Çarşamba, Haziran 03, 2015

LİGLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU!


İstanbul amatör liglerinde 2015-2016 sezonunda liglerin hangi tarihlerde başlayıp biteceği belli oldu.

Buna göre Süper Amatör Lig 22 Ağustos'ta, Süper Amatör Lig play-off 23 Ocak'ta, 1. Amatör Lig 3 Ekim'de, 2. Amatör Lig 20 Şubat'ta başlayacak.

TFF tarafından açıklanan sezon planlamasına göre SAL'da gruplar büyük olasılıkla 13 veya 14'lü, 1. Amatör'de ise 10'lu olacak.

İşte program:




AYRINTILI SEZON PLANLAMASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

10 yorum:

murat yılmaz dedi ki...

gördüğüm en saçma program alt liglerin çoğu 2 ay ile sınırlı süper amatör ligi ise ramazana geliyor maçlar ise ağustosun kavurucu sıcağında bence tff il temsilciği kaldığı sürede bu ülkede futboldan bir şey olmaz

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Selam.Vallahi bir sezon planlaması ancak bu kadar berbat yapılabilir.Aynı anda 6-7 lig oynanacak.Haftada 700-800 maç oynanacak.Merak ediyorum bu kadar maçın oynanacağı stat bu kadar maçı yönetecek hakem var mı İstanbulda.Hafta arası yine bir çok hafta maç verilmiş.Kardeşim bu planlamayı yapan arkadaşı görüp tebrik etmek lazım.Vallahi 12 yaşındaki bir çocuğa proğram yaptır bundan daha kötüsünü yapamaz.Buradan defalarca yazdım planlama yapmak dünyanın en basit işi.Kısaca yazayım (u 11 le 12), (u 13 le u 14),(u 15 le 16),(u 17 le 18) ve (u 19 la u 20) yi birleştirip toplam lig sayısını 5 e indirirsin.2.AMATÖR 1.AMATÖR ve SAL olur toplam 8 kategori.Aynı anda 4 lig başlatıp Ocak 15 gibi bitirirsin.Ocak sonunda diğer 4 ligi başlatıp Haziran başı bitirirsin.Ligleri birleştirerek oyuncusu az olan kulüplerin daha rahat oyuncu bulmasını sağlarsın.Haftada maksimum 400 civarı maç oynatır stad ve hakem sıkıntısı yaşamazsın.Hafta içi maç oynatmayarak çocuklarımızın eğitim hayatıyla oynamazsın.Haziran başında İstanbul şampiyonası oynatır.Hazıran 15 ten sonra Türkiye finallerini oynatır.25 Haziran gibi sezonu tamamlarsın.Bu sayede 10 kategoride oynamak zorunda kalıp yılda 150 maç oynayan kulüplerin maç sayısı 6 kategoride 90-100 lere düşer.Kulüpler deplasmanlara daha az gideceği için masraflarıda otomatik olarak düşer.Ben kısaca yazdım bunun ayrıntılı hali bende mevcut.Ama kimsenin ilgilendiği yok.Sanırım herkes halinden memnun.Ama ben oğlu u 13 liginde oynayan bir baba olarak bu durumdan memnun değilim.Çünkü okul olduğu günler maç oynatılmasına karşıyım.Umarım yetkili arkadaşlar bizlerin fikirlerini değerlendirir ve yanlıştan dönerler.

Adsız dedi ki...

1.amatorude 4 aya sığdırmak ne derece doğru...

Adsız dedi ki...

oncelikle 1.amatörün sıgdırmaa konusuna gelelim. 10 takımlı gruplar olacaktır. 16 adet hafta sonu 2 de hafta içi maç ile, 18 maç yapar ne yapacaklar 4 ayda bitmesin diye birer hafta boşlukmu bırakacaklar.

ümit yılmaz beyin yorumu ise tam facia. kulupler 150 maç yapacağına 80 90 maçta iş biter ne demek yahu. millet maç oynatsın diye takım kuruyor bir taraftabirileri maç sayısı cok diyor. yazık

umit yilmaz dedi ki...

Selam.Sevgili arkadasim yorumuma facia demissin ama sen alt liglerde kac takimin lige katilmadigini kac macin 10 farkla bittigini biliyormusun.Takim kurup lige katiliyorsun daha bastan 10 takimdan 2 yada3 u cekiliyor grupta 6 yada 7 takim kaliyor.Cogu takim alt liglerde oynatacak oyuncu bulamiyor.Cogu takimin antrenman yapacak sahasi yok.Bir takim deplasmana giderken 200 lira civari otobus parasi veriyor.Tamam lig kaliteli olsun 200 mac yap ama ligin kalitesi maalesef yerlerde.Bunun icin bu kadar lig oynatmanin ne geregi var.Bizim mahallenin takiminda 2003 dogumlu cocuklar hem u 12hem u 13 hemde u 14 te oynuyorlar .Kolay mi her kategori de 20 oyuncu bulmak.Onun icin lig sayisi ne kadar az olursa kalite o kadar artar.10 tane kategorinin antrenmani mac programi kolay mi sence.Cogu kulup A takimina para yada oyuncu bulamazken altyapiyi nasil ayakta tutacak.Bazi seyleri dusunerek yorumlamak lazim.Konusmak icin konusulmaz fikir ve oneri sunmak icin konusulur.Saygilarimla .

Adsız dedi ki...

Ister 10 yesin ister 20. Alt yapi demek yarismak demek degil. Kazanmak icin her seyi yapmak degil. Bir cocuk ne kadar fazla mac yaparsa onun gelisimi icin o kadar onemli. Federasyonun.aldigi en mantikli.karar bu zaten her yas kategorisinde olmasi. Avrupada ve dunyada da boyle. Gelistirilmesi gerek alt yapi tesisleri. Milyon dolarlik transferlerden bir miktar kota koyup bu parayi alt yapi harcamalari icin kullansa federasyon her sey rayina oturur. Cunku bu fiksturun bu kadar sikismasinin en buyuk nedeni hakem bulamam vs degil. Sahanin olmayışı. Sizi.surekli takip.eden biri olatak bu yorumunuz olmamis Umit Bey kusira bakmayin. Yanlissiniz

umit yilmaz dedi ki...

Selam.Yorumun icin tesekkur ederim kardesim.İste simdi oldu.Bu isin en onemli aktoru kesinlikle federasyon.Zaten federasyon isin icinden cikamadigi icin yorumluyoruz.İnan sevgili kardesim maclarda cogu kulubun saglik malzemesi yok.Sadece sogutucu spreyle maclar oynaniyor.Onlarca cocuk sakatlaniyor ambulans yok.Bunun icin diyorum zaten. Kalite yok standart yok.Ambulans yok.Kuluplerin geliri yok.Bu kadar fazla sayida kalitesiz lig yapmaya da gerek yok.Tamam maksat oyuncu yetistirmek ama bu boyle olmaz.Yaparsin elit lig.Verirsin kuluplere maddi destek.İyi hakem verirsin.Maclari takip edersin federasyon olarak.Bu isler bir forma bir top vermekle olmaz.Belediyelerle isbirligi yaparsin.Bu isler dunyada boyle kardesim.Sana su konuda yuzde yuz katiliyorum.Daha fazla mac oynamalari lazim ama takimlar cekiliyor ligden.Maca 9 kisiyle gelen takim var.Ya gruplari 14 takim yapsinlar yada 10 takimli elit lig kategorileri yapsinlar.Yoksa bu kafayla oyuncu yetismesi neredeyse imkansiz.Saygilarimla kardesim.

Atikali dedi ki...

U kategorileri hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim ancak bu altyapı ligleri kurulduktan bu yana amatör veya profesyonel liglere ne kadar katkı sağladı bu konuda sanırım çoğumuz hemfikiriz.Birde yanılmamamız gereken bir konu altyapıya bütçe ayıralım yani para harcıyalım oyuncu yetişsin gibi düşünceler.Birincisi yetenek işi bu parayla oyuncu yetişmez ikincisi çok ciddi yatırım yapan kulüpler var ama benimde düşüncem U liglerinin birleştirilmesidir.SAL ligi için birşey demiyorum çünkü bir iki ay önce yazdığım gibi kulüplerin statüden ve uygulamadan memnun olduklarını düşünüyorum.Yoksa geçtiğimiz sezon ve önceki sezonlar hakkında kulüplerin bir tepkisi veya önerileri olurdu.Play-off oynayacak takımlarımız için bir sezonda 37-38 resmi maç az! temsilcilik bu sayıyı daha da arttırmanın yollarını bulmalı!1.amatör belkemiği liglerin şahsen en sevdiğim lig.

Adsız dedi ki...

fikrine saygı duyuyorum arkadasım ama 1. amatör ligi ekimde baslatıp ocakta bitirdiğin zaman 1.amatör ligde kalan bir takımın oyuncusu 9 ay futbol oynamadn gecirecek kimsin nesin bilmiyorum ama federasyonu bu derece destekleyen biri olarak tutumundan dolayı seni tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

Evet bence çok acele ve çabuk karar verilerek 2015-2016 yeni sezon planlaması ivedi bir şekilde programa alınmış ufak tefek değişiklik olmuştur onun haricinde değişen bir şey yok aynı tas aynı hamam yola devam yeni bir şeyler yapmak riskli olur cesaret etmek lazım ama sistemin yönetimi bu cesareti gösterebilir mi diye kamuoyu da beklentiye girmiştir ama maalesef çok zor bir durum evet devam yukarıda arkadaşlarda Ümit bey yazmıştır fikir vermiştir başka fikirlerde vardır ama dinleyen kale alan var mıdır bilinmez sporcu kardeşlerimiz bu sistemde sadece sahada maçları oynayarak ligleri tamamlayacaklardır dosyalar tamamlanacak Raflardaki yerini alacaktır bu sistemde biraz doğal yetenekliler alt yapıda bu işe gönül vermiş kulüpler tarafından fark edilir iseler oraya transfer olarak spor hayatına devam edebilirler ama genel e bakıldığında son yıllarda süper amatör 1 amatör futbol kalitesi sporcuların kalitesi ortada demek ki bir şeyler çok eksik yapılıyor düzeltmek yerine ısrar etmeye devam ediliyor bu anlaşılır gibi değil bu yazılanlar her yıl dile getirilen konulardır çözüm beklentisi vardır kamuoyunda


Şilespor Kartal'dan 3 puanla döndü

İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup'ta Şilespor deplasmanda Atalarspor'u 2-1 yenerek sezona üç puanla başladı.