeridir. Tekirdağspor aşkıyla binlerce kişinin birçok deplasmana gittiğini yıllarca gördük ve görmeye de her geçen gün fazlasıyla devam ediyoruz. Tabii ki bu tarz talepleri karşılamak hiçte kolay değil. Her deplasmana en az 5 otobüs taraftar gidiyor, bunun 10-15 otobüs olduğu zamanlarda oldu. Böylesi bir olayı organize etmek kulübe ciddi anlamda maliyet yüklüyor.  Bir otobüsün deplasmana gidip gelmesi mazot parası vs şeyleri desek en az 2-3 bin liraya geliyor. 15 otobüs üzerinden hesabı siz yapın. Neyse ki Büyükşehir olmasıyla birlikte Belediyeden zaman, zaman verilen destekleri inkar edemeyiz. Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi bu konularda Tekirdağspor'a otobüs desteği veriyor, fakat nereye kadar bu böyle gider. Hep Belediyeden mi gelecek otobüsler? Veya takım içi destekler? Tabi ki de hayır, bazı duyarlı taraftarlar buna kayıtsız kalmadı. Kendi aralarında para toplayan taraftarlar otobüs veya midibüs tarzı araçlar tutarak deplasmanlara kendi imkanlarıyla gitmeye başladı. Burada ki amaç ise kulübün üzerinden az da olsa bir yük alıp takımlarına destek olmak. Bunu da başardılar ve oldukça yoğun talep gördü bu etkinlik.

Tekira yönetiminin katkısı olmadı
Gel gelelim sıra geldi bu şehirden ekmek yiyen ve oldukça iyi paralar kazanan büyük firmalara. Örneğin hepimizi bildiği TEKİRA… yıllardır Tekirdağ halkından ciddi anlamda gelir elde eden kuruluşlardan kendileri. AVM tarzı oluşu ve içerisinden birçok firmayı barındırıyor olması buraya ilgiyi oldukça arttırıyor. Tekirdağspor'a katkısı var mıdır? Tabi ki de hayır. Benim bildiğim Tekira yönetiminin Tekirdağspor'a herhangi bir katkısı olmadı bu zamana kadar. Neden olunmadığını hala da anlamış değilim. En azından forma sponsoru veya şort sponsoru tarzı bir şeyler neden olmasın ki?

ASYA PORT takıma katkı sunmalı
Gelelim bir diğer büyük firmaya ASYA PORT. Hepimizin de bildiği gibi Tekirdağ'a Avrupa’nın 3. büyük limanı yapılıyor, bu denli büyük bir firmanın Tekirdağ’a katkısı ne olacak dersek tabi ki birçok işsiz insana iş verecek ama olay bu değil. Olay Tekirdağspor böyle büyük bir imkân ayağımızın dibindeyken neden kullanılmasın ki? Tekirdağspor'a gerekli desteği her konuda bu firmalar veremez mi tabi ki de verir. Zaten Tekirdağspor 2-3 tane büyük firmadan destek görseydi bu zamana kadar sırtı yere gelmezdi. Belki de şuan Süper Ligde olurdu.

Hüseyin Avni Çoş bu konuda örnek alınmadı
Neyse ki hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Eğer benim fedakâr taraftarım kendi cebinden otobüs parasını karşılıyorsa, bu saydığım ve daha aklıma gelmeyen birçok firmanın daha da fazlasını yapması lazım. Bu şehirden ekmek yiyorsanız bu takımada sahip çıkmalısınız. Bu herkes için geçerli Siyasiler-Yerel Yönetimler-Ticaret Odası-Ticaret Borsası-Tüm Oda Başkanları-Esnaflar ve birçok kişi takıma destek olmalı. Bu olayı organize edecek kişide Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tır. Kendilerinin Tekirdağspor yönetimiyle bir istişare yaparak, gerekli firmalar ile irtibata geçilmeleri ve kimin ne kadar ne konuda destek vereceği konuşulmalıdır. Buna en büyük Örnek zamanın Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Çoş'tur. Kendisi tam anlamıyla futbol aşığı olan Çoş, Kırklarelispor'u amatörden alıp şimdiki 2.Lige kadar çıkaran isimler arasında en baştadır. Maddi manevi konuda zamanında Kırklarelispor yönetimine tam destek veren Çoş, birçok firmadan Kırklarelispor'a tam destek almıştır. Şehirde ve çevresinde bulunan birçok fabrika sahiplerini çağıran Sayın Vali, Öncelikle bu şehrin takımına maddi manevi anlamda destek vermeleri gerektiğini kendilerine anlatmıştır. Bu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasının ardından Kırklarelispor yönetiminin üzerinden birçok yükte kalkmıştır. Şehir olarak tam destek gören Kırklarelispor, o zamandan bu zamana takılmadan yükselip şuan olan Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele etmektedir. Umuyorum ki aynıları Tekirdağspor içinde yapılmaya başlanır ve temsilcimiz hak ettiği yerlere kısa sürede yükselir. Başarılar Tekirdağspor


YAZI: MURAT ÖZCAN

Hiç yorum yok:

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.