Salı, Şubat 10, 2015

İSTANBUL İÇİN ŞAMPİYONLUK VAKTİ: 16 TAKIMA BAKIŞ


1956-1957 futbol sezonunda  İstanbul  1.amatör takımlarının katılımıyla biçim değiştiren İstanbul İl Şampiyonası bu sezon tam 59.yaşına giriyor. Bölgesel Amatör Lig'in kurulması ile birlikte 2010-2011 sezonundan itibaren klasman grubu birincisi İstanbul şampiyonu kabul ediliyor.

En çok şampiyon Tophane Tayfun ve Çapa
Oldukça köklü bir geçmişi bulunan İstanbul’da ki şampiyonada Çapa ve Tophane Tayfun 4’er kez  Anadolu Hisarı, Küçükpazar ve Alibeyköy ise 3’er kez  İstanbul amatörünün en büyüğü oldu. Büyükçekmece Belediyespor ,Dikilitaş, Sümerspor  ve artık faaliyetlerini sonlandıran Denizgücü ile İETT ise 2’şer kez mutlu sona ulaşan takımlar oldu. 


Yavuz Sultan Selim, Sakarya İMÇ, Gedikpaşa, Karagümrük (Amt), Gaziosmanpaşa, Cankurtaran, Galatasaray (Amt), Beşiktaş (Amt), Vefa (Amt), Yücespor, Kartaltepe, Fikirtepe, Çengelköy, Şehzadebaşı, Rumeli Kavağı, Paşabahçe, Selimpaşa, Yıldırımbosna,Anadolu Üsküdar 1908, Küçükçekmece, Tepecikspor, Hadımköyspor, Beylikdüzüspor, Sultanbeyli Belediye, Hürriyetgücü, Tuzlaspor, Yenibosnaspor , Leventspor , Camialtı, Gemi Sanayi, Denizcilik İşletmeleri ve Tekelspor ise 1’er kez şampiyonluk yaşadılar.


8 grupta oynanan süper amatör ligde  gruplarında ilk iki sırayı alan toplam 16 takım takım klasman grubunu oluşturdu.

Bu sezonki Klasman Grubunun İlçelere Göre Dağılımı:

ASYA YAKASI (6)
Ataşehir: Çamolukspor
Beykoz: Paşabahçespor
Çekmeköy: Alemdağspor
Kartal: Bulvarspor
Maltepe: Gülsuyuspor
Üsküdar: Selimiyespor

AVRUPA YAKASI (10)
Bakırköy(2): Osmaniye İstiklalspor ve Yeşilköyspor
Bayrampaşa: Tunaspor
Beşiktaş: Ortaköyspor
Eyüp: Alibeyköyspor
Fatih: Vefa
Gaziosmanpaşa: Beşyüzevler
Sultangazi(2): Gazi Mahallesispor ve Zara Ekinlispor
Şişli: Nişantaşıspor

Tek devreli ve tarafsız sahada oynanacak maçlarda ilk hafta programı:
Alibeyköyspor- Ataşehir Çamoluk
Gülsuyuspor- Vefa
Beşyüzevler- Bulvarspor
Alemdağspor- Paşabahçespor
Nişantaşıspor- Ortaköyspor
Selimiyespor- Gazi Mahallesispor
Yeşilköyspor- Zara Ekinlispor
Osmaniye İstiklalspor- Tunaspor


14-15 Şubat’ta başlayacağı klasman grubu takımlarını sizler için değerlendirdik.



Alemdağspor
Kuruluş Tarihi:1989
Başkan:Faruk Erenoğlu
Teknik Sorumlu: Oktay Akgül
İlçe: Çekmeköy
Son yıllarda futbola yaptığı yatırımların karşılığını bu sezon 3.grubu lider bitirerek klasman grubuna kalarak aldı. Yeşil beyazlılar tarihinde ilk defa böyle zorlu bir grupta Bölgesel Amatör Lige yükselme mücadelesi verecek. Doğrudan, o olmasa bile en azından baraj yoluyla amaçlarına ulaşmak isteyeceklerdir.


Alibeyköyspor
Kuruluş Tarihi:1950
Başkan: Ali Zengin
Teknik Sorumlu: Metin Kaygın
İlçe: Eyüp
Eyüp ilçesinin tarihi kulüplerinden biri olan Alibeyköyspor 2.grubu ikili averajla ikinci bitirerek klasman grubuna kaldı.2008-2009 sezonundan başlayarak 4 sezon içerisinde 2.ligden süper amatör lige  kadar gerileyen  köklü camia bu sezon iddialı bir takım kurdu.Geçtiğimiz sezon yaşanan hayal kırıklığını bu sezon üstünden atan turuncu mavili takım 2 sezon aradan sonra yeniden mücadele edeceği klasman grubundan Bölgesel Amatör Lige yükselecek takımlardan biri olmaya aday gösteriliyor.


Ataşehir Çamolukspor
Kuruluş Tarihi:1986
Başkan: Ekrem Köse
Teknik Sorumlu: Zafer Emek ve Murat Özcan
İlçe: Ataşehir
Tarihinin en büyük başarısına imza atarak 3.grubu ikinci bitirdiler ve kllsman grubuna kaldılar. Ataşehir ilçesi temsilcisi her ne kadar böylesine zorlu bir ligde tecrübesiz olsalar da otoriteleri yanıltıp en azından BAL barajını oynamak isteyeceklerdir. Kulüp daha önce Kayışdağı Çamolukspor ve Ataşehir İdman Yurdu isimleriyle de mücadele etti.


Beşyüzevlerspor
Kuruluş Tarihi: 1991
Başkan: Mustafa Koral
Teknik Sorumlu:Adem Mandıralı
İlçe: Gaziosmanpaşa
Mücadele ettiği 7.grupta mükemmel bir performans sergileyen yeşil beyazlılar çok kolay bir şampiyonluk elde etti. Seçkinlerspor ismi ile 94-95’te 2.tur oynadığı Manisa’da 3.ligin kapısından dönen Beşyüzevlerspor 96-97’de Çanakkale ve 97-98’de Zonguldak’ta yine  profesyonel lig amacına ulaşamadı.98-99’da Kütahya’da oynadığı terfi maçlarında 3.lig bileti alan kulüp 2 sezon profesyonel liglerde kaldı.2011-2012’de BAL’dan statü gereği şanssız bir şekilde süper amatör lige düşen Beşyüzevlerspor ikinci kez mücadele edeceği klasman grubunun mutlak favorilerinden biri olarak gösteriliyor.


Kartal Bulvarspor
Kuruluş Tarihi: 1985
Başkan: Adnan Balcı
Teknik Sorumlu: Rıdvan Elmastaş
İlçe: Kartal
Alt yapı başarıları ile ismini daha önce Türkiye’de duyurmuşlardı. Kartal temsilcisi 2.grubu ikili averajla lider bitirerek A takım olarak  tarihinin en büyük başarısına imza attı.Hedefini sezon öncesi BAL olarak seçen kulüp bu kulvarda tecrübe eksiği olsa da zirve yarışına ortak olmak istiyecektir.


Gazi Mahallesi SK
Kuruluş Tarihi:1987
Başkan: Süleyman Keklik
Teknik Sorumlu: Abbas Yaşar
İlçe: Sultangazi
Son yıllardaki başarıları ile adından söz ettirmeye başlayan turuncu siyahlılar 2 yıl aradan sonra yeniden klasman grubunda BAL’a çıkma mücadelesi yapacak.4.grubu zirvede tamamlayan Sultangazi temsilcisinin en büyük amacı bu kez BAL biletini almak olacak.


Gülsuyuspor
Kuruluş Tarihi:1985
Başkan: Bayram Behram Kaçar
Teknik Sorumlu: Recep Yoltay
İlçe: Maltepe
30 yıllık tarihinin en büyük başarısına imza atan Maltepe temsilcisi 5.grubu ikinci sırada bitirdi ve klasman grubuna kaldı. Daha önceki SAL deneyimlerinde hep ilk sezonda düşen, bu sezon düşmediği gibi klasman grubuna yükselen Kırmızı siyahlılar kendilerine hiç şans vermeyen otoriteleri yanıltmaya çalışacak.


Nişantaşıspor
Kuruluş Tarihi:1914
Başkan: Cemil Şirvanlı
Antrenör: Yüksel Topçu
İlçe: Şişli
Yüz yıllık camia bu sezon başında lige katılacağı belirsizken daha sonra sıkıntılarını çözdü ve 8.grupta ikinci olarak klasman biletini aldı.Bir zamanlar 2.ligde dahi oynayan köklü camia geçtiğimiz sezonda klasman grubuna kalmış fakat ligde sevenlerine büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.Kırmızı lacivertliler bu yıl en azından baraj yoluyla da olsa BAL’ı hedefleyecektir.


Ortaköyspor
Kuruluş Tarihi: 1930
Başkan: Muzaffer Fatih Çankaya
Teknik Sorumlu: Uğur Demirtaş
İlçe: Beşiktaş
Beşiktaş ilçesinin köklü temsilcisi 16 yıl sonra tarihinin en önemli sınavlarından birini verecek.98-99 sezonunda Balıkesir’de 3.lige yükselme mücadelesi yapan takım burada amacına ulaşamamıştı.Uzun yıllardır başarıya hasret olan kırmızı beyazlılar bu sezon 6.grupta ikinci olarak klasman biletini almayı başardı.Tarihinde ilk kez mücadele edeceği klasman grubunda otoritelerin fazla şans vermediği takımın performansı merak konusu olacak.


Osmaniye İstiklalspor
Kuruluş Tarihi:1921
Başkan: Sultan Öztürk
Teknik Sorumlu: Mehmet Kaplan
İlçe: Bakırköy
Bakırköy ilçesinin köklü temsilcisi bu sezon tarihi bir başarıya imza attı ve 6.grubu şampiyon olarak tamamladı. İstiklalspor en son 2001'de 3. Lig terfi maçlarına katılmış ancak Hendekspor'la 1-1 berabere kalıp Kocaeli Petkimspor'a 1-0 yenilerek elenmişti. İlk kez yer alacağı klasman grubunda BAL kovalayacak olan yeşil sarılılar zoru başarmak isteyecek.


Paşabahçespor
Kuruluş Tarihi:1950
Başkan: Coşkun Okur
Teknik Sorumlu: Aşkın Karadeniz
İlçe: Beykoz
Yeşil kırmızılı Beykoz temsilcisi bu sezon 4.grubu ikinci sırada tamamlayarak klasman grubuna kaldı. Paşabahçespor 87-88’de Eskişehir’de 2001-2002’de Balıkesir’de 3.lig için 2.tur finali oynamış (Finalde Ankara Altındağ Belediyespor'a 3-0 yenilmişlerdi) ,90-91,91-92 ve 93-94 Deplasmanlı Amatör Ligde mücadele etmişti.Paşabahçespor uzun süren duraklama dönemine de 13 sezon sonra son verdi.Sezon öncesi iyi bir takım kuran köklü takım bu sezon ilk kez kaldığı klasman grubunda hedefini mutlak Bölgesel Amatör Lig olarak belirledi.


Selimiyespor
Kuruluş Tarihi:1946
Başkan: İdris Kalaycı
Teknik Sorumlu: Savaş Göcen
İlçe: Üsküdar

Üsküdar temsilcisi bu sezon 7.grupta üçlü averajla ikinci olarak klasman grubu oynamaya hak kazandı.2012-2013 sezonunda baraj maçında Küçükçekmecespor’u mağlup etmesine rağmen BAL’a katılma hakkını kullanmayan Selimiyespor yoluna süper amatörden devam etme kararı almıştı.7 sezonluk 3.lige terfi maçları tecrübesi bulunan takımın otoritelerce doğrudan BAL’a yükselme şansı zor kabul edilse de ikinci kez katıldıkları klasman grubunda baraj yolunu zorlamak isteyeceklerdir.


Tunaspor
Kuruluş Tarihi:1974
Başkan: Mustafa Altuntaş
Teknik Sorumlu: Ulaş Oktay
İlçe: Bayrampaşa
Bayrampaşa temsilcisi 1.grupta ikinci olarak 4.kez klasman grubunda oynama hakkı kazandı.2010-2011 sezonunda baraj maçıyla BAL’a yükselen Tunaspor ertesi sezon bu ligden yine baraj maçıyla küme düşmüştü.Küme düştükten sonra üst üste üçüncü kez BAL’a yükselme mücadelesi verecek olan Tunaspor iyi bir takım olarak göze çarpıyor.Klasman grubunun favorilerinden biri olarak gösterilen Tunaspor bu sezon hedefine ulaşmak isteyecek.


Vefa
Kuruluş Tarihi:1908
Başkan: Mesut Gülbaran
Teknik Sorumlu: Şeref Özşan
İlçe:Fatih
Türk futbolunun asırlık çınarı Vefa 1.grupta şampiyon olarak klasman grubuna kaldı.Geçtiğimiz sezon İstanbul kontenjanı ile düştüğü BAL’a geri dönme adına iyi bir ekip kuran yeşil beyazlılar otoritelerce klasman grubunun mutlak favorilerinden biri olarak  gösteriliyor.İkinci kez mücadele edeceği klasman grubunda Fatih temsilcinin tek amacı BAL’a geri dönmek olacak.


Yeşilköyspor
Kuruluş Tarihi:1951
Başkan: Bektaş Yıldız
Teknik Sorumlu: Birol Demirhan
İlçe: Bakırköy
Tarihinin en başarılı sezonlarından birini geçirerek 8.grubu şampiyon olarak bitirdiler.Daha önce böyle bir tecrübesi bulunmayan Bakırköy temsilcisi ilk kez yer alacağı klasman grubundan adını BAL’a yazdırmak isteyecek.Tecrübesizlik handikapına rağmen kaliteli kadrosuyla yeşil sarılı takım otoriteler tarafından BAL yolunda şans verilen takımlardan biri olarak gösteriliyor.


Zara Ekinlispor
Kuruluş Tarihi: 1984
Başkan: İbrahim Can
Teknik Sorumlu: Cahit Alaettin Çepeloğlu
İlçe: Sultangazi

Bu sezon oldukça başarılı bir performans sergiledi ve 6.grubu zorlanmadan lider tamamladı.Tarihinde 2004-2005 sezonunda Bursa’da oynadığı 3.lige terfi maçları sonrası en önemli sınavı verecekler. Otorilerce zayıf bir grupta lider oldular yönünde eleştiriye maruz kalsalar da ilk defa mücadele edecekleri klasman grubunda en azından barajı zorlamak isteyeceklerdir.

HABER-ARAŞTIRMA: BENAN DİKER

3 yorum:

BARBAROS AKKOYUNLU dedi ki...

Çok güzel bir çalışma ve araştırma yüreğine saglık Benan DİKER....

semt sevdalisi dedi ki...

tum takimlara basarilar gulsuyu spor olarak centilmence mucadele edip bizim icin soylenen averaj takimi olurlar goruslerini yanilticagiz

ÖFA dedi ki...

Çok ayrıntılı, güzel ve özenerek hazırlanan bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.
Beşyüzevlerspor'un eski ismine dahi değinilmiş bende o yıllardan kısa bir hatırlatma yapayım. verdiğiniz listede 94-95 sezonu İstanbul Şampiyonu olarak Selimpaşa gözüküyor. Finalist ise Seçkinlerspor yani şimdinin Beşyüzevlerspor u idi. Sayısız goller kaçırdığımız maçta yenilen 1 golle 1-0 mağlup olmuştuk. Gördüğünüzü gibi tarih her zaman şampiyonları yazıyor siz ne kadar iyi yada güzel oynarsanız oynayın sonuca ulaşamadığınız müddetçe bir yararı yok.

Dikili Belediyespor alt yapısı ışıl ışıl parlıyor

İzmir Dikili Belediyespor alt yapısı ışıl ışıl parlıyor. Teknik direktör Erden Yengeç yönetiminde son yıllarda A takıma yetiştirdiği oyuncul...