Çarşamba, Nisan 15, 2015

STATÜLÜ BAL, BALLI STATÜ

2014-2015 Bölgesel Amatör ligi bu hafta sonu oynanan  maçlarla sona erdi. 9 takım 3. Lige çıkarken 32 takım doğrudan illerindeki yerel lige düştüler. 61 takım  play out (Baraj Maçı) oynayacak. 45 takım ise doğrudan Balda kaldı. Play Out oynayacak olan takımlardan da yerel lige düşen/düşecek takımlar olacak.


11. grupta play out (baraj ) maçı oynayacak Arnavutköy Belediye ve Büyükçekmece takımları sezon başında ve sezon içerisinde birçok yatırımlar ve transferle yaptılar. Arnavutköy Belediye 45 puanla ligi  3. sırada bitirdi. Bu takım şampiyonluğu kaçırmanın vermiş olduğu üzüntü ile baraj maçına çıkacak. Peki bu maçı da kaybederse ne olacak. Süper Amatöre düşecek. Onca yapılan yatırımlar yok olup gidecek. Yukarıda saydıklarımız Büyükçekmece Belediyespor ve diğer kulüplerimiz  içinde geçerli. 10. Grupta Çıksalın 4. sırada 47 puanla play out oynuyor. 9. Grupta Levent  3. Sırada 46 puanla o da play out oynayacak. Aynı grupta Yenibosna 6. sırada 39 puanla küme düştü. Enteresan değil mi? İl bazında takım sayısını tutturmaya çalışıyorlar. 3. ligden kesin olarak Bal’ a düşen İstanbul Güngören takımı var. Bu sayıyı nasıl ayarlayacaklar. Şu andaki duruma göre İstanbul takımları önümüzdeki senede Bal’ da 1 takım fazladan temsil edilecek. Yine önümüzdeki sene bir takımda fazladan küme düşecek. Peki 3. ligden İstanbul takımı 2. lige çıktığında Bal’dan fazladan bir takım 3. Lige çıkıyor mu. 




7.grupta 3. sırada 51 puanla Muğlaspor play out oynayacak. 6. grupta 3,4,5,6,7.  sıralarda bulunan Yozgatspor (45P), Kırıkkalespor (44P), Sincan Belediye (39P), Yeşil Kırşehir (38P), Kazan Belediye (35P) baraj maçı oynayacak. Aynı grupta 9. Sırada 25 puanlı Hacılar Erciyes ise doğrudan ligde kaldı. Onun bir basamak üstünde ve 30 puanı bulunan Keçiören Bağlum küme düştü. Bu da enteresan değil mi.  5. Grupta 2. Sırada 50 puanlı Yeni Amasyaspor baraj maçı oynayacak. 2. grupta 56 puanla 2. sırada bulunan ve 1 puanla şampiyonluğu kaçıran Serhat Ardahan baraj maçı oynayacak. Aynı şekilde 1 grupta 2. Sırada 55 puanla bulunan 12 Bingölsporda 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı. Şimdi baraj maçı oynayacak. 34 puanla 4. Sırada bulunan Mardinspor oynadığı baraj maçı sonrası Kızıltepe Fıratspor’ yenilerek yerel lige(1.Amatöre ) düşmüştür. Bu da enteresan değil mi. Bu statü devam ettiği müddetçe, ölmeyen canlar daha çok enteresanlıklar görecek. 

Bu enteresanlıklar  sorulduğu zaman  statü  gereği, statü böyle deniliyor. Çok tuhaf ve enteresan bir statü. Okumakla bile zor anlaşılan bir statü. Bal ligi statüsünden kulüpler çok rahatsız. Birçok kulüp mağdur oluyor. Herhangi bir şekilde ileriye dönük yatırımlar tam manası ile yapılamıyor. Yapılıyor ise de yarım kalıyor. Yapılan bir işte devamlılık çok önemlidir. Bu soruna biran önce mantıklı çözüm bulunmalı yoksa amatörlerin sorunları günbe gün katlanarak çoğalacak.   

YAZI: YUNUS EMRE

3 yorum:

umit yilmaz dedi ki...

Selam.Sevgili yazar kardesim harika bir yazi tebrik ederim.Benim onerim su.Her grupta son 3 sirayi alan takim düssün.Yerel play out yerine Bolgesel play out oynansin.Ilk 3 sirayi alan takimlar Bal ligine ciksin.Il kontenjani sacmaligi ortadan kalksin.Bu kadar basit bir uygulamayi dusunemeyenlerin Turk futboluna verecek birseyleri oldugunu dusunmuyorum.Saygilarimla

Atikali dedi ki...

Ümit Yılmaz'ın yazdıklarına tamamen katılıyorum.Başından bu yana söyleyegeldik,yazdık ama malesef hiç dikkate alınmadı.Kulüpler toplu halde girişimde bulunabilirlerdi ne yazık ki onlarda da birbirleriyle iletişim noksanlığı var sanırım.Bu yılda geçti önümüzdeki sezon mutlaka doğru düzgün bir statü getirilmeli.Bölgesel sağlam bir temele oturtulmalı.

Adsız dedi ki...

statü gayet güzel ve heyacan verici.Öyle olmasa bilhassa istanbul takımlarında gevşeme olur,ayrıca şaibe de hortlar.

Samet Birdemir Bayrampaşaspor'da

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Bayrampaşaspor, son olarak Bayrampaşa Yenidoğanspor'da forma giyen Samet Birdemir'i renklerin...