Çarşamba, Şubat 11, 2015

KAPLAN: EN GÜZEL CEVABI SAHADA VERECEĞİZ


Süper Amatör Lig Klasman Grubunda mücadele verecek olan Osmaniye İstiklalspor’un Teknik Sorumlusu Mehmet Kaplan Sitemize açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, maçların sahada kazanıldığını ve bazı takımların favori gösterilmesinin takımlar üzerinde bile rehavete yol açacağını ifade ederek, "15 maçın hepsinin birbirinden zor maç olacağını biliyorum. Ancak kimse bizi fazla hafife almasın. Oyuncularıma güveniyorum ve istediğimizi başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Emeğe saygı gösterilmesini beklerdim"
"Klasman Grubunda oynamaya hak kazanmış bütün takımları hepsi ayrı ayrı birer değerdir." diyen başarılı teknik adam, "Play-Off maçları başlamadan önce kendilerini amatör futbolun otoritesi göstermeye çalışan bazı kişiler, henüz başlamamış olan bir lig öncesinde yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadan, takımların çoğunu izlemeden tahminlerde bulunup, Bölgesel Amatör Lige çıkacak takımların sıralamasını, galibiyet yüzdelerini yazmakta ve çeşitli yorumlar yapmaktadır. Bu kişilerin favori gösterdikleri ve terfi konusunda hiç şans vermedikleri takımlar ve ayrıca bu takımların kadrosundaki futbolcuları kaç kez seyrettiklerini açıkçası çok merak ediyorum. Klasman Grubundaki takımların tamamı zorlu bir periyottan sonra Play-Off maçları oynamaya hak kazanmış ve bunu elde edebilmek için çok büyük emek sarf etmişlerdir. Ben bir teknik adam olarak en azından emeğe ve akıtılan alın terine saygı gösterilmesini beklerdim. Ayrıca kimse unutmasın ki, İstanbul Süper Amatör Lig ve Gruplarının en iyi takımlarının yer aldığı bir yerdir Klasman Grubu. Dolayısıyla herkesin şansı eşittir. 15 maçlık zorlu sınava girecek olan 16 takım, İngiltere’den, İtalya’dan, Almanya’dan ve diğer ülkelerden hiçbir futbol almadı. Unutulmasın ki hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz.

"En güzel cevabı sahada vereceğiz"
Kaplan ayrıca "ben Osmaniye İstiklalspor’un Teknik Sorumlusu olarak, Klasman Grubunda mücadele edecek tüm meslektaşlarıma, sporcu kardeşlerime ve Hakemlere centilmence bir mücadele ve başarılar dilerim. Umarım ki, herkes gerçekten hak ettiği yere ulaşır. Osmaniye İstiklalspor olarak biz tarihinde ilk defa bu başarıyı yakalamış bir takım olarak, genç ve yetenekli futbolcuların yanı sıra, kendilerini kanıtlamış tecrübeli oyunculara sahip olan bunun yanında da iyi bir yönetime sahip olma şansına sahip takımlardan birisiyiz. Klasman Grubu’nda başarılı olacağımızı ve bizi hafife alanları en güzel cevabı sahada, oynadığımız futbolla vereceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

13 yorum:

Mehmet atik dedi ki...

ah hocam guzel hocam emegınıze katkınıza saygımız cok buyuk , tabıkı emegınız ıle buralara geldınız ve bunu kımse tartısamaz. sızler bır sezon boyu stres cektınız ve en guzel gruba katılmaya hak kazandınız. Oncelıkle cok cok buyuk basarılar Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ancak iş klasman grubunu konusmaya gelince kusura bakmayın otorıte olmaya gerek yok , ki bizler gibi yıllar yılı bu ligin tozunu yutmuş insanlar olarak sonuç şu ki gerçekten şansınız yok. Takımınız diğer istanbulun güçlü takımlarına göre çok çok zayıf. Bunun nedeni saçma bir lig dağılımı olması , 8 grubun 3unde adam akıllı takımlar varken dıger 5 grubundaki takımlar bu 3 gruba gore cok cok kolaydı. Evet sıstem yanlıs ama Ist sınop takımı gıbı bır canavar takım varken Baglarbası gıbı lıgı 50 puan ıle 3. bıtırmısken Selvi gibi lidere 5 atan takımlar varken , Gürpınar gibi bir değer varken , Dudullu gibi hala neden gruplara kalamadıgı bellı olmayan bır takım varken , İst kastamonu gbi futbolcuları kapısılan bır takım varken cok cok ozur dıleyerek sızlere sans vermek cok gercekcı olmaz. Emegınıze ve mucadelenıze saygım cok buyuk Allah yar ve cidden bu grupta sınırlerınıze yardımcı olsun...

Ferhat dedi ki...

Mehmet arkadaşıma katılıyorum ben istiklal takımınıda izledim diğer klasman grubuna kalan takımların hemen hemen hepsine gittim hocam istiklal takımı son 3 üç üstünde bitirsin başarı derim ben. Grupları kolay gruptu aynı sekilde diger zara ekinlinin de grubu cok kolaydı. Amatörde mütevazı takımla başarı bi üst lige çıkmak çok zordur bunu kimse basaramaz cnku futbolcular profosyonel futbolcular gibi yüzer bin ikiyüzee bin almıyolar kendilerin veremiyorlar

Adsız dedi ki...

Herkes bi yorum getriyor bnce en onmlisi bu ligte hava yakalamak maclara iyi konsantre olursa bu takim basari olur fakat sunu diyemeden gecemicem gecen sene nisantasinda mali durum cok iyiyken yqlniz 1 galibiyet alan takim vardi bu sene cok cok altinda ve dusuk maliyetle kurulan bi takimi ilk 5 te bitirmesi tartisilir.

Unknown dedi ki...


Bende yukaridaki arkadaşlara katılıyorum.
İstiklali belki 10 defa izledim bu sene Hiç şansları yok ılk beşe girmeye..

Serkan dedi ki...

Tabikide başarılı olmasını isteriz ama daha güçlü takımlar var bunuda kabul etmek gerekir tabikide her takım mücadelesini verecektir dostluk kazansın. Mehmet hoca iyi bir hoca kişilik bakımından da iyi bir hoca.

yerli. dedi ki...

Butun hocalar aciklama yapmis. Iddiasi olsun ya da olmasin. hic bir hocaya yorum atilmamis! ama nedense istiklal ve mehmet hocaya karsi resmen psikolojik bir savas baslatilmis.! Hayirdir?
acaba bunun sebebi sezon basi küme düser dediginiz takimin grup lideri olarak play offlara cikmasi olabilir mi? Ozmn da grup analizleri yapmistiniz beyler! :)))
iki senedir ayni kadro ayni hocalarla yonetilen ve iyi paralar harcadiklari halde gruptan cikamayan takimlari mutevazi butce ile ilk defa bir arada oynayip grubu lider bitiren Istiklali kiyaslayipta diger takimlari ustun gordun ya, bizim icin sen art niyetliden baskasi degilsin!
demek ki amatorun tozunu yalayip yutsanda bu isler senin dedigin gibi olmuyormus.
insanlar once ahlakli olmali. Elestirnin de bir adabi vardir!


ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Arkadaşlar play off maçları başlamadan bazı takımları favori göstermek resmen algı oluşturmak.Neden o çıkar bu çıkmaz.Herkes Vefa,Beşyüzevler,Yeşilköy,Alibeyköy,Tuna demiş ama Paşabahçe,Zara,Ortaköy,Gazi yada diğer takımların çıkamayacağının garantisini nereden aldınız.Bu lig tabiki kolay değil.Oyuncu kalitesi muhakkak önemli ama o dikkate alınmayan takımlardaki oyuncuların buna nasıl tepki vereceğini biliyormusunuz.Geçen yıl favori gösterilip çıkamayan o kadar takım varken bu yorumlar bugün neden yapılıyor anlaşılır gibi değil.Acaba bu yorumlar bazı takımları koruyun, bazılarını ise harcayın demek olabilirmi.Grubun kolayı zoru olurmu Gülsuyu takımı 35 puanla kalman grubuna kalırken 26 puanlı Çağlayan küme düştü aynı grupta.Bu mu yani kolay grup.Beşyüzevlerin lider çıktığı grupta son hafta 4 takım 37 puandaydı bu mu kolay grup.İstiklal takımının lider çıktığı grupta 45 puanla Sultanbeyli gruptan çıkamadı bu mu kolay grup.Artık bu işleri bırakın bu ligde 7-8 hafta oynanmadan hiç bir tahmin yapamazsınız.Bence her takımın çıkma şansı var grupta.Her maç final her maç altın değerinde.Maç günü iyi hazırlanan gününde olan takım maçın favorisidir.Öyle maç başlamadan şu şunu yener demek bence yanlış.Ben bu yorumumu unutmayacağım.3 Ay sonra lig bitince herkes görecek ki bazı şeyler atıp tutarak olmuyor.Buradan İl başkanlığına da sesleniyorum.Sayın yetkililer maçlara en iyi hakemlerinizi atayın.Her takıma eşit mesafede olun.Takımların mazisine yada ekonomik gücüne bakarak taraf olmayın.Siyasi oyunlara alet olmayın.Spora kesinlikle siyaseti karıştırmayın.Bu güzel sezonu tüm takımlar gibi sizde alnınızın akıyla tamamlayın.Ben şimdiden 16 takımımıza da başarılar diliyor hakedenin BAL ligine yükselmesini temenni ediyorum.

Mehmet Atik dedi ki...

Ümit Yılmaz , tek kelime. İSTFİT sayfasına geri dönüp geçen sezonlarda ilk 4 sırasına bakarmısınız. Sonra neden VEFA , BESYUZEVLER , YESILKOY cunku sonuc ortada İYİ FUTBOLCULARI var. Pasa dedıgın yaslı kendı grubunda Sınop ve Dudullunun formsuzlugunu ıyı kullandı cıktı Ortakoy ıle Istıklalı saymıyorum , Gazı yı hıc dusunmuyorum pasadan sonra yorum yapmama gerek yok zara ve gulsuyu baska grupta olsa ılk 6 zordu. Tuna bıle baglarbası vefaya yenılmese bugun burada degıldı o grubun hakedenıdır baglarbası. Selimiıye sansı yaver gıttı , sonuc olarak sayın arkadasım senınle 3 ay sonra degıl her hafta maclardan sonrada yazısmak ısterım. ama once lutfen oncekı senelerde cıkan takımlara hangı gruplardan geldıklerıne ve nerelerde olduklarına bak , bu arada yınede hakkını yemıyım bu son 4 sezonda lıge damga vuran Modafendır o da bursanın sampıyonlugu gıbı devamlı olmaz

furkan turkmen dedi ki...

agzina saglik umit yilmaz harika yorum yaptin tesekkurler iyi dilekllerin icin .bence bu guzel maclarin keyfini cikartalim hak eden iyi calisan mucade eden takimlar ciksin

Adsız dedi ki...

Mehmet Atik bey, her şeyi ne kadar iyi biliyorsunuz. İstatistiklerle, geçmiş sezonların puanlamalarıyla futbolda bir öngörü tabi ki yapılır ama sizin ki gibi kesin yargılara/görüşlere varılamaz. Sir Alex Ferguson'un dediği gibi, istatistik mini eteğe benzer, çok şey gösterir ama asıl görülmesi gerekeni göstermez.

Futbolda kesin yargılara, temelsiz ahkamlara asla yer yoktur. Profosyonel futbolda dahi bunun örnekleri çoktur, Bursanın şampiyonluğu bunlardan biridir.

Sırf bundan sonrası için size ders olması adına, mahcup olmanızı çok istiyorum. Bundan sonra böyle ahkamlar keserken, 3 kere daha düşünürsünüz.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Sevgili Mehmet Atik seni şahsen tanımıyorum.Buradaki sohbetide kişiselleştirmek istemem.Bu asla tavsip ettiğim bir şey değil.Sevgili Mehmet Atik benim yaşım 40.Yaklaşık 25 senedir Amatör lig maçlarını yakından takip ediyorum.Senin yaşının kaç olduğunu bilmiyorum ama amatör futbolu sevdiğin ve takip ettiğini anlıyorum.Hafta sonları eğer müsaitsem bültene bakıp o haftanın en önemli maçlarından en az birini izlerim.Bu yıllardır böyledir kardeşim.Bu SAL maçı da olur 1. veya 2. amatör maçıda.Yani kısaca 25 yıllık tecrübesi olan bir futbolseverim.Geçtiğimiz yıllar demişsin.Geçen yıl Erok Modafen,2013 te Kuştepe,Yenibosna 2012 de İncirli,Çıksalın favorimiydi hayır ama İlk 5e girip BAL ligine çıktılar.Kamuoyunun neredeyse genel görüşü bu yöndeydi.Yani her takımın en az %40 şansı var gördüğün gibi.Tamam bende bazı takımların ekonomik olarak, siyasi olarak, kadro kalitesi olarak önde olduğunu kabul ediyorum ama bazı şeyler kağıt üzerindeki gibi olmuyor.Bunu inşallah hep beraber yaşayıp göreceğiz.Bence 16 takım içinden en az 2 tanesi bence normal olarak, bazıları tarafından süpriz olarak BAL ligine kalacaktır.Sevgili arkadaşım seninle tanışıp beraber maç izlemeyi isterim.Ben bu hafta Anadolu yakasında Cumartesi günü Alemdağ-Paşabahçe,Çarşamba günü Ataşehir Çamoluk-Kartal Bulvar maçlarını izleyeceğim kısmet olursa.Son söz sevgili kardeşim bence en iyisi herşeyi yaşayarak görmek.Hangi takım taraftarı olduğunu bilmiyorum ama öncelikle senin takımına daha sonra Paşabahçespor olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyorum.Saygılar kardeşim.

Mehmet atik dedi ki...

Sayın Ümit Yılmaz aslında sizler ile yaptığımız bu sohbet , bazı arkadaşlarımızında iştahını kabarttıki yorumlar yorum üstüne , karşı yada beraber tüm yorumlar için teşekkürler. Evet Ümit bey sizlerden yaş olarak daha yaşlıyım sanırım. Ancak tabiki amatör futbola verdiğimiz değer büyük. Bizler bu alemde yönetici , menajer yada genel kaptan sıfatıyla olamadık ancak yıllar evvelkı sporculugumuz ıle beraber futbolcunun yurusunden anlama gıbı bır yetenegımız var. Oncelikle tanısmak ısterım ancak ben bunu klasman grubu sonuna bırakıyorum kı yan yana mac ızlerken objektıflıgımızı kaybetmeyelım , ancak aynı macları ızlemek denk gelırse bunları yorumlarımız ıle gosterırız. Ayrıca Pasanın bu yıl 2 macını ızleme sansım oldu , bırı yendıklerı gazı macı ve kendı sahalarında berabere kaldıkları dudullu macı. Pasa efendı cocuklardan kurulu sade bır takım ama favorım degıl , takımları yaslı ve kucuk sahada sıkıntı yasarlar hatlar arası boslukları cok fazla en buyuk etkenlerı santraforları sadece o da oynamadıgında gol yolları cok etkısız. Takıma sonradan katılan adamdan fayda gelmez dusturu %85 için gecerlıdır ama suprız yapanlar vardır. Ayrıca verdığınız orneklerdekı EROK , YENIBOSNNA , KUSTEPE , CIKSALIN takımlarının ne kadar malıyet ıle kuruldugunu tum amator pıyasası bılır ısım olarak her sene favorı olmazlar ama butce olarak arttırım yaptıgınız dırek o sene favorı olursunuz burada ıstısna Modafendır. Hangı takımı tuttuguma gelınce ben futbola gonul verdıgım ıcın bı takım degıl ıyı futbol oynayanları severım bu nedenle VEFA , YESILKOY ve en buyuk favorım BESYUZEVLERdır. Burayı sampıyonlar lıgı gıbı dusunuyorum ben ve futbolun en buyuk altın kuralını bılıyorum. Kalecın , Stoperın ve Santraforun ıyıyse sampıyon olursun. Bu ucunun en ıyılerı saydıgım uc takımda, gerisi vasatın onune gecemez...
Pasa Almedag macına gelmek ısterıma ama Avrupa yakasında oturuyorum belkı gelırım o zaman beraber yıne yorum yaparız , gelemez isek mac hakkında objektıf yorumlarınızı beklerım...

Dawkns_in Arkadasi dedi ki...

Hocam iyi güzel de sezon başı gibi ara transferde 9 topçu alıp nasıl iddialı olacaksın?

Emirefendispor'a genç yetenek

Emirefendispor U16 Takımı, son olarak Ayazağaspor'da oynayan genç yetenek Ömer Müderrisoğlu'nu transfer etti.