Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Perşembe, Eylül 03, 2015

AYRINTILI BAL STATÜSÜ YAYIMLANDI, KAÇAR TAKIMIN DÜŞECEĞİ BELLİ OLDU


Bölgesel Amatör Lig'de 2015-2016 sezonu ayrıntılı statüsü açıklandı. Daha önce çıkma statüsü belirtilirken bu kez düşme ayrıntıları da ortaya koyuldu.

Hangi ilin olursa olsun, gruplarda son 2'ye giren takımlar düşecek. Ancak bununla beraber her ilin ayrıca kendi içinde düşme statüleri var. Merakla beklenen İstanbul statüsüne gelince... 

12 kontenjanlı İstanbul'un 14 takımla temsil edilmesi nedeniyle bu sezon BAL'daki takımları işi oldukça zor.

5'li İstanbul gruplarında ne olursa olsun,  son iki sırada olan İstanbul ekipleri küme düşecek.
4'lü İstanbul grubunda ise, eğer direkt düşme olmaz ise en alttaki takım Süper Amatör'e düşecek. Bu grupta iki İstanbul takımının düşeceği tek senaryo ikisinin de son ikide yer alması.

Baraj maçı oynayacak takım sayısı ise düşen ve çıkanlara göre belli olacak.

SAL'dan 3 takımın çıkacağı kesin
Peki SAL'dan kaç takım BAL'a direkt çıkacak? BAL statüsü ihtimaller üzerinden olduğundan bu konuda net rakam vermek şu aşamada mümkün değil. Lakin hiçbir İstanbul takımı 3. Lig'e çıkmaz veya son ikiye girip direkt düşmezse bu rakam (3). 

Bu seneye has bir diğer ilginç örnek: Beşli gruplardan 2 takım direkt düşse bile yerlerine sadece 1 takım alınacak. Ama dörtlü gruptan iki İstanbullu direkt düşerse yerlerine SAL'dan iki takım çıkacak.

Yine beşli gruplarda mesela iki takım direkt düşerse, bir takım da 3. Lig'e çıkarsa, bu gruba SAL'dan 3 değil 2 takım alınacak.

Lig ilerledikçe ve ihtimaller belirlendikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Çıkma nasıl olacak?
Bu sezon 9 takım 3. Lig'e çıkacak. 12 grubun lideri kendi aralarında tek maç usulü karşılaşacak ve 6 takım 3. Lig vizesi alacak. Yenilen 6 takım yeniden eşleşecek ve rakiplerini yenen 3 takım daha 3. Lig'e çıkacak.

STATÜYÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.