Cuma, Nisan 17, 2015

KADIN FUTBOLUNDA AHVAL


Kadın futbolunda sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Küçük bir değerlendirme yapalım.

Birinci ligde final 24 Nisan'da Kocaeli'nde oynanacak. Konak Belediye kadrosu adeta Galacticas tadında. Takımda her oyuncu milli takım düzeyine yükselmiş, değerli ve formda oyuncular. Son iki yılın şampiyonluk ünvanı ile sürdürdükleri ligde 105 gol atarken kalelerinde yalnızca üç gole izin verdiler. Üstünlüklerini rahatça kabul ettirdikleri sekiz takımın yanında, direnen Ataşehir'i iki maçta da geçemeyince şampiyonluğun kaderini Kocaeli finaline bıraktılar. Ataşehir ise benim kadın futbolunu izlediğim üçüncü sezonda, üç sezonun en güzel Ataşehir takımı idi. Belediye desteğinin hemen tamamen çekildiği bir ortamda,zaten kaliteli olan oyuncular olanaksızlığa karşı durdular ve birbirlerine kenetlendiler. Takım her maçını final gibi oynadı. Özellikle ligin ikinci yarısında çok yakın maçlar kazandılar. Direndiler ve ligi baraj finaline kadar taşıdılar. Kocaeli'nde sonuç ne olursa olsun Ataşehir ligi buraya getirerek büyük takdiri haketti. Ankara olsun, yok Balıkesir derken Kocaeli'nde karar kılınan baraj finali iki tarafa da gidebilir. Konak hedefe yakın, ama Ataşehir de direnebildiğini gösterdi bu sezon.

İkinci ligde ise Antalya ve Kireçburnu artık birinci lig için gün sayıyor. Her iki takım da birinci lige çok renk getirecek. Aralarında şampiyonluk için tatlı bir rekabet var. Kayseri Gençlerbirliği seneye üçüncü ligde olacak. Elazığ Bordo Atletik çok küçük de olsa matematiksel olarak playout şansını sürdürüyor. Mersin Camspor'un üç puan ardında bulunan ve ikili avantajda dezavantajlı olan Elazığ ekibi kalan iki maçını kazanırsa playout ile lige tutunabilir. Ancak kalan maçların birisinin Kireçburnu olması ligede kalma şansını çok zayıflatıyor. Mersin Cam ile birlikte playout'un ikinci ekibi de Karşıyaka Koleji olacak.

Üçüncü lig dörtlü finali Kayseri'ye kondu. 25-26 Nisan'da oynanacak. Beşiktaş, Ağrı Birlik, Osmaniye Yahya Mazlum ve Van Büyükşehir Belediye Kozlarını paylaşacaklar. Güzel maçlar bekliyor Kayseri'lileri.

Bir de şu bizim yepyeni İstanbul Minik Kız Futbol Ligi var. Onaltı takımın katılımı ile Türkiye'nin kendi kategorisinde ilk ligi olacak. TFF desteği ile İstanbul ASKF organize ediyor. Şampiyonluğa oynayan ve odakları ligde olan Ataşehir ve Kireçburnu katılmıyor. Ancak 3.Lig'de oynayan diğer İstanbul takımları, biri dışında, tam kadro ligde yer alıyorlar. Galatasaray da, yeni kurulan Yeni Levent'te, Seyrantepe Yeşilce de var. Okul kökenli takımlar ise ligi zenginleştirecekler. Sultanbeyli Mevlana, Sultanbeyli Jimnastik, Esenler Yavuz Selim, Kemer FK hep okuldan beslenen altyapı programları. Bu yıl ilki yapılan ligin amacı kız futbolunun altyapıda yayılımını sağlayarak köklü amatör kulüplerimizin de kadın futbolunda yer almasını sağlamak. Henüz ilk yılında Çıksalın, Sefaköy, Bayrampaşa Demirspor gibi takımlar girdiler lige. Bu ilk adım, sürdürüldüğü takdirde önümüzdeki yıllarda türk kadın futboluna çok büyük katkıda bulunacak bir lig oluşumu olacak. 25-26 Nisan'da başlıyor.

Çok yoğun bir kaç hafta var kadın futbolunun önünde. Hele bir bitsin, fırsatları da inceleyelim sezonun ardından.

Hiç yorum yok:

İstanbul 1. Amatör Lig 27 Ekim 2024 Pazar Programı

İstanbul 1. Amatör Lig'de günün programı haberimizin devamındadır...