Pazartesi, Nisan 06, 2015

ŞAMPİYON TEKİRDAĞSPOR

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Tekirdağspor şampiyonluk maçında evinde Kocaelispor'u ağırladı. Hayli çekişmeli geçen maçın son dakikalarında kazandığı penaltıyı gole çeviren Tekirdağsporlu Birol akımına 3.Ligin kapısını açarak büyük sevinç yaşattı.

 

NAMIK KEMAL TARİHİ YAŞADI !
Tekirdağ Namık Kemal Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı.Günlerdir bu maçı bekleyen Tekirdağ halkı maçın biletlerini günler öncesinden tüketirken stad içerisinde adım atmaya yer yoktu.Yaklaşık 12.000 bine yakın Tekirdağspor taraftarı maçın başlamasına 1 saat kala stadı hınca hınç doldurdu.Maç saati yaklaşmasıyla birlikte stada yer kalmayınca bazı taraftarlar çevre duvarlardan ve kamyonların üzerlerinden takımlarının destekledi.

 

TEKİRDAĞSPOR İYİ BAŞLADI
Maçın başlamasıyla birlikte tribünlerin çoksusu saha içine yansımaya başladı. Tekirdağspor taraftarınında gücünü arkasına alarak ilk dakikalarda Kocaelispora baskı kurdu.Kaptan Orhanın sağ kanattan geliştirdiği ataklarda ceza sahası içine indirdiği toplar Kocaelispor kalesinde etkili pozisyonlar yarattı.Kocaelisporun tecrübeli file bekçisi Kılıçarslan tehlikeli topları önceden sezerek büyümeden önledi.Sağlı Sollu ataklarla rakip takım defansını zorlayan Tekirdağspor ilk yarı aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.



İKİNCİ YARI KOCAELİ ATAKLARI VARDI
Maçın ikinci yarısına Tekirdağspor sakin bir futbol ile başladı. Buna nazaran Kocaelispor takımı daha atak olan taraftı.Takım olarak Tekirdağspor kalesine gelmeye çalışan yeşil-siyahlılar kaptan Hamza taşıdığı toplarla tehlike yarattı.Hamzayı ileriki uçta destekleyen Sinan Pektemek bu sefer Tekirdağspor defansını geçemedi.Tekirdağspor defansında Murat Gülbaba ile Volkansel Yalçının adeta geçit vermediği Kocaelispor forvetleri bir türlü aradıkları golü bulamadı.

 
OYUNA TEKİRDAĞSPOR AĞIRLINI KOYDU
İkinci yarıda bir süre sakin bir futbol sergileyip Kocaelispor ataklarını kesen Tekirdağspor 70.dakikadan sonra tekrardan hayata döndü.Tribünlerinde takımlarını ateşlemesiyle tekrardan dirilen Tekirdağspor takımı bu sefer oyunun kontrolünü komple eline aldı.Takım olarak ataklara katılan temsilcimiz ayağa paslarla rakibini yormaya çalıştı.Orta sahadan Uğur’un taşıdığı toplar rakip takım kalesinde tehlike yaratsada istenilen gol bir türlü gelmedi.

 

PENALTI VE GOL
Maçın son dakikalarına girilirken sağ kanattan gelişen Tekirdağspor atağında kaleye çekilen şut direği yalayarak dışarı gitti. Fakat bu pozisyonu takip eden golcü oyuncu Birol Öztürk’ün Kocaelispor defansından Murat Tiraki tarafında sert bir şekilde düşürülmesine maçın hakemi kayıtsız kalmayarak direk penaltı noktasını gösterdi. Murat Tiraki’ye direk kırmızı kart çıkaran hakem Mesut Çarık pozisyonda vermiş olduğu doğru karar ile tribünlerden uzun süre alkış aldı. Topun başına geçen golcü Birol bir süre kaleci Kılıçarslana bakarak gole odaklandı.Hakemin düdüğüyle birlikte topla kaleciyi ters köşelere yatıran Birol ustaca kullandığı penaltıyı gole çevirdi ve stat yıkıldı. Bu dakikadan sonra rakibine oyun oynatmayan Tekirdağspor uzatmalarda da rakibine top göstermeyince sahadan 1-0 galip ayrıldı ve yıllar sonra 3.Lige merhaba dedi.



MAÇ SONRASI OLAY
Gol ile birlikte Tekirdağspor taraftarı kendinden geçerken, Kocaelispor taraftarı elinde ne varsa Tekirdağspor tribünlerine fırlatarak ortamı gerdi. Buna kayıtsız kalmayan Tekirdağspor taraftarı ıslık çalarak rakip taraftarını protesto etti. Yeşil Siyahlı taraftarlar bununla da yetinmeyerek ellerinde bulunan taş ve yabancı maddeleri rastgele fırlatmaya başladı. Bir süre ortamı sakinleştirmek için çaba sarf eden polis Kocaelispor taraftarına herhangi bir müdahalede bulunmadı. Buna karşılık olarak telleri yıkıp sahaya girmeye çalışan Kocaelispor taraftarlarından bir tanesi tellerden atlayarak sahaya girip Tekirdağspor taraftarına doğru gitmeye çalışınca polis müdahale etti. Bu dakikadan sonra son uyarılara aldırış etmeyen Kocaelispor taraftarına,dağılın denmesi üzerine dağılmayınca polis biber gazı ve joplarla müdahale etti. Bu dakikadan sonra staddan çıkarılan taraftarlar polis eşliğinde şehirden çıkarıldı.

 

STAT: Namık Kemal
HAKEMLER: Mesut Çarık, Mehmet Kağan Bingül, Turgut Evran
TEKİRDAĞSPOR: Mert*****-Murat*****-Volkansel*****-Tayfun****-Hasan*****-Uğur****-Orhan*****-Mustafa****-Turgut*****-Taygun*****-Birol*****
TEKNİK DİREKTÖR: Tevfik Saygılı
KOCAELİSPOR: Kılıçarslan***-Murat Tiraki****-Murat Başak****-Kadir***-Kadir Öge***-Gökhan***-Hamza****-Sefa***-Mert***-Burak****-Sinan****
TEKNİK DİREKTÖR: Kayhan Çubuklu
GOL: DK.86 (Pen) Birol Öztürk
Kırmızı Kart: 85.Dakika Murat Tiraki (KS) 90.Dakika Birol Öztürk (TS)

HABER-FOTOĞRAF: MURAT ÖZCAN








Hiç yorum yok:

Tecrübeli kalecinin yeni adresi Halil Rıfat Paşa

İstanbul 1. Amatör Lig takımlarından Halil Rıfat Paşaspor, geçen sezon Süper Amatör Lig'de İstanbul Bafraspor forması giyen deneyimli ka...