Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Salı, Ağustos 18, 2015

ACI GERÇEKLER


Sayın Ali Tanrıyaşükür, TFF İstanbul İl Temsilcisi olarak görevine başladı, hayırlı olsun. Şimdi yeni futbol sezonumuzun amatörlerde başlamasına az bir zaman kaldı. Sayısız stat şimdi futbolu ağırlamak için hazırlıklar içinde mücadele edecek futbolcularını beklemekteler. 

Sağlıklı spor için neler yapılacak veya yapılıyor mu? Bazı sahaların zeminleri artık “ben bittim“ demekte. Soyunma odaları bazılarının evlere şenlik ya tuvaletler! Biliyorum federasyon da çaresiz ama sahaların üzerinden geçen halı saha ağ telleri lig maçlarında kalkacaklar mı, kalacaklar mı?

Balıkesir'e bağlı Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile söyleşiye başladığımda bana ilk sözleri “Çok yazık ki geçen sene adamızda bir gencimiz bonzaiden öldü', olmuştu. Devamında 'Adalarımızda spor tesisleri yetersiz' diye devam ederek 'Hedefimiz sağlıklı tesisler yaparak gençlerimize hizmet verebilmek' ifadelerini kullanmıştı. 

Spor alanlarının sosyal hayatımızda önemi çok büyük ama sağlıklı olursa. Bazı sahaların sınır duvarları taç ve aut çizgilerine öyle yakınlar ki bu duvarlarda koruma süngerlerinin olmaması spor yapacak olan Gençlerimizin geleceklerini alacakları darbe ile karartaracaktır.



Başlıca sorunumuz sağlık ve temizlik
Sağlıklı spor yapılsın diye devlet himayesinde ligler organize edilmekte. Sağlıklı tesislerde spor yapılabilsin diye. Geçmiş sezonlardan yaşadığımız ama çoğunu anneler, babalar görmesin diye yazılarımızla belirttiğimiz bazı sakatlık olayları görüntülediğimiz sakatlık olaylarında sahalarımızda sağlık memurlarının olmamasından yakınıyorduk. Yeni sezonda başlıca sorunumuz yine sağlık ve statlarımızdaki sağlıklı temizlik olacaktır. Bizler gittiğimiz, gördüğümüz durumları yazarak dile getireceğiz yetkili başkanlar “Sağlık bakanımızla konuşuyorum”diyerek olayın sağlığa kavuşacağını bildirecektir ama olan sakatlanan genç sporcularımıza olacaktır dün olduğu gibi.

Hakemlerimizin soyundukları soyunma odaları da bence hakemlerimize yakışmamaktadır. Federasyona gelmekte olan raporlar gizlilik içinde mühürlü olmalı mıdır yoksa gizlilik içerisinde herkesin elinde dolaşmalı mı? Sorumlu birim toplantıda zarfı açarak daha sağlıklı kararlar alınamaz mı?

Şeren'e jest yapılamaz mı?
Turgay Şeren'in ismi herhangi bir amatör lige isim olarak verilemez mi? Türk Milli Takımı'nda yıllarca kaptanlık yapmış olan örnek sporcu olarak hizmetlerinin karşılığı olarak...

Sayın başkan Ali Tanrıyaşükür Beyefendiye görevlerinde başarılar diliyorum. Kendileri mümtaz biridir. Ağır bir görev aldılar. Hayırlı olsun başarılar dilerim. Bizler naçizane yaşadıklarımızı dile getirdik. 

Sağlıklı spor, uyuşturucudan uzak bir toplum için birlikte çalışmaktayız. İsteğimiz gençlerimizin sağlıklı sahalardan yetişmeleri. Türk Sporunun lokomotifi olan amatörlere her branşında imkânlar artırılmalı alt yapı denilen amatör sporcularımıza en güzel imkanlar sağlanmalı ama sözle değil icraat ve güzel tesisler ile. Yeni futbol sezonu 2015-2016 hayırlı olsun.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.