Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Ağustos 06, 2015

KADIN FUTBOL KULÜPLERİ ANTALYA'DA TOPLANDI



Antalya Muratpasa Belediyesi desteğinde ve 1207 Antalya Muratpaşapor kulübünün öncülüğünde Antalya'da "1. ve 2. Lig Kadın Futbol Kulüpleri" toplantısı gerçekleştirildi.

Çalışma toplantısına Adana İdmanyurdu başkanı Metin Taylancı ,Ataşehir Belediyespor başkanı Selahattin Kaya, Ağri Birlik başkanı adına Ayhan Arslan , Bursa Vatan Gençlik başkanı Selami Sultansu, Fomget Gençlik başkanı adına Baki Çiftçi, Kireçburnu başkanı Yaşar Kalender, Samsun İlkadım Yapaspor başkanı Ali Akyüz, Trabzon İdmanocağı başkanı adına Hasan Şahinkaya, Gazikent kulübü başkanı Ahmet Alkış ve 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor başkanı Süleyman Türk ve Hüseyin Türk, ve ayrıca Erdem Gokturk , Şaban Gül ve Pınar Guney katıldılar.

Mazeretleri dolayısıyla katılamayan Beşiktaş, Ovacık Gençlik, Amasya Eğitim ve Nusaybin Gençlik de toplantıda alınacak kararlara tam destek mesajı verdiler.

Özellikle Kadın Futbolu'nun tanıtımı ile maddi değer üreten bir yapıya kavuşturulması konularında yoğun görüş alışverişine sahne olan toplantıda aşağıdaki kararlar alındı.

-Yeni bir Kadın Kulüpler Birliği yapılanmasına kadar " Temsil ve Tanıtma Platformu "oluşturuldu. Ve icra alanları konuşuldu. En kısa zamanda İstanbul'da ve Ankara'da bir dizi ziyaretler yapılması planlandı.
-Konaklama ve ulaşım bedellerinin güncellenmesi veya TFF tarafından üstlenilmesi talep edildi.
-1. Ligdeki takım sayısının 14 'e çıkarılması, 2. Ligin iki grup halinde bölgesel oynatılması tavsiye edildi.
- Yabancı oyuncu sayısının 1. Ligte 5 'e çıkarılması, 2.Lig'e de yabancı oyuncu kontenjanı sağlanması talep edildi.
- Beraberlik ve galibiyetin ödüllendirilmesinin rekabeti artıracağı için gündeme alınması istendi.
-Tüm takımlara açık Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile lig formatnda Genç ve Yıldız maçları oynanması talep edildi.
-Lige isim sponsoru ve/veya farklı gelir kaynakları yaratılması istendi.
-Lig takviminin belirlenmesine ve uygulanmasının önemine vurgu yapıldı.
-TV yayınlarının sağlanmasına öncelik verilmesi belirtildi.

Bu toplantının bir ilk olduğunu ve çok olumlu geçtiğini söyleyen kulüp temsilcileri, kulüplerin biraraya gelerek kendi problemlerinin çözümünü sağlamalarının önemine vurgu yaptılar. Katılan kulüpler bu konuda öncülük yaparak toplantıyı düzenleyen 1207 Antalya Muratpaşa Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

2 yorum:

  1. Erkek futbolunu düzene koyduk duzluge çıkardık kadın futbolu eksık kaldı

    YanıtlaSil
  2. Bence o erkeklerin beceriksizligi siz boyle geri kafali oldukca biz ilerlemeyi dusunmeyelim..bizim hala bi futbol kulubumuz yookk... siz ve sizin gibiler yüzünden kadin futbolun ileriye gelmis kulupleride var ac bak.. spora ve sporcuya saygi gosterilmeyen tek milletiz anca kendinizi dusunun.

    YanıtlaSil

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.