Çarşamba, Haziran 03, 2015

VERGİ YÜKÜ OLAN KULÜPLERE MÜJDE


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BESYO ile ilgili müjdesinin ardından bir sevindiri haberi de Amatör Spor Kulüpleri için verdi. 

Bakan Kılıç yaptığı açıklamada, sadece futbolla alakalı değil, spor kulüplerimizin tüm amatör branşlarını da içeren bir desteğimiz var. Bu noktada  Maliye Bakanımız  Sayın Mehmet Şimşek ile bir görüşmemiz oldu. Amatör branşların vergi yükünü düşürmek için bir çalışma içerisindeyiz. Daha önce de bunu duyurduk. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde bunu hayata geçirip, amatör branşların üzerindeki vergi yükünü düşürmüş olacağız. Böylece, sportif anlamda bu kulüplerimizin desteklediği, geliştirmek istediği branşlarını ve sporcularımızın daha fazla desteklenmesi için bir imkan sunmak istiyoruz. Tabii ki bu, verimliliğin ve harcamaların doğru şekilde yapıldığını takip ederek olacak. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kendilerine yaptığımız amatör branşlara olan desteğimizi arttırmak niyetindeyiz. Bu bizim içi neden önemli? Çünkü spor kulüplerimizdeki amatör branşlar, amatör ruhun köküdür. Orada kendilerini geliştirecek gençlerimiz ve sporcularımız var.

Ayrıca Sayın Kılıç yaptığı açıklamada, özellikle son iki, 2.5 buçuk aydır yaptığımız sessizce devam eden bir çalışmamız var. Şu anda Türkiye genelinde semt sahaları yapıyoruz. Bunlar 35’e 50 futbol halı sahası ve yanında da basketbol sahaları olan alanlar. Bunlar mahalle aralarına yapılan bir küçük spor kompleksi olarak düşünülebilir. Yerel yönetimlerin bize tahsis etmeleri ya da kendileri yapmaları durumunda ortak çalışmalarla devam ediyoruz. Bu çalışmalar için 120 milyon TL’nin üzerinde bir kaynak ayrıldı. Bunu niye yapıyoruz? Özellikle yazın tatile girecek olan gençlerimizin spor yapmaları için elbette büyük tesislerimiz var fakat oralar programlı ve sistematik şekilde kullanılan yerler. Bu tesislerimiz ise gençlerimizin ve çocuklarımızın mahal aralarında oyun oynayabilecekleri, ailelerin de gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebilecekleri tesisler. Bunun da bize gerçekten faydalı olacağını düşünüyorum. Ümit ediyorum ki şu anda bitmek üzere olan çalışmalarımız bir ay içerisinde tamamlanmış olacak. Bunlar futbol sahası ve basketbol sahası olarak ayrı değerlendirildiği zaman 500 tane tesis yapıyor ve bunlar da bir ay içerisinde bitecek olan tesislerimiz dedi.

HABER: MELİHÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

Küçükyalı Yelken daha 'yaman' çıktı

İstanbul 1. Amatör Lig'de Küçükyalı Yelkenspor sahasında Yamanspor'u 4-1 yenerek sezona 3 puanla başladı.