Sayfalar

TERFİ ARŞİVİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sayfalar

Cuma, Eylül 04, 2015

MAHKEMESİ SEKİZ SENE SÜREN HUSUMET SONRASI İLK MAÇ!


2. Lig'de Anadolu Üsküdar 1908'in ilk hafta evinde oynayacağı Sarıyer maçına, Emniyet Müdürlüğü Spor Büro ve İlçe Emniyeti'nin ortak kararı ileSarıyer taraftarının alınmayacağı bildirildi. 

Kararın 8.maddesinde 26.08.2015 tarihinde Sarıyer Spor Kulübü'nün Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne vermiş olduğu dilekçesi ile müsabakanın oynanacağı statta tribün, soyunma odaları ve çevre güvenliğinin yetersiz olduğu gerekçesi ile maça deplasman taraftarı olmaması talebi doğrultusunda, Üsküdar Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü maça sadece ev sahibi takım taraftarının alınması kararlaştırıldı.

Emniyetten Anadolu Üsküdar 1908'e yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: 

"Geçtiğimiz yıllardan aralarında husumet olan iki kulübün ligin ilk haftasında karşı karşıya gelecek olması neticesinde ve Şampiyon olarak bir üst lige yükselen Anadolu Üsküdar taraftarının maça büyük ilgi gösterecek olmasından dolayı Beylerbeyi 75. Yıl Stadı çevresinde Üsküdar taraftarının yoğunluğunun çok olmasından ötürü, gerek maç öncesi gerek maç sonrası oluşacak olaylara yeterli sayıda emniyet mensubu ve çevik kuvvetin dahil olamayacağından dolayı maça rakip takım seyircisi alınmayacaktır." 

İki takım arasında ne oldu?
İlk olarak 22 Şubat 2004 tarihinde yine Beylerbeyi Stadı'nda karşı karşıya gelen iki takım arasında maç öncesi Beylerbeyi sahiline tekne ile yanaşan 200 kadar Sarıyer taraftarı, maç başlamasına 10 dakika kalırken sahilde 20 kadar Üsküdar taraftarı ile karşı karşıya geldi. Aynı müsabakada tribüne giren Sarıyer taraftarı Üsküdar taraftarının maçı terk ederek Beylerbeyi Stadı arazisinden maçın 40.dakikasında kendilerine kaldırım taşları atmasına karşılık vermesi neticesinde oynanan maça ara verildi. Tribünlerde kaçışan taraftarlar Üsküdar tarafına geçmeye çalıştı, bu esnada başına kaldırım taşı isabet eden bir Polis Memuru (Üzeyir Şenaral) maalesef ağır yaralanarak bitkisel hayata girdi. Aynı müsabakada Üsküdar Taraftarları arasından kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından da olayların yatışması için havaya ateş açıldı. Müsabaka tatil edilerek Sarıyer taraftarı geniş güvenlik önlemleri altında stattan çıkarıldı. Müsabakaya gelenler arasında 4'a yakın Sarıyer taraftarı ifadeleri alınarak adliyeye sevkedilmişti. Mahkeme 4 Sene Sürdü.

Peki Ya Sonra?
Ardından bir sonraki deplasman maçına gitmek için Üsküdar´dan tekne ile yola çıkan 86 kişilik Üsküdar taraftarı, Sarıyer iskelesinde Çevik Kuvvet eşliğinde stada götürüldü. Stada giderken herhangi bir sorun ile karşılaşmayan A.Üsküdar 1908 Taraftarları maç çıkışında Sarıyer Belediyesi'nin halk otobüsü ile sahile giderken otobüsün camına taş isabet etti. Otobüsün tüm camları kırılırken Üsküdarlılar Sarıyer sokaklarına dağıldılar. Sarıyer sokaklarında esnafla da tartışma yaşayan taraftarların tamamı göz altına alınarak geceyi Sarıyer emniyetinde geçirdi. İfadeleri alınarak serbest bırakılan taraftarların tamamı Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılandı, 8 Sene Süren Mahkeme 2011 – 2012 tarihinde sona erdi.

9 Sene sonra aynı ligde karşılaşacak bu iki takıma Deplasman Yasağı geldi. Pazar günü oynanacak olan karşılaşmaya sadece ev sahibi takım taraftarı Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü taraftarları alınacak ve Sarıyer taraftarı bu karşılaşmaya giremeyecek, deplasman takımının yine güvenliği nedeni ile aynı müsabakada stat kapısında ev sahibi takım taraftarlar tarafından kontrol yapılarak kimliğinde Sarıyer ibaresi olan hiç kimse maça alınmayacaktır.

Kaynak: Anadolu Üsküdar 1908 Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurum ve kişilere hakaret eden yorumlar yayımlanmaz. Gözden kaçmış yorumlar olabilir, lütfen bizimle iletişime geçiniz.