Perşembe, Şubat 12, 2015

İZMİR'DE SÜPERLER BELLİ OLDU


İzmir 1.Amatör Küme'de 2014-2015 sezonunun perdesi 11-12 Şubat tarihleri arasında oynanan müsabakalarla sona erdi. 10 grupta toplam 81 takımın mücadele ettiği ligde gruplarında ilk iki sırada yer almayı başaran toplam 20 takım arasında oynanan play-off müsabakaları sonucu 5 takım mutlu sona ulaştı.
                   Biz zamanlar 3.lig kovalayan Urla Gençlik SAL'a döndü
 URLA GENÇLİKSPOR: 1.Amatör 8.Grup'ta 31 puan toplayıp ikincisi olarak play-off'lara kalan yeşil-beyazlı ekip ilk turda Karşıyaka temsilcisi Denizspor'u 5-0 yenerek finalde Torbalı Çaybaşıspor'un rakibi oldu. Normal süresi 1-1 sona eren müsabakanın uzatma dakikalarında bulduğu gollerle rakibini 3-2 yenerek hem rakibinden 2012 yılındaki play-off rövanşını aldı hem de 5 yıl aradan sonra Süper Amatör'e dönmenin mutluluğunu yaşadı.


 6 sezon 3.lig geçmişi bulunan Çeşme Belediyespor 7 yıl sonra SAL'da
ÇEŞME BELEDİYESPOR: 1.Amatör 8.Grup'ta 40 toplayarak açık ara lider olan siyah-beyazlı ekip geçen sene yine play-off'a kalmayı başarmış, fakat son maçta Bayraklı temsilcisi Ceyhan Altınyıldız'a 3-0 kaybederek umutlarını bu sezona ertelemişti.İlk turda bir başka Karşıyaka ekibi olan Deniz FK'yı 2-0 ile geçen Çeşme, finalde Buca Belediyespor'u 69.dakikada attığı golle yenerek 7 yıl aradan sonra Süper Amatör'e yükselmenin sevincini yaşadı.

                     Bornova Belediyespor Tarihinde İlk Kez Süper Amatörde

BORNOVA BELEDİYESPOR: 1.Amatör 4.Grup'ta 39 puanla rahat bir şekilde lider olarak gruptan çıkan Bornova, ilk turda Fikri Altay'ı 11-0 gibi çarpıcı bir sonuçla yenerek finalde Karabağlarspor'un rakibi oldu. Final maçında da zorlanmayan yeşil-beyazlı ekip rakibini 4-1 yenerek Süper Amatör biletini cebine koydu ve tarihinde ilk kez süper amatöre yükseldi.Daha önce 2 kez bu heyecanı yaşayan ama ilk turdan öteye geçemeyen yeşil-beyazlılar; 2010-2011'de İzmir Büyükşehir Belediye'ye penaltılarla, 2012-2013'te de Güzeltepe'ye 2-0 ile boyun eğmişti.


                       Güraltay'dan Süper Amatöre Muhteşem Merhaba
GÜRALTAY: 1.Amatör 7.Grup'ta Buca Belediyespor'un 3 puan gerisinde kalmasın karşın 41 puanla play-off biletini cebine koyan Buca ekibi,ilk turda 5.Grup lideri İzmir Demirspor'la eşleşti. Dengeli geçen müsabakanın normal süresi ve uzatmalarında gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçilmiş ve Güraltay rakibini 4-2 ile saf dışı bıraktı.
Finalde Yamanlar Esenspor karşısında ilk yarıyı 2-0 geride tamamlayan siyah-beyazlılar, müsabakanın ikinci yarısında bulduğu gollerle rakibini 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Süper Amatör'e çıktı.



                      3.lig kariyerli Selçuk Efes 4 yıl sonra yeniden SAL'da
SELÇUK EFESSPOR: Önceki sene 2.Amatör'e düşen kırmızı-beyazlılar, bir yıl aradan sonra döndükleri 1.Amatör'de harika bir performans sergileyip 10.Grup'ta oynadığı 14 müsabakanın tümünden de galip ayrılarak play-off'lara kalmayı başardı. İlk turda Kemalpaşa Esnafgücü'nü 2-1 mağlup eden Efes, finalde Kınık Belediyespor'a rakip oldu. İlk yarısı 1-1 biten müsabakada taraflar birer gol daha bulunca müsabaka uzatmaya gitti. Uzatmada da sonuç değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi. Kullandıkları penatıların tümünü golle sonuçlandıran kırmızı-beyazlılar rakibini 5-3 mağlup ederek 4 yıl aradan sonra Süper Amatör'e yükseldi.

Haber:Erkan Aday

Hiç yorum yok:

Aydınspor'da yeni yönetim belli oldu

Aydın Süper Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Aydınspor'da yeni yönetimi belli oldu.