Çarşamba, Ağustos 05, 2015

BU KULÜBÜN HER MAÇI CEZALI!


Balıkesir’e bağlı Avşa Adası’nın spor kulübüdür Avşaspor. İkinci Amatör Lig’de mücadelesini sürdürmekte olan kulübün Avşa Adası’nda kullanılmayan bir spor tesisi var. Lig maçları başladığında Avşasporlu futbolcuların ceremesi başlamakta.

Maç günü sabahı 5.00’te ayaktalar çünkü 6.00’da vapurun seferine yetişmeleri şart yoksa maçlarına yetişemezler. Hava şartlarına göre deniz yolculuğu başlar. Bandırma’da sabah kahvaltısı ve sonra maça hareket ... Kısacası Avşaspor’un lig macerası böyle devam ediyor. Takımın kaptanı 33 yaşında Hakan Meral, Avşa Adası’nda yeni yapılan halı sahada minikler çalışırken kısa bir durum değerlendirmesi yaptı. Bakın spor yapmanın zorluklarına rağmen mücadele eden gençlerin istekleri nasıl: 

“Ben Hakan Meral, Avşaspor’un kaptanıyım. Bizim kendi tesisimiz olduğu halde her müsabakamız deplasman. Her maç sabahı beşte yola çıkmaktayız. Önce gemide en az üç saat yolculuk, sonra minibüsle Bandırma. Bizim sahamız Bandırma. Kısacası sanki cezalıyız, her maç deplasman.


Kadromuzda bulunan gençlerimizin okuyor ve çalışıyor olması, adamızda sezon sonu iş imkanlarının yetersizliği yüzünden başarısız olmaktayız. Aslında imkanlarımız biraz yeterli olsa bu camia BAL’ı kaldırır ama şu an ikinci amatör ligde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bizim potansiyelimizi kullanabilsek zannederim yeteneklerimizin önünde kimse duramaz.”

HABER: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

İstanbul Süper Amatör 28 Eylül 2024 Cumartesi Programı

İstanbul Süper Amatör Lig'de 2023-24 sezonu tekli gruplarda oynanan maçlarla başlıyor...