Pazartesi, Nisan 13, 2015

CFS BAĞCILAR TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Bağcılar ilçesinin güzide kulüplerinden olan CFS Bağcılarspor kurulduğu yıldan bu yana Bağcılar ilçesine ve İstanbul amatör futboluna, özelikle altyapıda hareketlilik getirmiş durumda...

Altyapıda aldığı başarılara ve şampiyonlukların yanı sıra profesyonel kulüplere altyapısından kazandırdığı futbolcularla dikkat çeken CFS, bölgesinde gözde bir kulüp olmaya devam ediyor. 2014-2015 Futbol sezonunda Ali Polat koordinatörlüğünde CFS U19, U17 ve U13'te şampiyon olurken U12 ve U16'da ikincilik elde etti. U13 takımıysa grubunda şu anda namağlup olarak şampiyonluğa koşuyor.

CFS'nin U17 takımı geçtiğimiz hafta sonunda 27. Grup'ta en yakın takipçisine 8 puan fark atarak 39 puan topladı ve grup şampiyonu oldu.


Yerel Futbol'a açıklamalarda bulunan Ali Polat, "Mini minik takımdan yukarı doğru eğitici bir çalışma içindeyiz. Asıl amaç şampiyonluk değil elbette. Son iki yılda 10'a yakın oyuncu profesyonel oldu. Asıl şampiyonluk bu" dedi. 

'Çocukların önündeki en büyük engel aileleri'
Futbolcuların önündeki en büyük engelin aileler olduğunu söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Çocuklarının çok kısa zamanda profesyonel bir takımın alt yapısında görmek istiyorlar. Hazır olmadan, biraz yeteneği varsa yeterli sanıyorlar. Bu konuda ne kadar bilgilendirme yapsak da maalesef çocuklar bu konuda çok baskı yaşıyor. Sorun konuşmayı pek sevmem lakin nereden tutsak elimizde kalıyor" diye konuştu. 

Saha tepkisi
U17'de çok özel oyuncuları olduğunu belirten Polat, "Kütahya'daki Türkiye Şampiyonası'nda penaltılar ile elendik. Lakin artık şampiyonaya gitmeye bile gerek görmüyorum. Gittiğimiz şehirlerde çim sahalar boş ama küçük halı sahalarda oynatılıyor. Şampiyonalarda futbolcular otel ortamlarında yemek yemeden bir futbolcu olarak dışarıda davranmaya kadar pek çok şey öğreniyor. Lakin İstanbul'da (kuralar çekilirken) takımlar 'Sen oraya git ben buraya gideceğim' kavgası yapıyor. Oysa gittiğimiz yerlerdeki ASKF'ler iş olsun diye iş yapıyorlar. Gerçekten çok yazık. Ufacık çocukların hayallerini halı sahalara gömüyoruz. 'Neden burada maç yaptırıyorsunuz?' diye sorduğumuzda 'Burada BAL maçı oynanıyor ne var bunda' yanıtı alıyoruz. Tebrikler. Bakış acısı bu" ifadelerini kullandı.

HABER: YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

Kritik maçın galibi Küçükçekmece İdman Yurdu

İstanbul Süper Amatör Lig 7.Grup'ta şampiyonluk hesapları yapan iki ekibin maçında Küçükçekmece İdman Yurdu sahasında Cevizli Anadoluspo...