Salı, Eylül 01, 2015

FESTİVAL BAŞLIYOR


Selam. İstanbul amatör futbol liglerinde festival Çarşamba günü maç programının yayınlanmasıyla resmen başlamış olacak. Hafta sonu ise meşin yuvarlak dönmeye keyif gerçek anlamda yaşanmaya başlayacak.

2015-2016 sezonunun hazırlıklarına yaklaşık 2 ay önce başlayan kulüplerimiz bu emeklerinin karşılığını alabilmek için İstanbul’un dört bir yanında sahaya çıkacaklar. Her sezondan çok daha zor bir sezon olacağını düşündüğüm bu sezonda birbirinden iddialı  çok sayıda takım olduğunu görüyorum. Özellikle Süper Amatör Lig'de mücadele edecek bir çok takım yaptıkları birbirinden kaliteli transferlerle sezona oldukça iddialı olarak girecekler. Sezon öncesi hazırlık kamplarını başarıyla tamamlayan hazırlık maçlarıyla takım organizasyonunu  ve kaynaşmayı sağlayan takımlarımız  hafta sonu taraftarlarının önüne çıkarak koydukları hedefe ulaşmak için var güçleriyle mücadeleye başlayacaklar.

Çekilen kura sonucu 8 gruba dağılan kulüplerimiz yoğun bir hazırlık döneminin ardından gruplarında öncelikle ilk iki sırayı elde etme mücadelesine girişecekler. Haftalar ilerledikçe alınacak sonuçlara  göre hedef belirleyecek olan kulüplerimiz “Nasıl başlarsan öyle gider“ sözü ışığında lige iyi başlamak için yola çıkacaklar. Sezonun sona ermesiyle beraber  futbola ara veren taraftarlarda büyük bir heyecanla bekledikleri  takımlarına kavuşmuş  olacaklar.Onların başarılarına ortak olmak, onların coşkularına tanıklık etmek için yeniden tribünleri dolduracak olan futbol severler  bu büyük  eğlencenin bir parçası olacaklar.

Özellikle 6 ve 8. Gruptaki maçların diğer gruplara göre daha çekişmeli olacağını düşündüğüm ligde her grubun kendi içinde zorluklar taşıdığını da  belirtmek istiyorum.Zor  bir sezon olacak. Futbol severler  kesinlikle pişman olmayacakları bir lig izleyecekler. Özellikle 5.haftadan sonra grupların yavaş yavaş şekillenmesini bekliyorum. İlk bakışta her grupta 4-5 takımın öne çıkacağını düşünüyorum. Haftalar ilerledikçe iddialı takımların çok daha stratejik mücadeleler vereceğini düşündüğümüzde  keyif  dozunun artacağını  rahatlıkla söyleyebilirim.Ben özellikle  futbol severlerin bu  sezon tribünleri doldurmalarını tavsiye ediyorum.

Futbol sever arkadaşlardan bir ricam da hepimizin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlandığımız bu günlerde izledikleri maçları haber  olarak bizlerle paylaşmaları. En azından maç sonuçlarını bizlere ulaştırmaları. Bizler amatör futbola hizmet vermeye çalışan bir avuç futbol severiz.Her maça gitmemiz her yere ulaşmamız mümkün değil. Gerçekten maddi olarak hiçbir kazancımız ve beklentimiz yok sadece amatör futbol sevdamızın peşinden koşmaktan başka bir hedefimiz de yok. Sizlerin çekebileceği birkaç fotoğraf yada yazacağı birkaç satır maç yazısı bizlere çok  yardımcı olacaktır. Bizler bir çok maçı haber yapmak için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin de bizlere destek vermenizle YEREL FUTBOL .com sitemizin amatör futbola verdiği hizmetin artarak devam edeceğini hep beraber göreceğiz.

Son bir söz de İstanbul Amatör Spor Kulüpleri federasyonuna olacak.Sayın  Ali Tanrıyaşükür başkanım  sizleri yıllardır takip eden birisi olarak çizginizi takdir ediyorum. Gerçekten zor bir göreve geldiniz. İstanbul'da faaliyet gösteren yüzlerce kulübü yönetmek kolay bir iş değil. Yılda 25.000 civarında maçı organize etmek  bu maçlarla ilgili yazışmalar yapmak kesinlikle kolay olmasa gerek.

Sizden naçizane isteğim her kulübe eşit mesafede olun. Her kulübümüze ekonomik yada sportif gücü ne olursa olsun saygı duyun. Kulüplerimizle kesinlikle polemiğe girmeyin.Her kulübü kendi kulübünüz olarak görün.Kulüplerimizi dinleyin peşin hükümlü olmayın. Kulüpler hakkında görüşlerinizi kapalı kapılar ardında değil açık yüreklilikle ifade edin.Olaylara nefretle yaklaşmayın.Olaylara hoşgörü çerçevesinden bakın. Olayları değerlendirirken birkaç defa düşünün bir defa karar verin.

2015-2016 sezonunun başta  federasyonumuz  olmak üzere kulüplerimize, futbolcu kardeşlerimize ve taraftarlarımıza hayırlar getirmenizi temenni ediyor; kazasız, belasız, sakatlıksız centilmenlik ve dostluk çerçeve içerisinde bir sezon olmasını diliyorum.

YAZI: ÜMİT YILMAZ

3 yorum:

Obalı dedi ki...

Ümit Bey yorumlarınızı severek okuyoruz. Amatör futbola verdiğiniz destekler için teşekkür ederim.

ümit yılmaz dedi ki...

Teşekkür ederim kardeşim.Elimden geldiğince amatör futbola hizmet etmeye devam edeceğim.Amatör camia gerçekten çok büyük bir camia.Bizde bu camiaya karınca kararınca hizmet edebiliyorsak.çorbada bir parça bizimde tuzumuz varsa bundan mutlu oluruz,şeref duyarız.İlgin ve yorumun için tekrar teşekkür ediyorum.Herkesi amatör futbol camiasına en azından seyirci olarak hizmet etmeye davet ediyorum.Saygılarımla

Adsız dedi ki...

Amatör futbolumuzun artık kangren olmuş sorunlarını kanıksadığımız bir sezona daha başlıyoruz. Kimi takımlar şampiyon olacak kimisi küme düşecek. Şampiyonluğa oynayan takımlar çoğunlukla kesenin ağzını açan takımlar. Profesyonel liglerde oynamış birkaç futbolcuyu -amatör lige göre iyi para verip- kadrona kattın mı şampiyonluğun en büyük namzedisin. Yalnız burada tersine bir akım yok mu. Amatörler üst liglere topçu vereceklerine üst liglerden amatörlere bir dönüş oluyor. Altyapı sorunlarına, amatörlerin sorunlarına bir çözüm bulmadıkça da bu böyle sürecek gibi.
Yine de enseyi karartmayalım. Yeni sezon tüm amatör camiamıza hayırlı olsun.

İshaklı puan hasretini gidermek istiyor

Nesine 3.Lig 2.Grup temsilcilerinden Beykoz İshaklıspor 2024-25 Sezonu kapsamında Pazar günü oynayacağı Uşakspor müsabakasının hazırlıkların...