Çarşamba, Eylül 02, 2015

BİRAZ DAHA ZAMAN GEREK


Yıllar sonra profesyonel lige dönen Tekirdağspor Pazar günü taraftarı önünde ilk maçına çıktı. Geçen hafta almış olduğu son dakika mağlubiyetinin ardından bu hafta daha da iyi hazırlanıp bu maça konsantre oldu. 

Esasında taraftarı da lige verilen aradan sonra uzunca zamandır maç izlemeyi özlediğini bu maçta açıkca gösterdi. Nitekim Tekirdağspor maça tutuk başladı hatta ilk golü de kalesinde erken gördü. Bir süre hakeme itirazla edilse de karar değişmedi. Bu dakikadan sonra Tekirdağspor seyircisi bana göre kontrolü eline aldı. Özellikle iç saha maçlarında benim içim her maç rahattır rakip kim olursa olsun. Neden diye soracak olursanız uzunca bir aradan sonra bu maçta da gördüm ki iç sahada Tekirdağspor ne kadar iyi oynarsa oynasın taraftarın etkisi çok büyük. Her atağa kalkıldığında takıma destek verip top rakipteyken kulakları sağır eden bir uğultu çıkaran bir taraftara sahip Tekirdağspor. Tamam evine ilk maçı 3.000 den fazla kişiye yakın oynamış olabilir ama hep birlikte çıkan o sesten saha içinde hakemde dahil rakip oyuncuların etkilenmemesine imkan yok. Olay böyle olunca da kendi evinde oynadığı maçlarda avantajı çok büyük oluyor. Bu sezonda da bunun fazlasıyla böyle olacağından hiç şüphem yok.

Oyuncular Birbirlerine Alışmalı
Şimdi biraz takımın genel durumuna bakalım. Tekirdağspor sezon öncesinde kamplarını gayet başarılı geçirdi. Yaptığı hazırlık maçlarından galibiyet ve beraberlikler alması göze hoş gelebilir fakat takımın eksikleri olduğu kabul edelim. Öncelikle geçen sezondan gidenlerin yerleri doldumu diye hep soruyorum kendime ? Bence daha dolmadı, örneğin defansta Murat Gülbaba hızlı ve çabuktu onun yerinde şuan Fuat Eraslan oynuyor yaşı itibariyle tecrübeli olsa da hızlı oyunculara karşı zor anlar yaşabilir. Sağ kanatta fırtına dediğimiz Hasan Tosun artık Yeni Amasyaspor için ter dökecek. Yerine genç kardeşimiz Ramazan oynuyor. Ona biraz daha zaman verilirse kendini takıma daha fazla adapte edebilir buna inanlardanım. 

Forvet hattında Birol'u bir adım geride oynarken ileri uçta Uğur'un takıma tam olarak adapte olamadığını düşünüyorum, onun da zamana ihtiyacı var... Sonuç olarak yeni ve genç bir takım Tekirdağspor, bu hafta hakkı olan galibiyeti aldı, almaya da devam edecek gibi görünüyor. Fakat zaman zaman alacağı beraberlik veya mağlubiyetler kimsenin moralini bozmasın. Bu takımın yanında olunmalı. Bu ligde yeni, alışma döneminden geçen bir takım Tekirdağspor, bunun bilincinde olarak herkesi köstek değil destek olmaya davet ediyorum..

YAZI: MURAT ÖZCAN

Hiç yorum yok:

Taşlıtarlaspor Kefken'de kampa girdi

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Taşlıtarlaspor, Kocaeli Kefken'de kampa girdi.