Çarşamba, Ağustos 05, 2015

BİR PORTE: YAFA AHMET


'Yafa' Ahmet Süslü... 1957 İstanbul Hasköy doğumlu centilmen beyefendi bir kardeşimizdir kendisi. Bugünkü röportajımı onunla yapmak istedim. 

İlk sorum Yafa lakabının nereden geldiği. Ahmet Bey lakabın aslında abisine ait olduğunu, futbol oynarken de 'Bu Yafa'nın kardeşidir' dediklerinden dolayı lakabın kendisine kaldığını söyledi: "1972 yılında mahalle takımlarında futbola başladım. Okmeydanı Spor Kulübü'ndeki Osman Gezer hocam beni gördü ve 15 yaşımda A takım da oynattı. Üç yıl sonra Altay'a gittim. Enver Katip hocam oradaydı, 2 yıl orada kaldım. Daha sonra Karşıyaka'da 3 yıl futbol oynadım. Akabinde Karagümrük'te üç sezon geçirdim. Bu sürede bu ekiple 3. Lig'den 1. Lig'e kadar çıktık. Menüsküs sakatlığımdan sonra 1982'de profesyonel futbolculuğumu noktaladım. 1992'ye kadar amatör olarak Okmeydanı Fetihspor'da hizmet ettim. Yönetici olaraksa 15 yıl bilfiil çalışma ve katkılarım olmuştur." 

Ahmet Bey'e son sorum, amatör kulüp ve sporculara tavsiyeleriniz nelerdir: "Kulüplerin alt yapıya önem vermeleri ve sporcuların layık oldukları daha iyi yere de olmaları için faaliyet göstermelerini isterim. Sporcularınsa ahlaklı ve çalışkan olmalarını isterim."

Kendisine, bu röportaj için Yerel Futbol ve şahsım adıma teşekkürlerimi sunarım.

SÖYLEŞİ: AHMET KARALİ

Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 28 Eylül 2024 Cumartesi Programı

İstanbul Süper Amatör Lig'de 2023-24 sezonu tekli gruplarda oynanan maçlarla başlıyor...