Çarşamba, Nisan 08, 2015

RAMİSPORLU ESKİ FUTBOLCU MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU


İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ramispor’un eski futbolcusu Reşit Polat, memleketi Kilis’ten birinci sıradan Milletvekili Adayı gösterildi.

Kilis Belediyespor, Marmara Ereğlisi Belediyespor, Ramispor ve Kilis TEDAŞ’ta amatör olarak futbol oynayan 40 yaşındaki Reşit Polat, listenin ilk sırasında yer aldı.

Ramispor’da 14 maçta forma giydi
4 yıl AK Parti Kilis İl Başkanlığı yapan Reşit Polat, 1999 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde bir yandan eğitimini sürdürürken, diğer taraftan da 4 yıllık yüksek öğrenimi esnasında Fakülte takımının kaptanlığını yaptı. Fakülte takımıyla 1998 yılında Sağlık Kupasının kazanan Reşit Polat, 1998-1999 yılında İstanbul 1.Amatör Ligde mücadele eden Ramispor’da görev yaptı. Santrafor mevkisinde oynayan Polat, kırmızı-beyazlı ekipte 14 maçta görev yapan Polat, 7 gole imzasını atmıştı.

Erol Kutval: Gurur duyacağız
Teknik Direktör Eyüp Kayış’ın tavsiyesi üzerine Reşit Polat’ı Ramispor’a transfer eden dönemin Başkanı Erol Kutval ise, futbolcularının başarısı ile gururlanacaklarını ifade etti. Kutval, "Reşit Polat, hem iyi bir sporcu hem de çok üstün ahlaka sahip bir insandı. Bizde forma giydiği 1 sezonda, işini severek yaptığına ve aldığı paranın hakkını vermek için müthiş bir özveri sergilediğine şahit olmuştum." dedi.

"Amatör futbol için güzel çalışmalar yapar"
Kendisi de siyasetin içinde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisinden Eyüp Belediyesi eski Meclis Grup Başkanı olan Kutval şöyle devam etti: "Büyük Önder Atatürk'ün kurduğu ve ilk Başkanlığını yaptığı Mecliste sporcuları görmek eski bir Kulüp Başkanı olarak mutlu eder. Bir futbolcumun Milletvekili olduğunu görmek daha çok sevindirir, gururlandırır. Milletvekilinin Partisi önemli değildir, mühim olan Ülkemize yapacağı hizmettir. Reşit Polat kardeşime çıktığı bu yolda içtenlikle başarılar dilerim. Umarım Milletvekili seçilir ve Ülkemiz için, milletimiz için, spor camiası için ve amatör futbol için güzel çalışmalar yapar" diye konuştu.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Yeniköy 1924 SK 10 kişiyle kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig 7. Grup'ta Yeniköy 1924 Spor, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Balatspor'u deplasmanda 4-2 yenerek ikide i...