Salı, Şubat 10, 2015

KÜÇÜKKÖY STADINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ


Amatör Lig maçlarının oynandığı Küçükköyspor Stadı, Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu Spor Kompleksinin inşaatı nedeniyle çökme tehlikesi yaşayınca Belediye ekiplerince mühürlendi.

Küçükköy Yeni Mahalle Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde bulunan Küçükköy Spor Kulübü Stadının tribünlerinde 3 ay önce çatlaklar oluşmaya başlamıştı. Stadının hemen yan tarafında 1 sene önce yapılmaya başlanan ve halen temel çalışmaları devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının kontrolü altındaki Barbaros Hayrettin Paşa Spor Salonu ve Gençlik Merkezi İnşaatının zemin çalışmaları sırasında yerin 25 metreden daha fazla altına inilmesi nedeniyle 30 yıllık Statta derin çatlaklar ve çökmeler meydana geldi.

Başkan uyarmıştı
Küçükköy Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk’ün Ocak ayında yapılan Gaziosmanpaşa Kulüpler Birliği toplantısında Belediye Başkanına konu ile ilgili bilgi verdiği basında yer almıştı. Ancak gelinen sürede Statta resmi maçlar oynanmaya devam etti. 300 lisanslı sporcusu bulunan, 700 civarında da futbol okulu öğrencisi bulunan yeşil-siyahlılar çalışmalarını bu tesiste sürdürmeye devam ediyorlardı.




Mahalle sakinleri uyardı
Mahalle sakinlerinin, Pazartesi sabahı saat 03.30 sıralarında stadın tribünlerinden patlamaya benzer sesler geldiği yönünde Kulüp yetkililerini uyarması sonucu yapılan kontrollerde soyunma odalarında ve tribünlerdeki çatlakların ciddi derecede büyüdüğü ve çökmelerin arttığı anlaşılırken, durumun hemen Belediye’ye haber verilmesi üzerine Stat, Zabıta Ekiplerince mühürlendi. Stadın önündeki cadde araç ve yaya girişine kapatıldı.

Küçükköyspor tesisten tahliye edildi
Dün akşam geç saatlerde Gaziosmanpaşa Belediyesinde görevli Zabıta Ekiplerinin "Tebellüğ İlmuhaberi" ile tesisin tamamıyla boşaltılması, tüm odaların tahliye edilmesi ve tesiste herhangi bir faaliyette bulunulmaması Küçükköy Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk’e tebliğ edilirken, 1000 civarındaki sporcunun bu süreçte sportif faaliyetlerini nerede sürdüreceği merak konusu oldu.




İmam Hatip Lisesi ile Eğitim Merkezinde de hasar var iddiası
Öte yandan Küçükköy Barbaros Hayrettin Paşa Spor Salonu ve Gençlik Merkezi İnşaatından dolayı, Küçükköy Spor Kulübü’nün hemen karşısında bulunan Kız İmam Hatip Lisesi ile Otistik Çocukların eğitim gördüğü Çıraklık Eğitim Merkezinde de tesiste olduğu çatlaklar meydana geldiği ve çökmeler oluştuğu iddia edildi.




Ya maç esnasında olsaydı?
Yerel Futbol Sitesine açıklama yapan Küçükköy Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Şahintürk, "Büyükşehir Belediyesinin yapmakta olduğu tesisten dolayı Stadımız çökmeye başladı. Tribünlerimizin olduğu kısımlarda komple kaymalar olmaya başladı. Biz Kulüp olarak 2 aydır bunun mücadelesini veriyoruz. Ancak Kulüp olarak yaptığımız tüm girişimlere rağmen hiçbir yetkili bu sorun ile ilgilenmedi. Pazartesi sabahı saat 03.30 sıralarında bir patlama olduğu mahalleli tarafından bize bildirildi. Bugün itibari ile de Stadımız mühürlendi. Caddede deprem gibi patlamalar oluştu. İnşaat çalışanları çatlayan yerleri harç dökmek sureti ile kapatmaya çalışıyorlar. Kulübümüzde 1000’e yakın genç çocuk spor yapıyor ayrıca mahalle halkı da sabahları tesislerde yürüyüş yapıyorlar. Büyük bir tehlike atlattık, maç esnasında tribün çökseydi neler olurdu lütfen düşünsünler. Verilmiş sadakamız varmış. Burası bir spor Kulübü, bu öğrencilerin şimdi spor yapmaya yeri kalmadı. Bu nedenle tüm yetkililere sesleniyorum, bundan 4 ay önce böyle bir durum yoktu. Son 1 ayda bu çatlaklar olmaya başladı. Şantiyedeki görevlilerle konuştuğumuz zemin çalışması için "18 metre aşağı indik" demişlerdi. Bugün 25 metre aşağıya inildiğini öğreniyoruz. Binamızın kaymasının ve çökmeye başlamasının tek sebebi inşaattaki yanlış uygulamadır. Yarın birgün burada bir çocuk ölse hesabını kim verecek? Yetkililer bu konuya duyarsız kalmasınlar. Kulübün mühürlenmesi çözüm değil. Cumartesi ve Pazar günü burada alt yapı maçları oynandı, tribünlerde seyirciler vardı, bir facia olabilirdi." dedi.

YEREL FUTBOL/ÖZEL




















2 yorum:

adem dedi ki...

Peki Pazar Günü Oynanan Küçükköy Spor-Fener Gücü Spor U19-A Ligi Müsabakasında Müsabaka Oynanırken Birşey Olsaydı.
Soyunda Odasından Çıkıyoruz Çat Çat Sesler Geliyordu. O Saate Kadar Kimse Bilmiyor muydu Tesislerin bu Halde Olduğunu.
Anlaşılan Ucuz Kurtulmuşuz...

Adsız dedi ki...

Ya küçükköy bu sene maclarini orda oynasaydi taraftat varken tribun cokseydi ?

İstanbul Süper Amatör 28 Eylül 2024 Cumartesi Programı

İstanbul Süper Amatör Lig'de 2023-24 sezonu tekli gruplarda oynanan maçlarla başlıyor...