Pazartesi, Eylül 14, 2015

İSTANBUL SÜPER AMATÖR LİG'DE 2. HAFTANIN ARDINDAN


İstanbul Süper Amatör Lig'de 2.hafta 4 maç dışında 12-13 Eylül 2015 tarihlerinde oynanan maçlarla tamamlandı.

2. Grup'ta Şile Yıldız-Nişantaşı maçı aşırı yağış nedeniyle 22.dakikada ertelendi. 6. Grup'ta Küçükköy-Batı Trakya maçı Küçükköyspor Yöneticisi Ramazan Süt'ün vefatı nedeniyle ertelenirken 7. Grup'ta Günyamaç-Selimpaşa maçı 27.dakikada Selimpaşa Yöneticisi Turgut Şen'in kalp krizi sonucu vefatıyla tatil edildi. Aynı sahada oynanması gereken Mecidiyeköy- Parseller  maçı  yine  aynı nedenle ileri bir tarihe ertelendi. 

Bu hafta maalesef amatör futbol için acı bir hafta oldu. Dudullu Antrenörü Murat Karakuş’un vefatından sonra Küçükköy Yöneticisi Ramazan Süt, Selimpaşa yöneticisi Turgut Şen ve Anadolu Hisarı’nın efsane antrenörü Erdem Eren hayatını kaybeden diğer değerli spor adamları oldular. Haftalık grup değerlendirmelerine geçecek olursak;

1.GRUP: Bu grupta oynanan 5 maçta Ortaköy, Pazariçi Köprülüspor'u evinde 4-1 le geçerken Merkezefendi,  Sultanbeylispor'u 3-2'lik skorla evine puansız yolladı. Erokspor deplasmanda Güngören’i 1-0 Çeliktepe Ümitspor  yine deplasmanda Çubukluspor’u 2-1 yenerken Dolayoba-Davutpaşa mücadelesi 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Sarıyer Yenimahalle-Rami  maçı 3-0 hükmen  Ramispor lehine sonuçlandı . Bu grupta Gazi Mahallesi haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. Bu grupta Erokspor  2. maçını da kazanarak 6 puanla liderliğini devam ettirdi.Bu grupta oynanan 5 maçta toplam 16 gol atıldı.

2.GRUP: Bu grupta oynanan 4 maçta İstanbul  Kastamonu Esenler’i, Öz Trabzonlular da, Bakırköyspor’u evinde aynı skorla 3-1’le geçerken Ortaçeşme deplasmanda Altınova’yı 5-1 yendi. Çayırbaşı-Çeliktepe maçı golsüz berabere sonuçlandı. Başıbüyük-Çamlıca maçı hükmen Çamlıca takımı lehine sonuçlandı. Şile Yıldız-Nişantaşı maçı ileri bir tarihe ertelendi. Bu grupta Çatalca Öznakkaş takımı haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. 2. Grup'ta iki maçını da kazanan Ortaçeşme takımı 6 puanla haftayı lider tamamladı.Bu grupta oynanan 4 maçta toplam 14 gol atıldı.

3.GRUP: Bu grupta Yücespor Nurtepe’yi, Vardar Kurtköy’ü, Bağcılar Esenyurt İncirtepe’yi iç sahada 1-0'la geçerken (Bağcılar cezalıydı ve maçını Firuzköy'de oynadı) Bağlarbaşı evinde Ayazağa’yı 4-1 yendi. Yeşilova Esnaf Öz Alibeyköy’ü 5-1, Ataşehir Çamoluk da Altıntepsi  Makel’i  deplasmanda 3-0 yenerek haftayı deplasman galibiyetiyle tamamlayan takımlar oldular. Bu grupta Bostancı takımı haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. 3. Grup'ta iki maçını da kazanan Bağlarbaşı takımı 6 puanla haftayı lider olarak tamamladı. Bu grupta oynanan 6 maçta toplam 17 gol atıldı.

4.GRUP: Bu grupta oynanan 6 maçta evinde İstanbulspor Albayrak’ı 3-0, Kavacık Poligon Fethiye’yi 2-0, Kartal Belediye Beyoğlu Yeniçarşı’yı 2-1’le geçerken, deplasmanda Alibeyköy İstanbul Sinop’u 2-0, Irmakspor Gürpınar’ı 3-1 , Osmaniye İstiklal İstanbul  Bayburt’u  4-2 yenerek haftayı dış saha galibiyetiyle  tamamlayan  takımlar oldular. Bu grupta Taksimspor takımı haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. 4. Grup'ta iki maçını da kazanan İstanbulspor 6 puanla haftayı lider tamamladı. Bu grupta oynanan 6 maçta toplam 20 gol atıldı.

5.GRUP: Soğuksu Kadırga’yı, Karabekir Gülsuyu’nu, Bahçelievler Gümüşhane Hasköy’ü  aynı skorla 1-0  Kuştepe  Pendikgücü’nü 2-1 yendi.Deplasmanda Yeşilpınar Damlasporu 2-1, Avcılar Belediyespor da Silivri  Alibey’i 3-1 yenerek haftayı dış saha galibiyetiyle bitiren takımlar oldular. Bu grupta Acıbadem takımı haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. 5. Grup'ta iki maçını da kazanan Bahçelievler Gümüşhane haftayı 6 puanla lider olarak kapattı. Bu grupta oynanan 6 maçta toplam 13 gol atıldı.

6.GRUP: Kocasinan Kaynarca’yı 3-0,Kocamustafapaşa Şafak 76’yı 2-1, Selimiye Çıksalın’ı 3-2, Modafen Şafakspor'u 1-0 yenerken deplasmanda İstanbul Gümüşhanespor'u 4-1 yenen Beykoz haftanın tek deplasman galibiyetini elde etti. Bu grupta oynanması gereken Küçükköy- Batı Trakya maçı Küçükköy Yöneticisi Ramazan Süt'ün vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Bu grupta Küçükçekmece takımı  haftayı bay olarak maç yapmadan tamamladı. İkinci maçını da kazanan Kocasinan takımı haftayı 6 puanla lider olarak tamamladı. Bu grupta oynanan 5 maçta toplam 17 gol atıldı.

7.GRUP: Bu grupta dört maç oynandı. Okspor Esentepe Adıyaman’ı 3-1, Kartal Bulvar İstinye’yi 4-1, Kestanelik Zeytinburnu’nu 1-0 yenerken, Dudullu’yu 2-1 yenen Çekmeköy haftanın tek deplasman galibiyetini aldı. Bu grupta Günyamaç-Selimpaşa ve Mecidiyeköy-Parseller maçları Selimpaşa Yöneticisi Turgut Şen'in maç sırasında vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.Bu grupta Güneşli takımı bay olarak haftayı maç yapmadan tamamladı. İkinci maçını da kazanan Çekmeköy  6 puanala haftayı lider olarak kapadı. Bu grupta oynanan 4 maçta toplam 13 gol atıldı.

8.GRUP: Yeşilköy Topkapı’yı 5-0, Zara Ekinli de Feriköy’ü 3-0 yenerken, Ömerli Köyü  Selvispor’u  deplasmanda 1-0 yenerek haftanın tek deplasman galibiyetini aldı. Beylikdüzü-Yeniköy ve İzzettin-Galata maçları 1-1, Kağıthane-Yenibosna maçı 0-0 berabere sonuçlandı. 8. Grup'ta Yeşilköy takımı 4 puanla haftayı lider olarak tamamladı. Bu grupta oynanan  6 maçta toplam 13 gol atıldı.

Süper amatör ligde geçen haftaya nazaran daha az golün atıldığı bir hafta oldu.8 grupta oynanan toplam 42 maçta 123 gol atılırken maç başına gol ortalaması 2.92 oldu. Toplam 5 beraberliğin olduğu haftada 37 takım maçlarını kazanma başarısı gösterdi.11 takım deplasmandan galibiyetle dönerken ev sahibi takımlar toplam 26 galibiyet elde etti. 

Amatör futbol camiası için üzüntülü bir haftayı tamamlarken hayatını kaybeden değerli spor adamlarını rahmetle anıyorum. Süper amatör ligde 3.haftanın ardından yazımızda buluşmak ümidiyle. Hoşçakalın.
                                                                                                                     HAZIRLAYAN:ÜMİT YILMAZ

6 yorum:

Adsız dedi ki...

farklı konularda okurları bilğilendirilmesi gerekiyor.

ÜMİT YİLMAZ dedi ki...

Selam.Sevgili kardesim haklisin cok daha detayli yazmamiz lazim ama maalesef her macta muhabirimiz olamiyor.Gunde 23 mac oynaniyor.Biz sadece 7-8 kisi maclarda gorev yapmaya calisiyoruz.Sizlerde tipki bizim gibi gonullu olarak maclari izleyip haber yapabilirseniz haftanin panoramasini da yapma imkani bulabiliriz.Yapacaginiz macla ilgili bir kac fotograf cekip mac yazisi yazmak.Biz sizlerden bunu rica ediyoruz.Eger sayimiz 30-40 lara cikarsa daha farkli calismalarimiz da olabilir.Her maca muhabir gonderip her seyi birinci agizdan ogrenebiliriz.Umarim aydinlatici olmustur kardesim.Saygilarimla.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Selam.Sevgili kardeşim maalesef her stada muhabir gönderme şansımız yok.Haftasonu günde 23 tane maç oynanıyor biz sadece 7-8 kişi stadda görev yapabiliyoruz.En fazla 8-10 maç izleme şansımız oluyor.Sizlerde izlediğiniz maçlarla ilgili fotoğraf ve maç yazısı gönderebilirseniz haftanın panoramasını yapabiliriz.Eğer sayımız 30-40'lara çıkarsa her stada muhabir gönderip herşeyi birinci ağızdan öğrenerek çok daha detaylı bilgiler verebiliriz.Bizler de sadece gönüllü olarak hizmet etmeye çalışıyoruz.Amacımız sadece çok sevdiğimiz gönül verdiğimiz amatör futbola hizmet etmek.Umarım aydınlatıcı olmuştur.Yorumun için teşekkür ediyorum.Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Çok basit olmuş bunu herkes yapar biraz renk katın yorumlara..

Adsız dedi ki...

Bu yorum yazisi degil bilgilendirme yazisi.Takimlar hakkinda herhangi bir yorum yapilmamis.Sadece hafta degerlendirilmis

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı puan durumlarıyla veriyolar zaten.başlığı okuyunca bişey var sandım ama maç sonuçları yazılmış daha farklı bi yazı yazıla bilir

Kağıthanespor heyecan yaptı!

İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup'ta Kağıthanespor sahasında Çavuşbaşıspor'u 4-2 yendi. Çavuşbaşıspor bir ara skoru 3-0'dan 3-2&...