Cuma, Şubat 13, 2015

NİŞANTAŞI FK DAHA İYİ ŞARTLARA SAHİP OLMALI!


Sezona geç hazırlanan Nişantaşı FK’nın sonradan yükselişe geçmesi ve ilk etabı başarıyla geçmesi kırmızı-lacivertli camianın yüzünü güldürüyor. 14 yıl sonra yeniden başına geçtiği takımını çok çalıştırarak zirveye taşıyan Teknik Direktör Ercan Ötüntemur ise hesaplarının bir, bir tutmasının haklı gururunu yaşıyor.

Cemil Şirvanlı’nın restini görünce dayanamadı!
Türk futbolunun önemli Teknik Direktörleri arasında yer alan Ercan Ötüntemur, aynı zamanda Hukuk Fakültesi mezunu. Yücespor, Eyüpspor, Nişantaşı, Beylerbeyi, Tepecik, Kasımpaşaspor, Bakırköyspor, Darıca Gençlerbirliği, Gebzespor, Alibeyköyspor, İstanbulspor A.Ş ve Ümraniyespor’da çalıştıktan sonra bir süre dinlenen 58 yaşındaki Teknik adam, uzun zaman sonra yeniden Amatör ligde bir takımı çalıştırmaya başlayınca birçok kesimden eleştiri aldı. Geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşadığı ve çok sevildiği Gebzespor’un sezon başındaki teklifini "Profesyonel Ligde çalışmak istiyorum" diye kibarca geri çeviren ancak 14 sene önce de birlikte çalıştığı Nişantaşı Spor Kulübü Başkanı Cemil Şirvanlı’nın "bu takımı ya sen çalıştırırsın ya da lige girmeyiz" demesi üzerine teklifi kabul eden başarılı teknik adam ile telefonda görüştük.

İyi bir takım oldular
Bu sezon nokta transferler yapan, yapılan transferler de takıma iyi monte edilen Şişli ekibinde  takım içinde mükemmel bir arkadaşlık ortamı var. Yaşları birbirine yakın oyuncu grubunun iyi bir dayanışma örneği sergilediği, özverili Başkan Cemil Şirvanlı’nın "evladım gibi seviyorum" takımı için yaptığı inanılmaz çabalar ve birkaç kişi de olsalar takımları için çok şeyden feda eden Yöneticiler ile birlikte başarının gelmesi ile sayıları her geçen gün artan taraftar ile başarılı Antrenör Yüksel Topçu’nun da Nişantaşı FK’nın Play-Off grubuna kalmasında çok önemli emekleri var. 

"Bir takımı futbolcular şampiyon yapar"
İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu ekiplerinden Nişantaşı FK’nın teknik patronu Ercan Ötüntemur’un açıklaması özetle şöyle: Nişantaşı Kulübünde ilk günden itibaren hedeflediğimiz takımı Play-Off’a taşımak değildi, Kulübü bir yere taşımak için uğraştık. Nişantaşı Kulübü, kulüp değerleri olan bir platforma taşımak gayesini güttük. Eğer bunu sağlayamazsak bu başarısının bir anlamı olmaz ve başarı günlük olur. Futbolcular için de aynı düşüncemiz var. Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Bir takımı futbolcular şampiyon yapar, Kulübü bir yere çok iyi futbolcular getirir. Biz her antrenmanda futbolcu karakterini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Futbolcu gelişirse Kulüp de gelişir.

"Nişantaşıspor’a kendi evladım gibi bakıyorum"
Bu konuda birinci adımı attık, Ayazağa’da antrenman ve maç yapmaya başladığımız bir tesisimiz oldu. Bundan sonra Nişantaşıspor’un antrenman sahasının yanında bir yerleşkesi olması lazım. Yemekhanesi, yatakhanesi, futbolcularının dinleneceği bir yer ile Kulüp merkez binasının olması lazım. Baktığımızda, Nişantaşı’nın Kulübü yok, yeri yok. Böyle olmamalı… Nişantaşı Spor Kulübü’nün tarihi 101 yıllık. Asırlık Kulübün yeri bu mu olmalı? Ben 1994 yılında Nişantaşı’nda görev yaparken de Muhtar kahvesinde toplanırdık, Ali ağabeyin kahvesinde okey masası kalksın da Yönetim toplansın diye beklerdik. O Kulübü oradan aldık, önce 3.Lige sonra 2.Lige çıkarttık. Zaten bu yüzden buradayım. Lige başladım, 6-7 hafta sonra "madem Amatör Ligde çalışacaktın, neden bize gelmedin?" diyenler oldu. Gebzespor’u da çok severim, bende ayrı bir yeri vardır Gebzespor’un. Sezon başında aradılar, ben kabul etmedim ama burası farklı. Başkan Cemil ağabey ile konuşunca kararımdan vazgeçtim, ben spora hizmet için buradayım.

"Alibeyköy Parseller Akademisini kuracağım"
Play-Off grubunda yapacağımız da bu; oyuncularımızın kalitesini geliştirmeye devam ediyoruz. Bu konuda olağanüstü derecede hızlandık. Sporcular bunu geliştirirse skora da dönüşecektir. Ben şu anda bizim takımdan en az 6 oyuncunun artık Profesyonel Ligde forma giyecek seviyeye geldiğini düşünüyorum. Bakınız, Alibeyköy Parseller’den 3 tane çok genç oyuncu aldım; Sezer, Muhammet ve Hüseyin… Çocukların performansından olağanüstü keyif aldım. Şimdi bunları görünce Parseller’den Cem’i aradım ve "siz bu alt yapıya sahip çıkın, ben de bir futbol akademisi kuracağım ve bu çocukları Türk futboluna kazandırmak için size destek olacağım" dedim. Beni mutlu eden günlük başarı değil, yukarıya oyuncu taşımaktır. Biz bunu 80’li yıllarda Yedikule’de yaptık. Amatör Ligde 18 futbolcu ile Yedikulespor’a 3.Ligde oynattık. Sözün özü: Nişantaşıspor’da her şey futbolculara kaldı diyebilirim.

Diğer takımlarla Nişantaşıspor’u kıyaslayacak olursak?
Ben bu ligdeki bazı takımları tanımıyorum. Bazı takımların çok ciddi bütçeleri var. Biz de takviye yaptık ancak olağanüstü takviye değil bunlar. Bizim yaptığımız aktarmalar Türk sporuna imza atacak şekilde oldu. İddia ediyorum, Parseller’den aldığım Sezer Yıldırım PTT 1.Lig görecek, ben bunu bir Hoca olarak gördüm. Skorlar da yanımızda olursa bu elbette oyuncularımıza da iyi yansıyacaktır.

'Ercan Hoca neden takımın başında sahaya çıkmıyor' şeklindeki eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bunu eleştirebilir ancak bu durum diğer takımlar için avantajdır… Ancak, bu durumu ben kendi şahsıma ve kendi karakterime de uygun bulmuyorum. O konuda haklı bu eleştirileri yapanlar. Ben Nişantaşıspor’da göreve başlarken yola çıktığım arkadaşlarıma "ben Profesyonel Lig Antrenörüyüm, önüme Profesyonel bir takım çıkarsa dönmek zorundayım ama size hizmete devam ederim lakin ben size imza atıp takımın başında sahaya çıkarsam kendi ideallerimden dolayı 'başladığım işin yarıda bırakmak istemediğimden dolayı' diğer tekliflere cevap veremem, gidemem" dedim ve bunu idarecilerle karşılıklı konuştuk. Başkanımız Cemil Şirvanlı ile bu konuyu o zamanlar konuştuk. Ancak şimdi geldiğimiz noktada belki bu hafta değil ama ikinci haftada sahada takımın başında olup, bu düşüncelere son vermek istiyorum"

Nişantaşı FK’nın teknik patronu Ercan Ötüntemur son olarak Süper Amatör Lig Klasman Grubunda mücadele verecek olan tüm takımlara başarılar dilediğini sözlerine ekledi.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Taşlıtarlaspor Kefken'de kampa girdi

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Taşlıtarlaspor, Kocaeli Kefken'de kampa girdi.