Cumartesi, Haziran 06, 2015

KOCAELİ MALİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ


Kocaelispor’un tarihi Mali Genel Kurulu Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 69 üye ve yaklaşık 100 taraftarın katılımı ile gerçekleştirildi

Mali Genel Kurulda ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanına Bekir Halefler, Özer Altan ve Feridun Giray seçildi. Ardından sırası ile Genel Kurula yetki verildi. Denetim, Disiplin, Sicil, Yüksek Divan Kurulu raporları okundu. Raporların okunmasının ardından ise Yönetim kurulu ve denetim kurulu idari ve mali kuruldan oylama ile aklandı. Son olarak da tahmini bütçe okundu ve aklandı.

RAKİPLERİMİZ SAYESİNDE LİGDE İYİYDİK
Genel Kurul Divan Başkanı Özer Altan konuşmacılara sırası ile söz verdi. İlk olarak konuşan CHP İzmit İlçe Meclis Üyesi Uğur Koştur; Bizim bu sezon en çok Hodri Meydan’a teşekkür etmemiz lazım. Sezon boyunca centilmen bir taraftar olduk. Takımımıza gelirsek, biz bu sezon şampiyonluğu hedeflememiştik. Rakiplerimiz kötüydü. Biz iyi gözüktük. KEV konusu da satılacak yada satılmayacak dendi. Ama olmadı. Ben satılmamasına sevindim. Tesislerimiz bizimdir, bizde de kalmalı, Derincespor diye bir takım orada duruyor. Bize zorluk çıkarıyorlar. Biz hakkımız olan tesisleri almalıyız.


TESİSLERİ VERMEMELİYİZ
Ardından Kocaelispor’un eski kurucu başkanlarından Nasut Kayalı çıktı; Benim yaşım 88, ben Kocaelispor ile çok iyi günler de kötü günler de gördüm. Ama yine de geçtiğimiz sezon için teknik heyete ve futbolculara teşekkür ederim. Bizim sorunumuz basındır. Kimse kusura bakması manşetler de hep Kocaeli Birlikspor var. Ama tribünler de Kocaelispor var. Bu kentin takımı Kocaelispor’dur. Tesislerden bende bahsedersem, zaten orası yasal olarak satılamaz. Satmamalıyız da, Belediye bize başka yer vermez. Bizim idman yapmamız ve kamp yapmamız gerek. Profesyonel gibi olmalıyız. Bunu içinde tesisleri vermemeliyiz.

BİZ STADIMIZI YIKTIRMAYACAĞIZ
Kocaelispor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Taskıran da yaptığı açıklamada; En çok eski topçularımız siyaset yapmasına üzülüyorum. Neredeler eski futbolcular yada siyasetçiler. Seçimlerden sonra Sefa Sirmen gitti. Kocaelispor dediğimizde de benim için Kocaelispor bitmiştir dedi.  O bu takımı yüzüstü bıraktı. Biz de her görüşten taraftar var ama Kocaelispor için hepimiz birleşiyoruz. Başarı olsa da olmasa da biz Kocaelispor’u destekleriz. Bizler Kocaelispor taraftarı olarak siyasete alet olmayacağız. Tesislere ve stada gelince iki şey söyleyeceğim. Tesislerimiz bizimdir, stadımızı da yıktırmayacağız. Ben bunun sözünü buradan veriyorum.

ELBETTE YANLIŞLARIMIZ VAR
Son olarak da Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz konuştu; 28 Haziran da kongre de hedeflerimizi açıklamıştık. Sonrasında bu yola taraftarımız ile çıktık. Tüm harcamalarımızı planlı yaptık. Şampiyon olacağımızı düşündük ama olmadı. Elbette ki yanlışlarımız var. Ama onları fazlasıyla telafi edeceğiz. Hepimizin hayalleri var. Kocaelispor’u tabi ki de Süper Lig’de görmek isteriz. Ama bu mücadele tek başımıza verebileceğimiz bir mücadele değil. Harcamalarımızın hepsi makbuzla yapıldı. Hepsi de kulübe bağış oldu. Takımın bize borcu yoktur.

ESKİ YÖNETİCİLERİMİZLE GÖRÜŞECEĞİZ
Bir planlama sonucu vergi borçlarımız 33 milyon TL’ye düştü. KEV’i devreye soktuk. Alacaktık ama satma konusunda asla değerinin altında satmayacak idik. Böyle bir şey intihar olurdu. Vakıf’tan Yönetimimize satış yetkisi verilmişti. Bu bile bir adım, ufak da olsa bir ilerleme var. Kocaelispor da başkanlığa gelenler uzun süre siyasetle gelmişti. Şimdiler de ise bunun acısını çekiyoruz. Yeni sezon da yeni planlarımız var. Eski yöneticilerden kendilerine olan borçlarını hibe etmelerini isteyeceğiz. Bu da yaklaşık 8-10 milyon TL’ye denk geliyor. O kadar ekilmesi bizim için çok önemli olur. Ardından ise Divan Başkanı Özer Altan Genel kurulu sonlandırdı.

kaynak.mansetkocaeli.com
HABER:MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Kritik maçın galibi Küçükçekmece İdman Yurdu

İstanbul Süper Amatör Lig 7.Grup'ta şampiyonluk hesapları yapan iki ekibin maçında Küçükçekmece İdman Yurdu sahasında Cevizli Anadoluspo...