Pazartesi, Haziran 01, 2015

Sezon @nketi: Birol Yalçın (Feriköyspor)


Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz bu sezon Feriköyspor'u çalıştıran tecrübeli teknik adam Birol Yalçın...


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Takımın sezon başı hedefi hakkında edindiğim bilgi ve tahminlerimi  yazabilirim çünkü takımın başına 4. Hafta 1 puanda iken geldim. Ekonomik şartlardan dolayı sezona genç yani yüzde 80'ni altyapı futbolcularından oluşan bir kadro ile başlanmış dolayısı ile sezon başı yapabileceği en iyi başarıyı görüp hedefleri ondan sonra koymak olmuş. 4 maçta alınan 1 puan sonrası hedef bu sezon için ligde tutunabilmek olmuş.
Yani benim gelişinden sonra ki ilk hedef ise bu durumlara allışık olmayan Feriköyspor'u ligdeki sıkıntılı durumdan biran önce kurtarmak yukarılara doğru çıkış yapmaktı. Olası şartlardan dolayı kolay olmadı ama yine de bunları başardığımızı düşünüyorum.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Benim için sezon başı olmadı. Geldiğim an itibariyle ekonomik şartlar, takımın yapısı, teknik, taktik, psikolojik olarak değerlendirip geliştirmek lig maçları oynanırken gerçekten zor bir durumdur. Başladığımız nokta ile geldiğimiz noktaya baktığımızda bu sene için hedefleneni başardığımızı düşünüyorum.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Feriköyspor camiası spor kamuoyunun da bildiği gibi büyük bir camia. Ligde böyle sıkıntılı durumlara alışık olmayan bir takım, buna rağmen şoku çabuk atlatıp ekonomik sıkıntıların olmasına rağmen yönetim elinden gelen şeyleri vermeye çalıştı.
Taraftar için söyleyeceklerim ise; her zorlukta her sıkıntıda takımını bu kadar gönülden sevip destekleyen, üzüntüsünü ve sevincini uçlarda yaşayan takdiri gerçekten hak eden bir taraftar grubu. 'Feriköy' ismi bile başlı başına büyük bir destektir diye size kısaca özetleyebilirim. Yoksa söylenecek çok şey var.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
En çok sevindiğim maç kendi sahamızda oynayıp 4-1 kazandığımız Hasköyspor maçıdır çünkü bu maçta bizim adımıza istediğimiz her sey vardı. Oyun anlayışı, istek, arzu, birbirine destek, kenetlenme v.s. sonucu güzel bir galibiyet sonucu düzlüğe çıkma...

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
En üzüldüğüm maç değil de maçlar var. Bunlar ikinci devre oynanan Küçükköy, Alemdağ ve Kastamonu  maçları. İlk ikisinde oynadığımız oyunun karşılığını alamamak, İstanbul Kastamonu maçında ise ilk maçta 10 kişiyle 1-0 yendiğimiz takıma, üçüncü maçta ezilircesine oynayarak 6-0 kaybetmemiz beni üzdü.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri? 7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu? 
İki soruya beraber yanıt vereyim. İlk önce başta belirttiğim gibi büyük kısmı çok genç futbolculardan oluşan bir takim olduğundan spor kamuoyu önünde, kişisel olarak olumlu veya olumsuz değerlendirme onlar adına sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Genel baktığımızda ise gençlerin ve diğer futbolcuların sezon için görevlerini yaptıklarını düşünüyorum.

8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Böyle köklü ve büyük başarılara alışmış bir Feriköy Kulübü'nün yapılanması daha zordur. Bu da uzun ve kısa vade için doğru strateji ile ekonomik devamlılığını sağlamak, bunların idari ve teknik yönetimlerini işin ehli kişilerle buluşturmak, sağlıklı, birbirine inanmış, ortak fikirlerde buluşan ekip kurmakla olur. Tabii bunu açmaya kalkarsak kitap yazılır.

9. Eklemek istediğiniz bir konu varsa yazabilirsiniz.
Benim acizane söylemek istediğim, meslektaşlarımın birer eğitici oldukları, onların sözü, özü, duruşu örnek teşkil ettiği, söyleminden çok eylemine bakıldığı örnek alındığını önem sırasında önceliğin daima sağlıklı insan olması, sportif ve diğer neticelerin buna bağlı olduğu gerçeğinin unutulmamasıdır.
Bizlere Yerel Futbol olarak bu imkanı verdiğiniz için teşekkürler.Hayatınızda sağlık ve başarılar dilerim.

SÖYLEŞİ: EFKAN BUCAK

BİR SONRAKİ KONUĞUMUZ: ŞAHİN ÇEŞMECİOĞLU (KAVAKLISPOR)

Hiç yorum yok:

BAL 10. Grup 20 Ekim 2024 Pazar Programı

İstanbul takımlarının yer aldığı Bölgesel Amatör Lig 10. Grup'ta haftanın programı belli oldu...