Perşembe, Haziran 04, 2015

Sezon @nketi: Şaban Ulusoy (Hasköyspor)


Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz Süper Amatör Lig ekiplerinden Hasköyspor'u çalıştıran (Akabinde Şişli Yaylaspor'la 1. Amatör Lig'e çıkma sevinci yaşayan) Şaban Ulusoy.

Ulusoy'a Hasköyspor günlerini sorduk...

1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Öncelikle böyle bir anket yaptığınız için Yerel Futbol'a teşekkür ederim. Hasköyspor olarak hedefimiz önce play-off'a çıkmak oradan da BAL'a gitmekti fakat olmadı, hedefe ulaşamadık.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Her kulübün yaşadığı maddi sıkıntıları yaşadık ama yine de futbolcu arkadaşlarımızı özverili davranışlarından dolayı kutluyorum.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Evet camia ve yönetim, taraftarlar kendi adıma konuşacak olursam bana güvendiler. Ben de üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
En çok sevindiğim, kendi sahamızda oynadığımız Reşitpaşa maçıdır. 1-1 biten bu maçta son dakikada rakibimiz yüzde 100'lük golü kaçırdı. O golü atsalar gelecek sezon Süper Amatör Lig'de olmazdık diye düşünüyorum.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
Bu sezon beni ve camiamızı üzen bir çok maç olmuştur ama bir tanesi bizi çok daha fazla üzdü. Yahya Kemal maçını 1-0  kazanmamıza rağmen 'keşke kazanmasaydık da bu olmasaydı' dediğimiz olay yaşadık. Bu olay da camiamızın çok sevdiği sevgili kardeşimiz Onur Kılıç'ın ayağının kırılması ve sezonu kapatmasıdır. Buradan tekrar sevgili kardeşimize çok geçmiş olsun diyorum. Yeni sezonda onu tekrar yeşil sahalarda görmek istiyoruz.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Aslında takımdaki oyunculara tek tek baktığınızda çoğu üst düzey oyunculardı ama bazen kimse tutmayabiliyor. Bu nedenle birkaç isim vereceğim. Dediğim gibi çoğu kaliteli oyuncular ama Aytaç başta olmak üzere Aziz, Mahmut, İrfan, sonradan aramıza katılan Turgay bize daha bir katkı sağladılar. İsmini saymadığım arkadaşların da elbette katkıları oldu, hepsine teşekkür ederim.

7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?
Bu oldukça zor bir soru. Tabii ki bir kaç kişi var ama olsun ben yine de onları seviyorum.

8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Evet bu konu çok önemli. Aslında bu konu Türkiye'nin kanayan yarası bu soruya şöyle cevap veririm: Bir takım düşünün alt yapısı yok her sene 20'ye yakın transfer yapıyor. Bu takım sizce başarılı olur mu? Olmaz. Sizin alt yapınız yoksa sezonu kurtarırsınız ama her sene paralarınız çöpe gider. Bunun için de eğitim şart yani alt yapıya daha fazla önem vermeliyiz yoksa bu şekilde hiç bir takım başarılı olmaz.

9. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Bu sezon Hasköyspor'da sezon içinde çok değerli hocalarımla çalıştım onlara ayrıca teşekkür etmek isterim. Burak hocama, Metin Hocama ve Nezihi  hocama çok teşekkür ederim hepsinden çok şey öğrendim. Bu sezon takım ligde cok kötü bir sezon geçirdi ve ligde kaldığı için çok mutluyum. Bu arada bana 2 sezondur yardımlarını eksik etmeyen sevgili takım kaptanı Aytaç İçten'e sevgili Yetkiner Fener'e çok teşekkür ederim.

SÖYLEŞİ: EFKAN BUCAK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Reşitpaşa küme düşmeyi ilk yari haketmişi hocam.

BAL 10. Grup 20 Ekim 2024 Pazar Programı

İstanbul takımlarının yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta haftanın programı belli oldu...