Perşembe, Nisan 09, 2015

ŞAHİNTÜRK: BANA YÖNETMELİK VAR, SERGEN'LE CARLOS'A YOK!


3. Lig ekiplerinden İstanbul Güngörenspor'da (Eski ismiyle Güngören Belediyespor) 15 yıldır altyapı antrenörlüğü yapan, birçok futbolcu yetiştiren Yusuf Şahintürk 2009'dan bu yana bir mücadele sürdürüyor. O yıl UEFA B Lisansı Kursu'na giren ancak lisans verilmeyen tecrübeli çalıştırıcı, haksızlığa uğradığını öne sürerek, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den yardım istedi.

Yusuf Şahintürk'ü TFF ile karşı karşıya getiren olay, 2009'da gerçekleşti. Profesyonel ligde antrenörlük yapması için gerekli olan UEFA B Lisansı için o dönem kursa giden Şahintürk, kursu geçemedi. Tecrübeli antrenör bunun üzerine bütünlemeye kaldı. Bütünlemeyi iki kez geçemeyen Şahintürk talimatlar gereği lisans alamadığı gibi bir sonraki kursa davet edilme hakkını da kaybetti. Mevzuata göre Güngörenspor'un antrenörünün yeniden harcırah yatırıp başvurması gerek.

Sorun yaşadığı için geçirtmedi iddiası
Kağıt üzerinde TFF açısından konu kapansa da Yusuf Şahintürk konunun peşini bırakmadı. Şahintürk'e göre o dönemin TFF Eğitim Daire Başkanı, Güngören Belediyespor'da teknik direktörlük yaptıktan sonra Şahintürk'ün kardeşi Yakup Şahintürk'le sorun yaşadığı için eski takımında çalışan Yusuf Şahintürk'ü geçirtmedi.

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a konuşan Şahintürk, “2009'da girdiği UEFA B Kursu'nda bırakıldım, iki kez de bütünlemeden beni bıraktılar. O dönem herkese lisans verdiler sadece bana vermediler. Puanımı sordum, söylemediler. 'Hiç geçemeyen oldu mu?' dedim, yanıt alamadım. En sonunda bütünleme sınavını yapan hoca, çalıştığım kulüpten sorunlu bir şekilde ayrılan TFF Eğitim Daire Başkanı'nın telkiniyle geçirilmediğimi söyledi" dedi.

'Sergen ve Carlos için lise şartını kaldırdılar'
TFF'de çalmadık bir kapı bırakmadığını belirten tecrübeli teknik adam, “Bana 'başaramadın' diyorlar. Ben başaramasam 15 yıl bu işi yapabilir miyim? Her gireni geçiriyorlar. Kursların nasıl ortamlar olduğu biliniyor. Çalışmayan nice insan geçiyor. Ben sekiz sene biriktirdiğim parayla o kursa girdim. Bana 'lise mezunu olmayan giremez' dediler. Lisansımı alabilmek için gittim dışarıdan orta okul ve lise bitirdim. Benden sonra Roberto Carlos için Sergen Yalçın için tahsil durumunu kaldırdılar. Bize talimat var, Roberto Carlos'la Sergen'e yok! Bana 2009'da bu lisansı verseler şimdi UEFA A bile almıştım" diye konuştu.

'Fatih Terim yanıt vermedi'
İstanbul Güngörenspor profesyonel ligde olduğu için en az UEFA B lisansı alması gerektiğini, buna sahip olmadığı için maçlara yönetici kartıyla çıktığını belirten Şahintürk, “Türkiye Futbol Direktörü Sayın Fatih Terim'e üç kez mektup yazıp durumu anlattım ancak kendisinden yanıt alamadım. Bu konuyla ilgilenmesini rica ediyorum. Güngörenspor'da yönetim değişiyor, belki bu sezon sonunda işsiz kalacağım. Profesyonel ligde 15 yıldır hocayım ama UEFA B lisansım yok, profesyonel takımlardan teklif gelse gidemeyeceğim. Tek istediğim bir seferlik şans. Benim durumumdakilere özel bir hak verilsin" ifadelerini kullandı.

TÜFAD: Gerekli görüşmeleri yaptık
Yusuf Şahintürk'ün üye olduğu ve tecrübeli çalıştırıcının da üye olduğu Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Rıza Çavuşoğlu, “Biz TÜFAD İstanbul Şubesi olarak üyemiz için gerekli her şeyi yaptık. Ben bizzat TFF ile iki kez görüştüm. Dernek olarak TFF ile hiç olmadığımız kadar içli dışıyız. Görüşmeler fazlasıyla yapıldı. Kağıt üzerinde hocamız kalmış görünüyor ancak bir de kendisinin bahsettiği özel durum var. O dönem kursları TFF tek başına yaptığından, TFF'nin beyanı geçerli oluyor" dedi.

'Yeniden B kursuna alınması zor'
Çavuşoğlu, Şahintürk'ün düştüğü duruma çok az kişinin düştüğünü, genelde kurslara katılan herkesin geçirildiğini belirterek, “Belki bazen C kurslarında kalan oluyor ama onlar da bütünlemeden geçiyor. Yusuf Şahintürk'ün başına gelenler çok talihsiz" diye konuştu.

Şahintürk'ün şu an yeniden başvurmak istese de UEFA B Lisansı'nı almasının çok zor olduğunu altını çizen Çavuşoğlu, “Kursiyerler TFF'nin yaptığı puanlamaya göre alınıyor. Yusuf Şahintürk İstanbul Güngörenspor'da yönetici kartıyla antrenörlük yaptığından, antrenör sözleşmesi olmadığından puanı çok düşük, bu nedenle B kursuna alınma şansı az. Ayrıca yönetici kartı çıkardığından, talimatlar gereği, gelecek Sezon antrenörlük sözleşmesi yaparak çalışamaz" diye konuştu.

HABER: EFKAN BUCAK

Bu haber aynı zamanda www.yenisafak.com.tr'de de yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 9 Ekim 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul Süper Amatör Lig'de bugün iki tehir maçı oynanacak.