Perşembe, Nisan 09, 2015

U19 2. LİGİ BU HAFTA DA YOK, KULÜPLER TEPKİLİ


Sezon öncesi planlamada 4-5 Nisan'da başlayacağı belirtilen ancak daha sonra 11-12 Nisan'a ertelenen U19 2. Ligi bir kez daha ertelendi.

Kura çekiminde kulüplere ligin 11-12 Nisan'da başlayacağı tebliğ edilirken kulüpler haftalık programda maçlarını göremedi. Üstelik bu konuda TFF'den herhangi bir açıklama da yapılmadı. Amatör futbolla alakasız TSYD seçim sonuçlarını son dakika geçen TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin yüzlerce kişiyi ilgilendiren böylesine bir erteleme konusunda sitesinde açıklama yapmaya gerek duymaması yadırgandı.

Maçlar ertelenebilir, TFF'nin son derece haklı gerekçeleri olabilir ancak kulüplerin burada isyanı bu konuda açıklama yapılmaması. 

Bildik durumlar...
Öte yandan, artık alışılageldiği üzere TFF İstanbul İl Temsilciliği kura çekiminden sonra gruplara takım ekledi. Kura çekiminden sonra gelen ekipler şöyle:

11. Grup: Avcılar Cihangirspor
12. Grup: Şişli Yaylaspor
13. Grup: Zaferspor
19. Grup: Acarspor
20. Grup: Kayışdağıspor
22. Grup: Ataşehir Çamolukspor

21. Grup'un özelliği ne?
Bu eklemelerde bir husus dikkat çekiyor. TFF, Avrupa yakasında eklemeleri yedili gruplara yaparken, ilk yedili gruptan başlayarak bunu yaptı: Yani 10.Grup'a kadar sekiz takım olduğundan 11. Grup'tan başlayarak 12, 13 diye giderek ekleme yaptı.

Anadolu yakasında gruplar zaten 8'li olduğundan bu kez ilk Anadolu grubu olan 19. Grup'tan başlayarak ekleme yapıldı. Lakin 19 ve 20 dolduktan sonra Ataşehir Çamolukspor'un 21 değil de 22. Grup'a eklenmesi gözlerden kaçmadı. Bu da 'Çamolukspor 21. Grup'a niye gitmedi?' sorusunu akıllara getirdi.

Kura çekilmiş ve gruplar sekizli olmuşken TFF'nin kendi kurallarını çiğneyerek takım ekleyip grupları 9'lu yapması ve bu grupları yetiştirmek için kulüpleri fazladan hafta içi maça zorlayacağı ise üzerinde fazla durulmaması gereken (!) ufak bir ayrıntı olarak gözümüze çarpıyor.

Ligin 18-19 Nisan tarihlerinde başlaması bekleniyor.

HABER-YORUM: EFKAN BUCAK

5 yorum:

Adsız dedi ki...

18-19 nisanda kesin başlıycakmı

KELMENT dedi ki...

YAP-BOZ TFF İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI!!!

Unknown dedi ki...

Öncelikle Efkan Hoca'ma duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.
Ligin başlama tarihi 4 Nisan olacağı sezon planlamasında yer almışken,7 Nisan'da guruplara takım eklenmesi mantık olarak kabul edilecek bir durum değil.Bu takımlar için mi başlama tarihlerine ekstradan uzatma verildi.Biz 1 aydır zor şartlarda yarım saha oynayarak hazırlanmaya çalışırken ,bu takımlar 1 haftadamı lige hazır olacaklar veya önceden hazırlıklarını yapmışlarsa kimden bu güvenceyi aldılar.Ayrıca belirlenen tarihte ligi bitirmek için hafta içine kaç tane maç verilip birde bu oyuncuların okullarından izin almaları konusunda ne uğraşlar verilecek .Fedarasyonun umurlarında olmadığı için onu da kulüpler düşünecek yine.
Esas anlaşılması zor olan diğer konu ,200 civarında takımın 4000 e yakın sporcunun mücadele edeceği bir lig başlama tarihi ile ilgili hala bir duyuru yapılmaması fedarasyonun bu konulara,altyapılara ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olsa gerek.

Adsız dedi ki...

Efkan Kardeşim güzel bir habercilik örneği sergiledi ama maalesef federasyon yetkilileri herzamanki gibi beceriksizliklerini bile arkasında duramadı ligler başlamadı daha sonra trafik sıkıştı deyip hafta içine maçlar verecekler olan her zamanki gibi masum kulüplere olucak oyuncular izin meselesi zaten eğitim biryandan sınav hazırlıkları birde maçlara devamsızlık korkusundan sporcu bulamamak örneğin 13 yas başlıyor ilk hafta p.tesi maçlar yahu bu çocuklar hepsi okulda lise felandegil hepsi okuldalar bunu dahi düşünemeyen planlama yapamayan ne yaptığı anlaşılamayan bir federasyon ya bir kerede sezon başı planlama yaparken bir toplantı düzenleyinde bu kulüplerin ne tür sıkıntıları var bir fikir alışverişinde bulunalım demek gibi erdemlikleri yok sadece kakara kikiri ile birseyler yapmama çabasındalar olan yine yöneticilere olucak kostur sadece kostur beceriksizlerin açıklarını kapatmak için kostur

Adsız dedi ki...

Bu hafta başlıycakmı peki???

İstanbul Süper Amatör 9 Ekim 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul Süper Amatör Lig'de bugün iki tehir maçı oynanacak.