Pazartesi, Ağustos 10, 2015

'İLÇEMİZDEKİ İKİ KULÜBÜ BİRLEŞTİRMEK İSTEDİK, KABUL ETMEDİLER'


Balıkesir'e bağlı Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile yapmış olduğum röportajda, Marmara ve Avşa başta olmak üzere adalarında sporun ne durumda olduğunu bizlere aktardılar.

"Adalarda belediye başkanlığı zor" diye söze başlayan Başkan Süleyman Aksoy şöyle devam etti: 

"Avşaspor ile Marmaraspor'un birleşmesini istedik ama birleşmediler. Marmaraspor'un adını Marmara Adalar Belediyespor olarak değiştirdik. Her iki kulübümüz Balıkesir 2. Amatör Lig'de mücadele etmekte. Marmara Adalar Belediyespor bu sezon gurubunda ikinci oldu.

Spor etkinlikleri yaz sezonunda pek yapılamıyor bizim sportif çalışmalarımız eylül ayında başlamakta. Saray mahallemizde 10 takımın katılımıyla futbol turnuvası düzenledik. Avşa Adası'na iki, Marmara Adasına bir halı saha yaparak hizmete soktuk. Ayrıca Gençlik Spor Bakanlığı'na müracaat ederek Avşa Adası'ndaki stadımızın faaliyete geçirmek için söz aldık. Her iki takımımız her lig maçlarını deplasmanda oynamaktalar. Oysa kendi statlarında oynanacak lig maçlarımız skor olarak lehimize daha çok yansıyacaktır.

'Tesis fakiriyiz'
Adalarda alt yapı yok, alt yapı oluşturmaktayız. Tesis fakiriyiz. Gençlerimizin spor yapacak alanları yok. Geçen sene bir gencimiz bonzaiden öldü. Bizim hedefimiz spor alanlarını hizmete sokarak yaz-kış insanlarımızın spor yapmalarını sağlamaktır. Adamızın gençlerini bir çatı altında toplayarak onlara hizmet vermek için kamplara alıyoruz.

Marmara Adalar Belediyesi olarak iki kulübün masrafını karşılayamıyoruz  ancak bir kulübe destek verebiliyoruz. Öncelik ile stadımızın bitmesini istiyorum ki deplasmana sporcularımız gitmek için sabah altı feribotuna yetişmek zorundalar.

Gençlerimize spor aşkını kazandırabilmek için spor tesislerini açmalıyız.
Ben futbol oynamadım derslerime çok çalıştım, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden jeoloji mühendisi olarak mezun oldum."

Genç başkanımıza başarılar dilerim. Ama ne acıdır ki spora hizmet için yapılan bir stat zaman içerisinde yabani otlara terk ediliyor. Neden böyle olmakta anlamakta mümkün değil.
Avşa Sahası'nın yeni ve eski hakli



SÖYLEŞİ: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

İshaklı puan hasretini gidermek istiyor

Nesine 3.Lig 2.Grup temsilcilerinden Beykoz İshaklıspor 2024-25 Sezonu kapsamında Pazar günü oynayacağı Uşakspor müsabakasının hazırlıkların...