Pazartesi, Eylül 14, 2015

AFFET BİZİ ÖĞRETMENİM


Günyamaçspor-Selimpaşaspor Süper Amatör Lig maçında maalesef yaşamak istemediğimiz bir olay yaşandı. Selimpaşaspor Yöneticisi, edebiyat öğretmeni Turgut Şen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

Oysa her şey çok güzel başlamıştı. Takımların seremonide fotoğraflarını çekerken rahmetli bana “Merhaba Orhan Bey sizin yazılarınızı takip ediyorum” diyerek kendisini de tanıyordu. ”Ben edebiyat öğretmeniyim. Selimpaşaspor'umuzun haberlerini sitemizde yapmaktayım" dedi. Bir yandan fotoğraf çektiğimiz için "Sohbete devre arasında devam edelim” dedik, zaten maç başlamıştı. 

Maç karşılıklı ataklar ile geçerken Seyrantepe Stadı'nın hakem çıkış yerinde bir hareketlenme olmaya başladı. Uzaktan gördüğümüz kadarı ile bir vatandaş hasta idi ve kendisine yardım edenler görüyorduk. Maçın hakemi durumu gördüğünde maçı durdurdu. Şimdi herkes sahada doktor ve sağlıkçı arıyordu ancak sağlıkçı ve doktor yoktu. Ambulans geldiğinde 20 dakika olmuştu. Hemen üç kişilik ekip hastaya müdahaleye başladı. Nefesler tutulmuştu. Yerde yatan hastayı gördüğümde benimle konuşan Turgut Şen olduğunu görünce üzüntüm dahada arttı. 

Sahalarda sağlıkçı olsa ilk müdahaleyi yapabilse insan vicdanı daha huzurlu olabilir ama ilk müdahale daima olmuyor nedense. Sahalara bir sağlıkçı getiremiyorsak suçlu kim? İnsanların gözü önünde yaşanan böyle acı olayları bizler yaşamaya mahkûm muyuz? Böylesine mi yokluk içinde federasyonumuz? Futbol aşkıyla takımıyla kilometrelerce yol kateden rahmetli edebiyat öğretmenimiz kalp krizi geçirerek hayatını kaybederken neden ilk müdahaleyi sağlıkçı veya bir doktor yapmaz? Mazereti yok durumun. Sporcu olabilir, yönetici olabilir taraftar olabilir idi ve felaket geldi sevgili Turgut Şen’i buldu.

Başımız sağ olsun. Mekânı cennet olsun. Selimpaşaspor'un başı sağ olsun. Şen ailesinin başı sağ olsun. Federasyonumuz mutlaka baş sağlığı yayımlayacaktır. Ama artık bu olaylara dur demenin zamanı gelmedi mi? Ambulans çağırılınca geliyor her olaya geliyor ama sahada hazır müdahaleye sağlıkçı olmalı. İçimiz yanıyor öğretmenim. Affet bizi. Amatör federasyon başkanına söyleyecek sözüm yok. Kendileri sağlık bakanıyla konuşarak sorunu hala cözecek ama bu ivedi olarak çözülmesi gereken sorundur. Turgut Şen  öğretmenimize söyleyecek neyimiz var söyler misiniz?

YAZI: ORHAN BUDAK

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu vahim olay esnasında bende oradaydım malesef tüm müdahalelerimize rağmen hayata döndüremedik orada bir ambulans olsaydı veya da bir sağlıkcı olsaydı profosyonel ilk yardım ile belkide hayata tekrar tutunacaktı. Buradan federasyon yetkililerine sesleniyorum gözetmen temsilcilere araç kiralayana kadar sahalara ambulans kiralansa bu tür olaylar minimuma inmez mi? Kusura bakmayın altyapıya yatırım diyerek sadece kendinizi kandırıyorsunuz yazıklar olsun size gözlerimizin önünde keyifli futbol izleyelim derken bir canın kayboluşunu izlettiniz bize. Günyamaçspor taraftarı olarak hocamıza Allahtan rahmet selimpaşaspor ve Şen ailesine başsağlığı dilerim.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Selam.Sevgili kardeşim Sayın Ali Düşmez'le alakalı yeniden federasyon yönetimine seçilince Federasyon Seçimleri ve Sayın Ali Düşmez başlıklı bir yazı yazmıştım.Okumanızı tavsiye ederim.Kulüplerimizin ve amatör futbolun sorunlarının çözümü noktasında artık elinizi taşın altına koyma vakti diye bir köşe yazısı yazmıştım yaklaşık 2 ay kadar önce.Ama maalesef hiç bir şeyin değişmediğini siz canlı olarak gördünüz.Federasyonda amatör futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesinin artık çok daha fazla şeyler yapması lazım.Sadece Türkiye kupası kurası çekmek için yönetim kuruluna girdiyse sayın Ali Düşmez'in amatör futboldan sorumlu üyelikten hemen istifa etmesi lazım.Sayın Düşmez daha fazla canlar yitirilmeden sorunları çözmek için harekete geçmelisiniz.Elinizde devletin her türlü olanağı var.Her ilçe de 2-3 tane stad var toplam 20 tane ambulansla 20-30 tane görevli göndermek sizin için zor olmasa gerek.Umarım bu olay son olur.Sorunlar çözülür.Bizlerde sizlere hem teşekkür ederiz hemde avuçlarımız patlayıncaya alkışlarız.Saygılarımla

Kağıthanespor heyecan yaptı!

İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup'ta Kağıthanespor sahasında Çavuşbaşıspor'u 4-2 yendi. Çavuşbaşıspor bir ara skoru 3-0'dan 3-2&...