Perşembe, Nisan 16, 2015

ACABA OLUR MU?

Öncelikle Kocaalispor’u tebrik ediyorum. Futbolcusundan teknik heyetine, başkan ve yönetiminden taraftarına kadar herkesi kutluyorum. 12 Nisan Pazar günü, Kuzey bölgemizi tekrar Bölgesel Amatör Lige döndükleri için hepsine teşekkür ediyorum.

Bahsetmeden asla geçemeyeceğim. Bir laf var ki o da Kocaalispor’un Antrenörü Talip Toprak’ın ağzından çıkan şu cümleler; “Biz engelleri dolaşarak geçmeyiz. Direkt üstünden atlarız.” Evet bu cümle inanın çok büyük anlamlar taşıyor.

Bu anlam dolu söz, koca bir sezonun nasıl azimle geçildiğini en iyi şekilde ifade etmekte. Tebrikler Talip Toprak hocam. Şampiyonluk en çok sana yakıştı.

Şimdi biraz da pazar günü oynanan maça dönelim. Kocaalispor’un sahaya çıktığı ilk 11’e bakacak olursak; kalede Oğuzhan, defansını rahatlatan, sürekli konuşan eldiven olarak şampiyonlukta ilk söz sahibi isimdi. Defansta ki Hasan, Bölgesel Amatör Ligi en çok isteyen oyuncu gibi yüreğiyle oynadı. Furkan arkadaşları ile yardımlaşırken, sürekli ileriye çıkarak maçtan mutlak surette galibiyet almak isteyen oyuncuydu. Emrah özellikle hava toplarında başarılı olurken rakibine geçit vermedi. Cengiz Reis soy adı gibi Kırkpınar maçında mücadele eden 22 futbolcunun reisi gibi oynadı. Kaptan H.Mert; “Futbol mertçe oynanır, namertçe değil” der gibiydi. Kafasındaki tek şey iyi futbol ve lekesiz bir şampiyonluktu. Ümit Tiflis 90 dakika boyunca ümidini yitirmeden mücadele etti. Erdi’ye ise futbol adına diyecek lafım yok. Geçtiğimiz sezon da Kuzuluk Ersoyspor’u şampiyon yapmıştı. Kısacası Kocaalispor formasıyla da şampiyonluk muradına erdi. Oğuzhan Durmuş oynadığı bölge itibarı ve attığı golle şampiyonlukta söz sahibi oldu. Onur Kalyoncu adı gibi onuru ile mücadele etti. Sahada basmadık yer bırakmazken, Erenler’in sentetik sahasında, “Tek başına şampiyonluk yaşanmaz” dercesine tüm arkadaşlarını on numara oynattı. Muhammed takım oyununu benimsemiş, “Şampiyonlukta benim de tuzum var” dercesine oynadı. Oyuna sonradan katkı yapan arkadaşlarımız ise şampiyonluğu perçinleştiren isimler oldular.


   Gelelim teknik kadroya; Talip Toprak. Kocaalispor’un başarılı antrenörü, Sakaryaspor’un eski futbolcularından Talip Toprak. Mütevazi kişiliği, efendiliği ile bilinen Talip, ilk antrenörlük deneyiminde şampiyonluğa ulaştı. Küçük bir bütçe ile yola çıkarak, bu büyük şampiyonluğa imza atan Talip’in bu başarısı, yılların deneyimi ile yoğrulmuş diğer antrenörlerimizi kıskandırmalı. Ciddi bir çalışmanın sonunda takımını şampiyon yapan Talip Hoca’nın, engelleri yanından dolaşarak değil, üstüne basa basa geçip şampiyon olmasını görmek, çok sevindirici.

   Sıra yönetimde; Sezon başında bir mecburiyetten aldı takımı Başkan Mustafa Altuntaş. Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Genel Kaptan Recep Ekşi’nin desteğini alarak çıktı sahaya. Severek yaptı işini. İsmini bilmediğim yönetici arkadaşlarıyla birlikte çok çalıştı. Sonra da bu birlik ve beraberliğin eseri olarak geldiler mutlu sona. Ne diyelim şimdi şampiyonluğun tadını en iyi şekilde çıkarmaları hakları.

   2015-2016 Futbol Sezonu’nda Bölgesel Amatör Lig’de başarı diliyorum komşumuz Kocaalispor’a.

   Hani yazımın başlığında yazdığım gibi; ‘Acaba olur mu?’

   Evet neden olmasın? İki komşu ilçe takımı olan Karasuspor ve Kocaalispor, önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de bir arada olurlar mı? Ben derim ki; ‘Neden olmasın?’

   Karasuspor şimdilik halen BAL’da ama Nisan ayının 22’sinde oynanacak baraj maçı belli edecek her şeyi. Her zaman dediğim gibi hiç bir zaman oynanmamış maç, kazanılmış maç değildir. O yüzden temkinli olmak lazım. Hatta Yeni Hendekspor’u çantada keklik gibi görmemek lazım.

   Bu arada bu baraj maçı ile ilgili yorumumu soracak olursanız; “Sakarya amatör futbolundaki takımlara baktığımızda, Karasuspor’un her zaman yüzde 51 önde olduğunu görürüz. Son haftada Bolu Kıbrıscıkspor’u 4-0 gibi net bir skorla yenmeleri belki baraj maçı için ölçü olmayabilir, ama Karasuspor’a büyük moral verdiği kesin. Bu nedenle Karasuspor’un, Yeni Hendekspor karşısında bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

   Bu yorumum Yeni Hendekspor’u küçümsediğim gibi görülmesin. Kesinlikle böyle bir iddiam yok. Yeni Hendek kolay gelmedi buralara. İlimiz merkezinin büyük desteğini alan Adapazarıspor’u iki adım geride bırakarak geldiler bu noktaya. Hem maddi, hem de manevi olarak üst seviyedeler. Kısacası baraj maçı Karasuspor adına o kadar da kolay geçmeyecek.

   Yeri gelmişken değerli dostum, Karasuspor Kulüp Başkanı Yılmaz Ekşi’nin bir sözünü yazmak isterim. Karasuspor’lu oyunculara seslenen Ekşi’nin sözü şöyle; “Baraj maçı benim için ölçü değil. Mahalle maçı statüsünde. Hatta seyretmeyeceğim bile. Yensinler gelsinler bana. Ben köprüdeyim.”

   Son olarak Sahil Karadenizspor’un, Futsal (Salon Futbolu) Takımı’ndan bahsetmeli. Türkiye Şampiyonası’nın Kahramanmaraş ayağında başarılı olarak Sahil Karadenizspor, ülkenin en iyi 8 takımı arasına girdi. Kendilerini tebrik eder, Türkiye Şampiyonası’nda başarılar dilerim. Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

İstiklalspor'dan TFF'ye program tepkisi

 Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden İstiklalspor, İnkılapspor'la oynayacağı karşılaşmanın Beykoz İlçe Stadı'nda cumartesi günü saat 12...